Search

Recept na domáce kokosové laskonky plnené výborným francúzskym žĺtkovým krémom: Sú ako z cukrárne!

Kokosové laskonky
Kokosové laskonky

Obsah receptu

Pripravte si doma lahodné kokosové laskonky plnené jemným francúzskym žĺtkovým krémom. Tento recept je vhodný aj pre ľudí s alergiou na vlašské orechy či intoleranciou lepku. Výsledkom sú krásne snehobiele mušličky s bohatou náplňou, ktoré chutia ako z cukrárne.

Kokosové laskonky sú skvelou alternatívou pre tých, ktorí si nemôžu dopriať klasické orechové laskonky. Vďaka kombinácii chrumkavých kokosových mušličiek a zamatového francúzskeho žĺtkového krému si na nich pochutná naozaj každý. Vyskúšajte tento jednoduchý recept od pani Vierky z youtube LiViera Desserts a potešte svojich blízkych domácou maškrtou.

Kokosové laskonky plnené francúzskym žĺtkovým krémom

Ingrediencie:

Kokosový sneh:

  • 6 bielok (200 g)
  • štipka soli
  • 330 g jemného kryštálového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 170 g strúhaného kokosu

Francúzsky žĺtkový krém:

  • 6 vaječných žĺtkov
  • 76 ml vody
  • 200 g kryštálového cukru
  • 360 g masla
  • 3 lyžičky vanilkového extraktu

Postup prípravy:

  1. Začnite prípravou kokosových mušličiek. Do misky pridajte bielky, štipku soli a kryštálový cukor. Misu vložte do horúceho vodného kúpeľa a zohrievajte na 73-76 °C, občas premiešajte.
  2. Zohriatu bielkovú zmes šľahajte pri najvyšších otáčkach 10 minút, kým sneh nevychladne na izbovú teplotu.
  3. Zmiešajte strúhaný kokos s preosiateým práškovým cukrom a postupne pridávajte do snehu. Miešajte pomaly a krátko.
  4. Formu na laskonky vytrieme olejom, plech vystelieme papierom na pečenie. Formu naplňte kokosovým snehom, odstráňte prebytočný sneh a vytvarujte mušličky.
  5. Rúru vyhrejte na 100 °C a mušličky sušte 1 hodinu s funkciou ventilátora.
  6. Medzitým pripravte francúzsky žĺtkový krém. Vodu s cukrom priveďte k varu a varte na 123 °C. Súčasne šľahajte žĺtky.
  7. Horúci cukrový sirup tenkým prúdom vlejte do šľahaných žĺtkov a šľahajte ďalších 10 minút do zhustnutia.
  8. Pridajte maslo izbovej teploty a šľahajte ďalších 5 minút. Ochuťte vanilkovým extraktom alebo podľa chuti.
  9. Usušené kokosové mušličky naplňte pripraveným krémom a pozliepajte do laskoniek.

Kokosové laskonky – Video recept

Domáce kokosové laskonky s francúzskym žĺtkovým krémom sú skvelou voľbou pre milovníkov sladkých dezertov. Vďaka jednoduchej príprave a dostupným surovinám si ich môžete dopriať kedykoľvek dostanete chuť na niečo výnimočné.

Súvisiace články

Tradičný veľkonočný koláč ŠTEDRÁK: Najlepší koláčik na Veľkú noc!

Skvelé „MARYŠA“ rezy: Majú príjemnú vôňu, sú extrémne šťavnaté a jemne kyselkavé!

Veľkonočné vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta: Jednoduché a veľmi chutné!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty