Veľkonočné vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta: Jednoduché a veľmi chutné!

Veľkonočné vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta: Jednoduché a veľmi chutné!

Hľadáte recept na chutné a zároveň jednoduché veľkonočné pečivo? Skúste tieto veľkonočné vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta! Sú nadýchané, jemné a plnené lahodným vanilkovým krémom. Recept od pani Vierky z youtube LiViera Desserts zvládne aj začiatočník a výsledok zaručene očarí celú rodinu.

Užite si sviatočnú atmosféru s vôňou vanilky a čerstvo upečených venčekov. Tieto venčeky z odpaľovaného cesta sú ľahké ako pierko a plnené bohatým vanilkovým krémom. Vychutnajte si ich s rodinou a priateľmi.

Veľkonočné vanilkové venčeky

Ingrediencie

Odpaľované cesto:

  • 650 – 700 ml vody (závisí od múky)
  • 300 g masla (alebo rastlinný tuk, napr. Hera, Palmarin)
  • 1/2 lyžičky soli
  • 300 g hladkej múky špeciál
  • 8 ks vajec strednej veľkosti M

Vanilkový krém:

  • 1000 ml mlieka
  • 3 ks žĺtky
  • 160 g pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 500 ml rastlinnej šľahačky alebo živočíšneho masla

Postup prípravy:

Odpaľované cesto:

Začneme prípravou odpaľovaného cesta. Do hrnca dáme 700 ml vody, 300 g masla a pol lyžičky soli, a všetko spolu rozvaríme. Pridáme 300 g hladkej múky špeciál a za stáleho miešania cesto varíme (odpaľujeme). Dávame pozor, aby neprihorelo. Cesto postupne hustne a múka sa v ňom stráca. Miešame cesto, pokiaľ sa nezačne lepiť na dno kastróla. Do mierne vychladeného cesta postupne pridáme 8 vajec a mixujeme do hladka. Hustota cesta je dôležitá – ak je príliš husté, venčeky budú tvrdé, ak príliš riedke, venčeky sa roztečú. Cesto dobre vyšľaháme, aby bolo hladké, nadýchané a bez múkových hrudiek. Ideálne je, keď sa leje ako sopečná láva. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Plech vyložíme papierom na pečenie, čo zaručí, že venčeky sa nepripália. Venčeky striekame na plech tesne pred vkladaním do rúry, aby cesto neobschlo a neprasklo. Pečieme v predhriatej rúre na 250 °C po dobu 10 minút a potom na 180 °C ďalších 20 minút. Rúru počas pečenia neotvárame.

Vanilkový krém:

Pre vanilkový krém v malom množstve mlieka vyšľaháme 3 žĺtka a pridáme 160 g vanilkového pudingového prášku. Zvyšok mlieka dáme do hrnca, pridáme 5 lyžíc kryštálového cukru a lyžičku vanilkového extraktu. Zohrejeme mlieko a keď bude teplé, pridáme pudingovú zmes cez sitko (aby sa nevytvorili hrudky). Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Po uvarení hrniec s pudingom vložíme do studenej vody a za občasného miešania vychladíme.

500 ml rastlinnej šľahačky vyšľaháme dotuha. Potom do šľahačky zamiešame vychladený puding, pridávame ho postupne a viackrát. Môžeme smelo šľahať, krém sa určite nezrazí. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.

Finalizácia:

Venčeky prekrojíme nožom so zúbkami hneď po vytiahnutí z rúry. Sú vtedy ešte pevné, držia svoj tvar a ľahko sa krájajú. Krém striekame na vychladené venčeky. Ak chceme, aby bol krém viditeľný spod klobúčika, nešetríme s ním.

Venčeky môžeme dozdobiť rôznymi polevami alebo ich jednoducho pocukriť. Prajem dobrú chuť!

Veľkonočné vanilkové venčeky – Video recept

Veľkonočné vanilkové venčeky sú dokonalým sviatočným dezertom. Sú ľahké, chutné a krásne na pohľad. S týmto receptom ich zvládnete upiecť aj bez skúseností. Prajem vám dobrú chuť a príjemné Veľkonočné sviatky!

Súvisiace články

Jednoduché domáce veterníky: Až 40 kusov z 3 vajec!

Veterníky z odpaľovaného cesta: Tento recept je starý viac ako 100 rokov!

Vynikajúce Kokosky pripravené za pár minút: Najlepšie vianočné pečivo!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts


Súvisiace príspevky

Lahodný pečený encián s cherry paradajkami: Pripravte si túto delikatesu trochu inak, a to v rúre!

Lahodný pečený encián s cherry paradajkami: Pripravte si túto delikatesu trochu inak, a to v rúre!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Lahodný pečený encián s cherry paradajkami je vynikajúcim predjedlom, ktoré kombinuje krémový syr s chuťou pečených paradajok, cesnaku a balzamikového octu. Perfektné pre rodinné večere alebo stretnutia s priateľmi. Hľadáte perfektné predjedlo na vašu najbližšiu oslavu? Vyskúšajte náš pečený encián s paradajkami […]

Lahodné pečené zemiaky: Ak máte zemiaky, tento recept musíte vyskúšať. Tak chutné som ešte nejedla!

Lahodné pečené zemiaky: Ak máte zemiaky, tento recept musíte vyskúšať. Tak chutné som ešte nejedla!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Lahodné pečené zemiaky s parmezánom sú vynikajúcim príkladom toho, ako jednoduché ingrediencie môžu vytvoriť niečo úžasné. Tento recept kombinuje tenko nastrúhané zemiaky s olivovým olejom, rozmarínom a parmezánom pre bohatú chuť a dokonalú krehkosť. Hľadáte jednoduchý a chutný recept na zemiaky? Vyskúšajte […]

Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany: Lepšie než čokoľvek, čo ste doteraz ochutnali!

Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany: Lepšie než čokoľvek, čo ste doteraz ochutnali!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte recept na dokonalé slané pečivo, ktoré ohromí každého hosťa? Tieto mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany sú odpoveďou na vaše kulinárske túžby! Ich neodolateľná chuť a jednoduchá príprava z nich robia ideálne pohostenie pre každú príležitosť. S kombináciou kyslej smotany, tvrdého syra […]

Som rada, že som tento jahodový koláč upiekla takto. Neskutočne chutný, ale aj prekvapivo jednoduchý recept

Som rada, že som tento jahodový koláč upiekla takto. Neskutočne chutný, ale aj prekvapivo jednoduchý recept

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Jahodový koláč patrí medzi tie najobľúbenejšie dezerty, ktoré si môžeme vychutnať nielen počas leta. Tento recept je prekvapivo jednoduchý a zároveň neskutočne chutný. Pripravila som ho s láskou, aby ste si aj vy mohli vychutnať túto sladkú pochúťku vo svojej kuchyni. Čerstvé […]

Recept od babičky na francúzsky koláč z minerálky ako obláčik: Tento koláčik by som nemenila za nič na svete!

Recept od babičky na francúzsky koláč z minerálky ako obláčik: Tento koláčik by som nemenila za nič na svete!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Recept od babičky na francúzsky koláč z minerálky ako obláčik: Tento koláčik by som nemenila za nič na svete! Vyskúšajte náš recept a prekvapte svojich blízkych delikátnym dezertom, ktorý je nielen lahodný, ale aj jednoduchý na prípravu. Francúzsky koláč z minerálky je […]

V roku 1894 bol tento nemecký orechový koláč najlepší na svete. Teraz už nikto také koláče nepečie

V roku 1894 bol tento nemecký orechový koláč najlepší na svete. Teraz už nikto také koláče nepečie

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK V roku 1894 bol tento nemecký orechový koláč považovaný za najlepší na svete. Svojou jednoduchosťou a bohatou chuťou si získal srdcia mnohých. V dnešnej dobe však málokto pečie takéto koláče. Prinášame vám recept, ktorý vás prenesie naspäť v čase a prebudí v […]


Google Správy: Daj nám ⭐