Vyskúšajte náš výborný tvarohovo-broskyňový koláč so želé! Tento rýchly a jednoduchý recept vám zaručí skvelý dezert, ktorý si obľúbi celá rodina. S dokonalou kombináciou tvarohu, broskýň a jemného želé si určite pochutnáte.
Upečte si doma lahodný tvarohovo-broskyňový koláč so želé. Stačí zopár jednoduchých krokov a máte na stole fantastický dezert pre každú príležitosť.
Tvarohovo-broskyňový koláč so želé
Ingrediencie:
Cesto:
- 6 vajec
- 100 g práškového cukru (asi 1/2 šálky)
- 100 ml rastlinného oleja (asi 1/2 šálky)
- 3 lyžice kakaa
- 100 g polohrubej múky (asi 3/4 šálky)
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
Krém:
- 250 g masla (asi 1 šálka alebo 2 tyčinky)
- 500 g nízkotučného tvarohu (asi 2 šálky)
- 8 g vanilkového cukru (asi 2 ČL)
- 100 g práškového cukru (asi 1/2 šálky)
- Konzervované broskyne
Želé:
- 500 ml konzervovaného broskyňového sirupu (asi 2 šálky)
- 500 ml vody (asi 2 šálky)
- 48 g tortovej polevy (približne 4 balíčky)
Postup prípravy:
Príprava cesta:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Vyšľahajte v mixéri 6 vajec s 100 g práškového cukru do krémovej konzistencie.
- Postupne pridajte 100 ml rastlinného oleja a pokračujte v šľahaní.
- Postupne pridajte 3 lyžice kakaa, 100 g polohrubej múky a 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny. Dôkladne premiešajte.
- Nalejte cesto na plech s rozmermi 33 cm x 29 cm vystlaný papierom na pečenie.
- Pečte v teplovzdušnej rúre cca 15 minút. Po upečení nechajte základ vychladnúť.
Príprava krému:
- Vyšľahajte 250 g masla do bieleho a nadýchaného stavu.
- Postupne pridajte 100 g práškového cukru a 8 g vanilkového cukru a pokračujte v šľahaní.
- Pridajte 500 g nízkotučného tvarohu a premiešajte, kým krém nebude hladký.
- Natrite pripravený krém na vychladnutý základ koláča.
Dokončenie:
- Na vrch naukladajte nakrájané broskyne.
- Zmiešajte 500 ml sirupu z broskýň s 500 ml vody.
- Pridajte 48 g tortovej polevy (4 balíčky) a všetko spolu povarte, kým želé nebude husté.
- Nalejte želé na koláč a nechajte vychladnúť.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Pre lepšiu chuť môžete použiť čerstvé broskyne namiesto konzervovaných.
- Skúste pridať do krému pár lyžíc strúhanej citrónovej kôry pre sviežejšiu chuť.
- Koláč podávajte dobre vychladený – želé bude pevnejšie a lepšie držať tvar.
Tvarohovo-broskyňový koláč so želé – Video recept:
Tvarohovo-broskyňový koláč so želé je ideálny dezert pre každého, kto miluje kombináciu tvarohu a ovocia. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami, ako jednoducho sa dá pripraviť vynikajúci koláč, ktorý poteší každého.
Súvisiace články:
Jemný tvarohový koláčik s hrozienkami: Je taký jemný, že sa vám rozplynie v ústach!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte