Najlepšie cesto na pizzu vďaka jednej nezvyčajnej prísade. Tento špeciálny recept na domácu pizzu si zamilujete a budete ho chcieť skúšať znova a znova.
Pripravte si výbornú domácu pizzu podľa vlastnej chuti a fantázie. S receptom na cesto s pivom od pani Vierky z youtube LiViera Desserts bude každá pizza nezabudnuteľným kulinárskym zážitkom.
Najlepšie cesto na pizzu
Ingrediencie:
Cesto na pizzu:
- 400-500 ml svetlého piva
- 40 g čerstvého droždia
- 1 lyžička cukru
- 1 kg hladkej múky špeciál
- 2 lyžičky soli
- 100 ml olivového oleja
- 1 lyžica posekanej čerstvej bazalky
- Vyrobíme 10 pízz s priemerom 20 cm.
Paradajková omáčka na 6 pízz s priemerom 20 cm:
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 mladé cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 g lúpaných paradajok v paradajkovej omáčke
- 1 lyžička sušeného oregana
- 2 lyžičky čerstvej bazalky
Obloha pizze:
- 2 druhy salámy, 2 druhy šunky, plátkový syr Eidam (Mozzarella), tuniak, čerstvé šampiňóny, olivy, čerstvá štipľavá paprika, cherry paradajky, mexická zeleninová zmes, strúhaný syr mozzarella, alebo podľa vlastnej chuti
Na potretie krajov cesta:
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 ml olivového oleja
Postup prípravy:
- Pripravte si kvások z piva, droždia a cukru. Jemne premiešajte, aby kvások nevykypel.
- Do múky pridajte soľ, bazalku a vylejte pivový kvások. Podľa potreby dolejte pivo a mieste cesto približne 7 minút.
- Po 7 minútach miesenia prilejte olivový olej a mieste ďalších 7 minút. Cesto by malo byť trochu lepkavé, ale hladké a pružné.
- Pripravte si paradajkovú omáčku. Na panvici osmažte cibuľku a cesnak, pridajte paradajky, oregano a bazalku. Rozvaríme a nechajte vychladiť.
- Cesto rozdeľte na 10 bochníkov a vyvaľkajte na hrúbku 7-8 mm s priemerom 20 cm.
- Cesto potrite paradajkovou omáčkou a pridajte oblohu podľa vlastnej chuti.
- Okraje cesta potrite zmesou cesnaku a olivového oleja.
- Pizzu pečte na rošte v rúre vyhriatej na 230°C po dobu 15-18 minút.
Najlepšie cesto na pizzu – Video recept:
Vďaka tomuto špeciálnemu receptu na cesto s pivom si môžete pripraviť dokonalú domácu pizzu podľa vlastnej chuti a fantázie. Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa sami, že aj vďaka jednej nezvyčajnej prísade môže byť vaša pizza nezabudnuteľným kulinárskym zážitkom.
Súvisiace články:
Vynikajúca domáca pizza z plechu: Jednoduchá a predovšetkým chutná, bez potreby miesenia cesta!
Štefánske PIZZA ZEMIAČIKY: Len ich nakrájam, potriem omáčkou a posypem syrom!
Štefánske pizza slimáky z lístkového cesta plnené syrom a slaninou: Sú vynikajúce!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts