Máte chuť na niečo naozaj jedinečné a lahodné? Predstavujeme vám Medovo-orieškový SEN, koláč, ktorý sa rýchlo stane vašou oblúbenou pochúťkou.
V spojení medu a vlašských orechov sa skrýva tajný recept, ktorý zmení váš pohľad na domáce pečenie. Pokračujte v čítaní a objavte krok za krokom návod na prípravu tohto neodolateľného koláča, ktorý sa bude vyznačovať nielen jeho výnimočnou chuťou, ale aj jednoduchosťou prípravy.
Prečo je tento koláč taký výnimočný?
Je kombináciou sladkého medu a chrumkavých vlašských orechov. Tieto dve zložky dokonale spolu ladia a vytvárajú kombináciu, ktorá je neodolná pre vaše chuťové poháriky. Navyše, tento koláčik medovo-orieškový SEN je ideálny pre všetky príležitosti – či už oslavy, návštevy alebo len tak pre radosť.
Ingrediencie:
Odporúčame použiť tieto suroviny:
- Cesto:
- 500 g (4 šálky) hladkej múky
- 200 g (1 šálka) práškového cukru
- 2 vajcia
- 200 g masla
- 2 lyžice medu
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- Orechová náplň:
- 350 g (3,1 šálky) vlašských orechov
- 50 g (0,25 šálky) cukru
- 4 lyžice medu
- 125 g masla
- Krém:
- 300 ml mlieka
- 1/2 lyžičky vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu
- 1/2 lyžičky hladkej múky
- 80 g (0,4 šálky) cukru
- 2 lyžice vanilínového cukru
- 250 g masla
Pečieme na teplote 180°C po dobu 10 minút na hornom/spodnom ohreve.
Ako postupovať pri príprave koláča?
Začneme prípravou krému: Do misky si dáme vanilkový puding alebo kukuričný škrob a pridáme pol čajovej lyžičky hladkej múky. Zalejeme polovicou mlieka a dôkladne premiešame, aby nevznikli hrudky. Zvyšok mlieka vlejeme do hrnca, pridáme vanilkový cukor a kryštálový cukor. Na miernom ohni zohrievame, až kým sa cukor nerozpustí a mlieko sa nezačne zahrievať. Keď je mlieko teplé, prilejeme zmes s pudingom a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne a nezačne vrieť. Hotový krém prelejeme do inej misky, prikryjeme priamo na povrchu potravinárskou fóliou (aby sa nevytvorila kôrka) a necháme vychladnúť, ideálne v chladničke.
Pokračujeme prípravou cesta: V hlbšej mise zmiešame maslo s práškovým cukrom do hladka. Postupne pridávame vajcia a med. Nakoniec pridáme hladkú múku zmiešanú so sódou bikarbónou a spracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme na plech o rozmeroch 33 cm x 29 cm, popicháme vydličkou a odložíme.
Teraz sa pustíme do orechovej náplne: V hrnci zmiešame hrubo nasekané vlašské orechy, cukor, med a maslo. Za stáleho miešania varíme na miernom ohni, kým zmes nesčervená a nezískame chrumkavú orechovú náplň. Túto náplň rovnomerne rozotrieme na jeden z plátov cesta.
Obe platne cesta pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 10 minút.
Medzitým si pripravíme krém: V mixéri vyšľaháme maslo do peny. Postupne zašľahávame vychladnutý pudingový krém, kým nezískame hladký krém. Tento krém natrieme na upečený plát cesta bez orechovej náplne. Na krém položíme druhý plát s orechovou náplňou. Zákusok vložíme do chladničky a necháme stuhnúť minimálne 60 minút.
Prajeme dobrú chuť!
Osobné odporúčanie: Uistite sa, že pred podávaním koláč dostatočne vychladol a krém je pevne stuhnutý. Tým dosiahnete najlepšiu konzistenciu a chuť!
Medovo-orieškový SEN – Video recept:
Medovo-orieškový SEN je kombináciou tradície a moderného pečenia, ktorý vás očarí svojou nezameniteľnou chuťou. S týmto receptom sa stanete hviezdou každej oslavy a vaši blízki budú žiadať o prídavok! Nečakajte a vyskúšajte tento výnimočný recept. Užite si každé sústo a nechajte sa unášať Medovo-orieškovým SNOM.
Súvisiace články:
Najrýchlejší a najchutnejší medový koláč MARLENKA bez vaľkania: Topí sa v ústach!
Anjelská karamelová torta: Po 10 minútach z nej nezostal žiadny kúsok!
Vynikajúca vianočná BAJKA torta s čokoládou, pudingovým krémom a kokosom
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte