Search

Výborný tvarohovo-broskyňový koláč so želé! Rýchly a jednoduchý recept na skvelý dezert!

Tvarohovo-broskyňový koláč so želé
Tvarohovo-broskyňový koláč so želé

Obsah receptu

Vyskúšajte náš výborný tvarohovo-broskyňový koláč so želé! Tento rýchly a jednoduchý recept vám zaručí skvelý dezert, ktorý si obľúbi celá rodina. S dokonalou kombináciou tvarohu, broskýň a jemného želé si určite pochutnáte.

Upečte si doma lahodný tvarohovo-broskyňový koláč so želé. Stačí zopár jednoduchých krokov a máte na stole fantastický dezert pre každú príležitosť.

Tvarohovo-broskyňový koláč so želé

Ingrediencie:

Cesto:

  • 6 vajec
  • 100 g práškového cukru (asi 1/2 šálky)
  • 100 ml rastlinného oleja (asi 1/2 šálky)
  • 3 lyžice kakaa
  • 100 g polohrubej múky (asi 3/4 šálky)
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny

Krém:

  • 250 g masla (asi 1 šálka alebo 2 tyčinky)
  • 500 g nízkotučného tvarohu (asi 2 šálky)
  • 8 g vanilkového cukru (asi 2 ČL)
  • 100 g práškového cukru (asi 1/2 šálky)

  • Konzervované broskyne

Želé:

  • 500 ml konzervovaného broskyňového sirupu (asi 2 šálky)
  • 500 ml vody (asi 2 šálky)
  • 48 g tortovej polevy (približne 4 balíčky)

Postup prípravy:

Príprava cesta:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Vyšľahajte v mixéri 6 vajec s 100 g práškového cukru do krémovej konzistencie.
  3. Postupne pridajte 100 ml rastlinného oleja a pokračujte v šľahaní.
  4. Postupne pridajte 3 lyžice kakaa, 100 g polohrubej múky a 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny. Dôkladne premiešajte.
  5. Nalejte cesto na plech s rozmermi 33 cm x 29 cm vystlaný papierom na pečenie.
  6. Pečte v teplovzdušnej rúre cca 15 minút. Po upečení nechajte základ vychladnúť.

Príprava krému:

  1. Vyšľahajte 250 g masla do bieleho a nadýchaného stavu.
  2. Postupne pridajte 100 g práškového cukru a 8 g vanilkového cukru a pokračujte v šľahaní.
  3. Pridajte 500 g nízkotučného tvarohu a premiešajte, kým krém nebude hladký.
  4. Natrite pripravený krém na vychladnutý základ koláča.

Dokončenie:

  1. Na vrch naukladajte nakrájané broskyne.
  2. Zmiešajte 500 ml sirupu z broskýň s 500 ml vody.
  3. Pridajte 48 g tortovej polevy (4 balíčky) a všetko spolu povarte, kým želé nebude husté.
  4. Nalejte želé na koláč a nechajte vychladnúť.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pre lepšiu chuť môžete použiť čerstvé broskyne namiesto konzervovaných.
  • Skúste pridať do krému pár lyžíc strúhanej citrónovej kôry pre sviežejšiu chuť.
  • Koláč podávajte dobre vychladený – želé bude pevnejšie a lepšie držať tvar.

Tvarohovo-broskyňový koláč so želé Video recept:

Tvarohovo-broskyňový koláč so želé je ideálny dezert pre každého, kto miluje kombináciu tvarohu a ovocia. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami, ako jednoducho sa dá pripraviť vynikajúci koláč, ktorý poteší každého.

Súvisiace články:

Jemný tvarohový koláčik s hrozienkami: Je taký jemný, že sa vám rozplynie v ústach!

Vierkin jablkový koláč: Jednoduchý a rýchly recept na voňavý koláč plný jabĺk so škoricou a orechovým biskvitom

Ak máte doma 2 broskyne, pripravte si tento broskyňový koláč s klasickým olejovým cestom a mandľovou mrveničkou: Každý, kto ho vyskúšal, si odo mňa pýtal recept!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty