Search

Najlepšie cesto na pizzu vďaka jednej prísade: Špeciálny recept na domácu pizzu, ktorý sa oplatí vyskúšať!

Najlepšie cesto na pizzu
Najlepšie cesto na pizzu

Obsah receptu

Najlepšie cesto na pizzu vďaka jednej nezvyčajnej prísade. Tento špeciálny recept na domácu pizzu si zamilujete a budete ho chcieť skúšať znova a znova.

Pripravte si výbornú domácu pizzu podľa vlastnej chuti a fantázie. S receptom na cesto s pivom od pani Vierky z youtube LiViera Desserts bude každá pizza nezabudnuteľným kulinárskym zážitkom.

Najlepšie cesto na pizzu

Ingrediencie:

Cesto na pizzu:

  • 400-500 ml svetlého piva
  • 40 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 1 kg hladkej múky špeciál
  • 2 lyžičky soli
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 lyžica posekanej čerstvej bazalky
  • Vyrobíme 10 pízz s priemerom 20 cm.

Paradajková omáčka na 6 pízz s priemerom 20 cm:

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 mladé cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 400 g lúpaných paradajok v paradajkovej omáčke
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 2 lyžičky čerstvej bazalky

Obloha pizze:

  • 2 druhy salámy, 2 druhy šunky, plátkový syr Eidam (Mozzarella), tuniak, čerstvé šampiňóny, olivy, čerstvá štipľavá paprika, cherry paradajky, mexická zeleninová zmes, strúhaný syr mozzarella, alebo podľa vlastnej chuti

Na potretie krajov cesta:

  • 3 strúčiky cesnaku
  • 50 ml olivového oleja

Postup prípravy:

  1. Pripravte si kvások z piva, droždia a cukru. Jemne premiešajte, aby kvások nevykypel.
  2. Do múky pridajte soľ, bazalku a vylejte pivový kvások. Podľa potreby dolejte pivo a mieste cesto približne 7 minút.
  3. Po 7 minútach miesenia prilejte olivový olej a mieste ďalších 7 minút. Cesto by malo byť trochu lepkavé, ale hladké a pružné.
  4. Pripravte si paradajkovú omáčku. Na panvici osmažte cibuľku a cesnak, pridajte paradajky, oregano a bazalku. Rozvaríme a nechajte vychladiť.
  5. Cesto rozdeľte na 10 bochníkov a vyvaľkajte na hrúbku 7-8 mm s priemerom 20 cm.
  6. Cesto potrite paradajkovou omáčkou a pridajte oblohu podľa vlastnej chuti.
  7. Okraje cesta potrite zmesou cesnaku a olivového oleja.
  8. Pizzu pečte na rošte v rúre vyhriatej na 230°C po dobu 15-18 minút.

Najlepšie cesto na pizzuVideo recept:

Vďaka tomuto špeciálnemu receptu na cesto s pivom si môžete pripraviť dokonalú domácu pizzu podľa vlastnej chuti a fantázie. Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa sami, že aj vďaka jednej nezvyčajnej prísade môže byť vaša pizza nezabudnuteľným kulinárskym zážitkom.

Súvisiace články:

Vynikajúca domáca pizza z plechu: Jednoduchá a predovšetkým chutná, bez potreby miesenia cesta!

Štefánske PIZZA ZEMIAČIKY: Len ich nakrájam, potriem omáčkou a posypem syrom!

Štefánske pizza slimáky z lístkového cesta plnené syrom a slaninou: Sú vynikajúce!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty