Search

Výborná a jednoduchá Sacherova torta podľa pani Vierky: Najobľúbenejší dezert milovníkov čokolády!

Sacherova torta
Sacherova torta

Obsah receptu

Hľadáte recept na dezert, ktorý očarí svojou bohatou chuťou a hlbokou čokoládovou arómou? Sacherova torta je tou pravou voľbou! S naším podrobným návodom a tipmi od pani Vierky z youtube kanála LiViera Desserts si túto legendárnu pochúťku pripravíte bez zbytočných komplikácií a s garanciou výnimočného zážitku.

Nechajte sa zlákať bohatou chuťou a hlbokou čokoládovou arómou, ktorá zaručene očarí každého milovníka sladkostí.a

Sacherova torta

Ingrediencie:

  • Čokoládový korpus na tortu:
    • 7 vajec strednej veľkostí (M)
    • 100g práškového cukru
    • 120g jemného bieleho kryštálového cukru
    • 130g polohrubej múky
    • 130g masla
    • 130g tmavej čokolády (52%)
    • 1 lyžica kakaa (20 – 22%)
    • 1 lyžička vanilkovej pasty
    • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
    • 1 štipka soli
  • Plnka:
    • 200g marhuľového džemu
  • Čokoládová poleva:
    • 200g tmavej čokolády (74%)
    • 250g 33% smotany na šľahanie
    • 15g masla

Postup prípravy:

1. Príprava čokoládového korpusu

  • Základ torty tvorí čokoládový korpus. Tmavú čokoládu (52 %) roztopíme vo vodnom kúpeli.
  • Sedem vajíčok strednej veľkosti M rozdelíme na žĺtky a bielka. V prípade väčších vajíčok L alebo XL použijeme len šesť.
  • Vyšľaháme 130 g masla izbovej teploty s 100 g práškového cukru do zblednutia.
  • Postupne zašľaháme do maslovej zmesi sedem žĺtkov.
  • Bielka mierne posolíme a dve minúty šľaháme na stredných otáčkach.
  • Po zvýšení otáčok postupne prisypeme do bielkov 120 g cukru a vyšľaháme do tuha, aby sa špička snehu po vytiahnutí metličiek mierne zohla.

2. Príprava cesta

  • Do 130 g polohrubej múky pridáme pol lyžičky prášku do pečiva a lyžičku vanilkového extraktu.
  • Pridáme 130 g roztopenej tmavej čokolády (52 %) a dobre premiešame.
  • Do sypkej zmesi pridáme aj jednu lyžicu kakaového prášku (22 %).
  • Sypkú zmes a sneh striedavo a postupne pridávame do čokoládovej zmesi, pričom miešame pomaly, aby sa cesto prevzdušnilo.

3. Pečenie a chladenie

  • Tortovú formu s priemerom 23 cm vytrieme olejom a vystelieme papierom na pečenie.
  • Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C približne 50 minút a skontrolujeme, či je cesto dobre upečené.
  • Upečený korpus po vybratí z formy zakryjeme a necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa.

4. Príprava vrstiev a džemu

  • Vrchnú časť korpusu skrojíme a spodnú časť prekrojíme na polovicu.
  • Dvesto gramov marhuľového džemu rozmixujeme, ak obsahuje kúsky ovocia. Džem zohrejeme, aby lepšie vsiakol do piškóty.
  • Na spodný plát nanesieme polovicu džemu a rozotrieme.
  • Druhý plát natrieme džemom z oboch strán, najskôr z jednej strany. Potom natretou stranou položíme na spodný plát a vyrovnáme.

5. Finálna úprava a poleva

  • Zvyšok džemu rozotrieme po celej torte vrátane bokov a tortu vložíme do chladničky stuhnúť.
  • Pripravíme čokoládovú polevu: 200 g tmavej čokolády (74 %) nalámeme na menšie kúsky, 250 g 33 % smotany zohrejeme na 70–80 °C a vylejeme na čokoládu. Po zmäknutí čokolády pridáme 15 g masla a dohladka vymiešame. Ideálna teplota polevy pred použitím je 40–41 °C.
  • Tortu preložíme na podnos a po stuhnutí polevy ju rozkrájame.

6. Podávanie

  • Pred podávaním tortu ochutíme šľahačkou, ktorú môžeme podľa chuti trochu osladiť.

Sacherova tortaVideo recept:

Doprajte si kúsok sladkého raja s touto neodolateľnou Sacherovou tortou. Vychutnajte si ju s rodinou a priateľmi a spoznajte pravú chuť čokoládového pokušenia.

Súvisiace články:

Príjemne chladivé a osviežujúce Mätové rezy: Výnimočný recept na najlepší dezert

Najlepšie cesto na pizzu vďaka jednej prísade: Špeciálny recept na domácu pizzu, ktorý sa oplatí vyskúšať!

Recept na domáce kokosové laskonky plnené výborným francúzskym žĺtkovým krémom: Sú ako z cukrárne!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty