Výborná a jednoduchá Sacherova torta podľa pani Vierky: Najobľúbenejší dezert milovníkov čokolády!

Výborná a jednoduchá Sacherova torta podľa pani Vierky: Najobľúbenejší dezert milovníkov čokolády!

Hľadáte recept na dezert, ktorý očarí svojou bohatou chuťou a hlbokou čokoládovou arómou? Sacherova torta je tou pravou voľbou! S naším podrobným návodom a tipmi od pani Vierky z youtube kanála LiViera Desserts si túto legendárnu pochúťku pripravíte bez zbytočných komplikácií a s garanciou výnimočného zážitku.

Nechajte sa zlákať bohatou chuťou a hlbokou čokoládovou arómou, ktorá zaručene očarí každého milovníka sladkostí.a

Sacherova torta

Ingrediencie:

  • Čokoládový korpus na tortu:
    • 7 vajec strednej veľkostí (M)
    • 100g práškového cukru
    • 120g jemného bieleho kryštálového cukru
    • 130g polohrubej múky
    • 130g masla
    • 130g tmavej čokolády (52%)
    • 1 lyžica kakaa (20 – 22%)
    • 1 lyžička vanilkovej pasty
    • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
    • 1 štipka soli
  • Plnka:
    • 200g marhuľového džemu
  • Čokoládová poleva:
    • 200g tmavej čokolády (74%)
    • 250g 33% smotany na šľahanie
    • 15g masla

Postup prípravy:

1. Príprava čokoládového korpusu

  • Základ torty tvorí čokoládový korpus. Tmavú čokoládu (52 %) roztopíme vo vodnom kúpeli.
  • Sedem vajíčok strednej veľkosti M rozdelíme na žĺtky a bielka. V prípade väčších vajíčok L alebo XL použijeme len šesť.
  • Vyšľaháme 130 g masla izbovej teploty s 100 g práškového cukru do zblednutia.
  • Postupne zašľaháme do maslovej zmesi sedem žĺtkov.
  • Bielka mierne posolíme a dve minúty šľaháme na stredných otáčkach.
  • Po zvýšení otáčok postupne prisypeme do bielkov 120 g cukru a vyšľaháme do tuha, aby sa špička snehu po vytiahnutí metličiek mierne zohla.

2. Príprava cesta

  • Do 130 g polohrubej múky pridáme pol lyžičky prášku do pečiva a lyžičku vanilkového extraktu.
  • Pridáme 130 g roztopenej tmavej čokolády (52 %) a dobre premiešame.
  • Do sypkej zmesi pridáme aj jednu lyžicu kakaového prášku (22 %).
  • Sypkú zmes a sneh striedavo a postupne pridávame do čokoládovej zmesi, pričom miešame pomaly, aby sa cesto prevzdušnilo.

3. Pečenie a chladenie

  • Tortovú formu s priemerom 23 cm vytrieme olejom a vystelieme papierom na pečenie.
  • Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C približne 50 minút a skontrolujeme, či je cesto dobre upečené.
  • Upečený korpus po vybratí z formy zakryjeme a necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa.

4. Príprava vrstiev a džemu

  • Vrchnú časť korpusu skrojíme a spodnú časť prekrojíme na polovicu.
  • Dvesto gramov marhuľového džemu rozmixujeme, ak obsahuje kúsky ovocia. Džem zohrejeme, aby lepšie vsiakol do piškóty.
  • Na spodný plát nanesieme polovicu džemu a rozotrieme.
  • Druhý plát natrieme džemom z oboch strán, najskôr z jednej strany. Potom natretou stranou položíme na spodný plát a vyrovnáme.

5. Finálna úprava a poleva

  • Zvyšok džemu rozotrieme po celej torte vrátane bokov a tortu vložíme do chladničky stuhnúť.
  • Pripravíme čokoládovú polevu: 200 g tmavej čokolády (74 %) nalámeme na menšie kúsky, 250 g 33 % smotany zohrejeme na 70–80 °C a vylejeme na čokoládu. Po zmäknutí čokolády pridáme 15 g masla a dohladka vymiešame. Ideálna teplota polevy pred použitím je 40–41 °C.
  • Tortu preložíme na podnos a po stuhnutí polevy ju rozkrájame.

6. Podávanie

  • Pred podávaním tortu ochutíme šľahačkou, ktorú môžeme podľa chuti trochu osladiť.

Sacherova tortaVideo recept:

Doprajte si kúsok sladkého raja s touto neodolateľnou Sacherovou tortou. Vychutnajte si ju s rodinou a priateľmi a spoznajte pravú chuť čokoládového pokušenia.

Súvisiace články:

Príjemne chladivé a osviežujúce Mätové rezy: Výnimočný recept na najlepší dezert

Najlepšie cesto na pizzu vďaka jednej prísade: Špeciálny recept na domácu pizzu, ktorý sa oplatí vyskúšať!

Recept na domáce kokosové laskonky plnené výborným francúzskym žĺtkovým krémom: Sú ako z cukrárne!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts


Súvisiace príspevky

Neodolateľné krémové pudingové čapice s čokoládou: Rýchly a jednoduchý dezert

Neodolateľné krémové pudingové čapice s čokoládou: Rýchly a jednoduchý dezert

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte rýchly a jednoduchý dezert, ktorý si zamilujú malí aj veľkí? Pudingové čapice s čokoládou sú tou správnou voľbou! Tento lahodný dezert zvládne pripraviť naozaj každý a navyše je hotový za pár minút. Stačí vám pár základných ingrediencií a trocha času. Výsledkom […]

Nepečený karamelový koláč s lahodným krémom: Super chutný a jednoduchý recept!

Nepečený karamelový koláč s lahodným krémom: Super chutný a jednoduchý recept!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte chuť na sladké potešenie, ktoré vám vyčarí úsmev na tvári bez zdĺhavého pečenia? Tento nepečený karamelový koláč je presne to, čo potrebujete! Je jednoduchý, rýchly a zvládne ho pripraviť aj úplný nováčik v kuchyni. S naším podrobným receptom a praktickými tipmi […]

Výborná jahodová torta Diplomat: Ľahučká a ideálna aj na oslavu

Výborná jahodová torta Diplomat: Ľahučká a ideálna aj na oslavu

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Táto jahodová torta Diplomat vás očarí svojou ľahkosťou a sviežosťou. Prekvapte svojich blízkych lahodnou kombináciou nadýchaného piškótového cesta, jemného krému a šťavnatých jahôd. Náš podrobný recept krok za krokom vás prevedie celým procesom prípravy, od pečenia piškótového cesta až po zdobenie torty. […]

Najvláčnejšie vegánske blondies: Čokoládová lahôdka pre každého!

Najvláčnejšie vegánske blondies: Čokoládová lahôdka pre každého!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte chutný a lahodný dezert, ktorý je zároveň vegánsky? Vyskúšajte tieto úžasné blondies s mandľovým maslom a čokoládou! Sú plné čokolády a jednoducho sa pripravujú a môžete si ich vychutnať bez výčitiek svedomia. Zabudnite na klasické koláče plné cukru a masla a […]

Jahodový sen bez cukru: Osviežujúci dezert na leto!

Jahodový sen bez cukru: Osviežujúci dezert na leto!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte zdravý a chutný dezert, ktorý si môžete vychutnať bez výčitiek svedomia? Vyskúšajte tento lahodný „Jahodový sen bez cukru“! Je plný jahôd, krémovej jogurtovej plnky a orechového základu, ktorý si zamiluje celá rodina. Zabudnite na kalorické dezerty plné cukru a doprajte si […]

Kurací šalát s pomarančovým dresingom: Osviežujúci obed na každý deň!

Kurací šalát s pomarančovým dresingom: Osviežujúci obed na každý deň!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte zdravé a chutné jedlo, ktoré je ideálne na obed alebo večeru? Vyskúšajte tento kurací šalát s osviežujúcim pomarančovým dresingom! Je plný bielkovín a vlákniny a vďaka pikantnej omáčke a chrumkavým mandliam je aj neodolateľne chutný. Kurací šalát s pomarančovým dresingom je […]


Google Správy: Daj nám ⭐