Vychutnajte si lahodný broskyňový koláč s klasickým olejovým cestom a jemnou mandľovou mrveničkou, ktorý je ideálny na letné dni.
Pripravte si tento neodolateľný broskyňový koláč s mandľovou mrveničkou, ktorý vás očarí svojou jednoduchou prípravou a úžasnou chuťou. Perfektný na každú príležitosť!
Broskyňový koláč s klasickým olejovým cestom a mandľovou mrveničkou
Ingrediencie:
- 60 g cukru
- 35 ml oleja
- Vanilkový cukor
- 2 vajcia
- 10 g jogurtu
- 100 g hladkej múky
- 10 g prášku do pečiva
- 2 broskyne
Na mrveničku:
- 70 g hladkej múky
- 70 g mandľovej múky
- 60 g cukru
- 70 g mäkkého masla
Postup prípravy:
- V miske zmiešajte cukor, olej a vanilkový cukor.
- Pridajte do zmesi vajcia a dôkladne vyšľahajte.
- Pridajte jogurt, múku a prášok do pečiva, a všetko spolu premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
- Nalejte cesto do plechu vystlaného papierom na pečenie.
- Broskyne nakrájajte na mesiačiky a poukladajte ich na cesto.
- V miske zmiešajte múku, mandľovú múku a cukor.
- Pridajte mäkké maslo a rukami vytvorte mrveničku.
- Koláč posypte rovnomerne mrveničkou a dajte ho do rúry na 180°C po dobu 40 minút.
- Nechajte koláč vychladnúť a potom ho nakrájajte a podávajte.
Tipy:
- Pre extra chuť môžete do cesta pridať štipku škorice.
- Skúste pridať do mrveničky nasekané mandle pre ešte chrumkavejšiu textúru.
- Broskyne môžete nahradiť iným sezónnym ovocím, ako napríklad marhuľami alebo jablkami.
Broskyňový koláč s klasickým olejovým cestom a mandľovou mrveničkou – Video recept:
Tento broskyňový koláč s olejovým cestom a mandľovou mrveničkou je skvelým spôsobom, ako si vychutnať letné ovocie. Jeho jednoduchá príprava a výnimočná chuť z neho robia dokonalý dezert pre každú príležitosť.
Súvisiace články:
Famózny broskyňový koláč: Dokonale šťavnatý dezert!
Jednoduchá a rýchla jahodová bublanina za 10 minút: Stačí zmiešať ingrediencie a môžete začať piecť
Šišky od babky Stanky: Overený recept na tie najlepšie šišky
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála
ricette arabe