Search

Vynikajúci veľkonočný koláč „Deň a noc“ – Tento hrnčekový koláčik je u nás doma absolútna jednotka!

Veľkonočný koláč Deň a noc
Veľkonočný koláč Deň a noc

Obsah receptu

Hľadáte perfektný veľkonočný dezert, ktorý je zároveň lahodný a jednoduchý na prípravu? Vyskúšajte náš recept na veľkonočný koláč “Deň a noc”! Kombinácia tmavého a svetlého cesta s tvarohovou plnkou a broskyňami je neodolateľná a zaručene očarí celú rodinu.

Tento hrnčekový koláč je u nás doma absolútna jednotka! Vychutnajte si jeho bohatú chuť a krásne kontrastné farby, ktoré symbolizujú príchod jari.

Veľkonočný koláč „Deň a noc“

Ingrediencie

Cesto:

  • 3 veľké vajcia
  • štipka soli
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Krém:

  • 1/2 kg tvarohu
  • 250 ml smotany (30%)
  • 3/4 šálky cukru
  • 2 balenia želé
  • 5 polovíc broskyne (konzervované alebo čerstvé)

Želé:

  • 1 balenie želé
  • 1,5 šálky vriacej vody

Postup prípravy

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty. Pridáme mlieko, olej a postupne pridávame múku zmiešanú s kakaovým práškom a práškom do pečiva. Cesto dôkladne premiešame.
  2. Cesto vylejeme do formy s rozmermi 27 x 17 cm, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov asi 30 minút. Necháme úplne vychladnúť.
  3. Dve balenia želé zalejeme 2 šálkami vriacej vody a miešame, kým sa úplne nerozpustia. Necháme chvíľu odstáť. Smotanu s cukrom vyšľaháme dotuha, pridáme tvaroh a zahusťovacie želé. Hmotu dôkladne premiešame.
  4. Na vychladnutý korpus rovnomerne rozložíme tvarohovú hmotu, na ňu uložíme plátky broskýň.
  5. Jedno balenie želé zalejeme 1,5 šálky vriacej vody a miešame, kým sa úplne nerozpustí a necháme vychladnúť. Potom ho rovnomerne rozlejeme na vrstvu s broskyňami.
  6. Koláč vložíme do chladničky na 4 hodiny, ideálne cez noc, aby dobre stuhlo.

Veľkonočný koláč „Deň a noc“Video recept

Veľkonočný koláč “Deň a noc” je perfektný dezert na sviatočný stôl. Je ľahký, osviežujúci a zvládne ho pripraviť aj začínajúci kuchár. Neváhajte a vyskúšajte náš recept!

Súvisiace články

Nepečená narodeninová torta s tvarohom z dlhých piškót: Hotová za 15 minút!

Mokrá karamelová torta: Neobyčajne jemná a lahodná, vyzerá ako z cukrárne a chutí ešte lepšie!

Vynikajúca kávovo-penová torta bez vajec a bez rúry: Veľmi jednoduchá a veľmi dobrá!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Henia Foks

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty