Najlepšie cesto na pizzu vďaka jednej prísade: Špeciálny recept na domácu pizzu, ktorý sa oplatí vyskúšať!

Najlepšie cesto na pizzu vďaka jednej prísade: Špeciálny recept na domácu pizzu, ktorý sa oplatí vyskúšať!

Najlepšie cesto na pizzu vďaka jednej nezvyčajnej prísade. Tento špeciálny recept na domácu pizzu si zamilujete a budete ho chcieť skúšať znova a znova.

Pripravte si výbornú domácu pizzu podľa vlastnej chuti a fantázie. S receptom na cesto s pivom od pani Vierky z youtube LiViera Desserts bude každá pizza nezabudnuteľným kulinárskym zážitkom.

Najlepšie cesto na pizzu

Ingrediencie:

Cesto na pizzu:

  • 400-500 ml svetlého piva
  • 40 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 1 kg hladkej múky špeciál
  • 2 lyžičky soli
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 lyžica posekanej čerstvej bazalky
  • Vyrobíme 10 pízz s priemerom 20 cm.

Paradajková omáčka na 6 pízz s priemerom 20 cm:

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 mladé cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 400 g lúpaných paradajok v paradajkovej omáčke
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 2 lyžičky čerstvej bazalky

Obloha pizze:

  • 2 druhy salámy, 2 druhy šunky, plátkový syr Eidam (Mozzarella), tuniak, čerstvé šampiňóny, olivy, čerstvá štipľavá paprika, cherry paradajky, mexická zeleninová zmes, strúhaný syr mozzarella, alebo podľa vlastnej chuti

Na potretie krajov cesta:

  • 3 strúčiky cesnaku
  • 50 ml olivového oleja

Postup prípravy:

  1. Pripravte si kvások z piva, droždia a cukru. Jemne premiešajte, aby kvások nevykypel.
  2. Do múky pridajte soľ, bazalku a vylejte pivový kvások. Podľa potreby dolejte pivo a mieste cesto približne 7 minút.
  3. Po 7 minútach miesenia prilejte olivový olej a mieste ďalších 7 minút. Cesto by malo byť trochu lepkavé, ale hladké a pružné.
  4. Pripravte si paradajkovú omáčku. Na panvici osmažte cibuľku a cesnak, pridajte paradajky, oregano a bazalku. Rozvaríme a nechajte vychladiť.
  5. Cesto rozdeľte na 10 bochníkov a vyvaľkajte na hrúbku 7-8 mm s priemerom 20 cm.
  6. Cesto potrite paradajkovou omáčkou a pridajte oblohu podľa vlastnej chuti.
  7. Okraje cesta potrite zmesou cesnaku a olivového oleja.
  8. Pizzu pečte na rošte v rúre vyhriatej na 230°C po dobu 15-18 minút.

Najlepšie cesto na pizzuVideo recept:

Vďaka tomuto špeciálnemu receptu na cesto s pivom si môžete pripraviť dokonalú domácu pizzu podľa vlastnej chuti a fantázie. Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa sami, že aj vďaka jednej nezvyčajnej prísade môže byť vaša pizza nezabudnuteľným kulinárskym zážitkom.

Súvisiace články:

Vynikajúca domáca pizza z plechu: Jednoduchá a predovšetkým chutná, bez potreby miesenia cesta!

Štefánske PIZZA ZEMIAČIKY: Len ich nakrájam, potriem omáčkou a posypem syrom!

Štefánske pizza slimáky z lístkového cesta plnené syrom a slaninou: Sú vynikajúce!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts