Výborná a jednoduchá Sacherova torta podľa pani Vierky: Najobľúbenejší dezert milovníkov čokolády!

Výborná a jednoduchá Sacherova torta podľa pani Vierky: Najobľúbenejší dezert milovníkov čokolády!

Hľadáte recept na dezert, ktorý očarí svojou bohatou chuťou a hlbokou čokoládovou arómou? Sacherova torta je tou pravou voľbou! S naším podrobným návodom a tipmi od pani Vierky z youtube kanála LiViera Desserts si túto legendárnu pochúťku pripravíte bez zbytočných komplikácií a s garanciou výnimočného zážitku.

Nechajte sa zlákať bohatou chuťou a hlbokou čokoládovou arómou, ktorá zaručene očarí každého milovníka sladkostí.a

Sacherova torta

Ingrediencie:

  • Čokoládový korpus na tortu:
    • 7 vajec strednej veľkostí (M)
    • 100g práškového cukru
    • 120g jemného bieleho kryštálového cukru
    • 130g polohrubej múky
    • 130g masla
    • 130g tmavej čokolády (52%)
    • 1 lyžica kakaa (20 – 22%)
    • 1 lyžička vanilkovej pasty
    • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
    • 1 štipka soli
  • Plnka:
    • 200g marhuľového džemu
  • Čokoládová poleva:
    • 200g tmavej čokolády (74%)
    • 250g 33% smotany na šľahanie
    • 15g masla

Postup prípravy:

1. Príprava čokoládového korpusu

  • Základ torty tvorí čokoládový korpus. Tmavú čokoládu (52 %) roztopíme vo vodnom kúpeli.
  • Sedem vajíčok strednej veľkosti M rozdelíme na žĺtky a bielka. V prípade väčších vajíčok L alebo XL použijeme len šesť.
  • Vyšľaháme 130 g masla izbovej teploty s 100 g práškového cukru do zblednutia.
  • Postupne zašľaháme do maslovej zmesi sedem žĺtkov.
  • Bielka mierne posolíme a dve minúty šľaháme na stredných otáčkach.
  • Po zvýšení otáčok postupne prisypeme do bielkov 120 g cukru a vyšľaháme do tuha, aby sa špička snehu po vytiahnutí metličiek mierne zohla.

2. Príprava cesta

  • Do 130 g polohrubej múky pridáme pol lyžičky prášku do pečiva a lyžičku vanilkového extraktu.
  • Pridáme 130 g roztopenej tmavej čokolády (52 %) a dobre premiešame.
  • Do sypkej zmesi pridáme aj jednu lyžicu kakaového prášku (22 %).
  • Sypkú zmes a sneh striedavo a postupne pridávame do čokoládovej zmesi, pričom miešame pomaly, aby sa cesto prevzdušnilo.

3. Pečenie a chladenie

  • Tortovú formu s priemerom 23 cm vytrieme olejom a vystelieme papierom na pečenie.
  • Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C približne 50 minút a skontrolujeme, či je cesto dobre upečené.
  • Upečený korpus po vybratí z formy zakryjeme a necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa.

4. Príprava vrstiev a džemu

  • Vrchnú časť korpusu skrojíme a spodnú časť prekrojíme na polovicu.
  • Dvesto gramov marhuľového džemu rozmixujeme, ak obsahuje kúsky ovocia. Džem zohrejeme, aby lepšie vsiakol do piškóty.
  • Na spodný plát nanesieme polovicu džemu a rozotrieme.
  • Druhý plát natrieme džemom z oboch strán, najskôr z jednej strany. Potom natretou stranou položíme na spodný plát a vyrovnáme.

5. Finálna úprava a poleva

  • Zvyšok džemu rozotrieme po celej torte vrátane bokov a tortu vložíme do chladničky stuhnúť.
  • Pripravíme čokoládovú polevu: 200 g tmavej čokolády (74 %) nalámeme na menšie kúsky, 250 g 33 % smotany zohrejeme na 70–80 °C a vylejeme na čokoládu. Po zmäknutí čokolády pridáme 15 g masla a dohladka vymiešame. Ideálna teplota polevy pred použitím je 40–41 °C.
  • Tortu preložíme na podnos a po stuhnutí polevy ju rozkrájame.

6. Podávanie

  • Pred podávaním tortu ochutíme šľahačkou, ktorú môžeme podľa chuti trochu osladiť.

Sacherova tortaVideo recept:

Doprajte si kúsok sladkého raja s touto neodolateľnou Sacherovou tortou. Vychutnajte si ju s rodinou a priateľmi a spoznajte pravú chuť čokoládového pokušenia.

Súvisiace články:

Príjemne chladivé a osviežujúce Mätové rezy: Výnimočný recept na najlepší dezert

Najlepšie cesto na pizzu vďaka jednej prísade: Špeciálny recept na domácu pizzu, ktorý sa oplatí vyskúšať!

Recept na domáce kokosové laskonky plnené výborným francúzskym žĺtkovým krémom: Sú ako z cukrárne!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts


Súvisiace príspevky

Recept na hruškový kompót – takto to robili naše staré mamy bez chémie! 

Recept na hruškový kompót – takto to robili naše staré mamy bez chémie! 

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hruškový kompót je tradičný recept, ktorý poznali a používali už naše staré mamy. Tento spôsob zavárania je jednoduchý, nevyžaduje žiadne chemické prísady a výsledkom je lahodný kompót, ktorý si môžete vychutnať počas celej zimy. Hruškový kompót je tradičný recept, ktorý poznali a […]

Vynikajúca banánová kocka s lahodným krémom: Tento dezert je taký neodolateľný, že sa oň nebudete chcieť deliť

Vynikajúca banánová kocka s lahodným krémom: Tento dezert je taký neodolateľný, že sa oň nebudete chcieť deliť

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vynikajúca banánová kocka s lahodným krémom a čokoládovou polevou je dezert, ktorý si zamilujete na prvé sústo. Jemné piškótové cesto v kombinácii s osviežujúcimi banánmi a hladkým vanilkovým krémom vytvára neodolateľnú chuť, ktorú si obľúbia malí aj veľkí. Banánová kocka s lahodným […]

Slivkové gule zo zemiakového cesta ako od babičky

Slivkové gule zo zemiakového cesta ako od babičky

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Slivkové gule zo zemiakového cesta sú tradičný slovenský recept, ktorý si pamätáme z detstva. Voňavé a mäkké gule plnené sladkými slivkami nám pripomínajú kuchyňu našich babičiek. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm poteší celú rodinu. Slivkové gule zo zemiakového cesta sú klasikou, ktorú […]

Ako pripraviť krupicové halušky do polievky – rýchly recept!

Ako pripraviť krupicové halušky do polievky – rýchly recept!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Krupicové halušky do polievky sú ideálnou voľbou pre každého, kto hľadá rýchly a jednoduchý recept na výbornú prílohu do polievky. Ich jemná chuť a jednoduchá príprava zaručia, že si ich obľúbi celá rodina. Tento recept na krupicové halušky do polievky je skvelou […]

Orechové sušienky s čokoládovým krémom: Skvelé ku káve, čaju aj na vianočné pečenie

Orechové sušienky s čokoládovým krémom: Skvelé ku káve, čaju aj na vianočné pečenie

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Orechové sušienky s čokoládovým krémom sú ideálnou sladkosťou ku káve, čaju, ale aj skvelou pochúťkou na vianočné pečenie. Jemné sušienky z mletých orechov s lahodným čokoládovým krémom potešia každého milovníka sladkého. Chrumkavé orechové sušienky doplnené bohatým čokoládovým krémom sú nielen výborným doplnkom […]

Poľovnícky guláš z diviny (jeleň a diviak) – výherný recept

Poľovnícky guláš z diviny (jeleň a diviak) – výherný recept

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Poľovnícky guláš z diviny je jedinečný recept, ktorý vyniká svojou bohatou chuťou a výživnými ingredienciami. Príprava poľovníckeho guláša z diviny je proces, ktorý vyžaduje trochu trpezlivosti, no výsledok stojí za to. Výrazná chuť mäsa a výborne vyvážená zmes korenín vás odmení nezabudnuteľným […]


Google Správy: Daj nám ⭐