Veľkonočný čokoládový chlebíček: Je krásne mäkký a vláčny a nenáročný na prípravu!

Veľkonočný čokoládový chlebíček: Je krásne mäkký a vláčny a nenáročný na prípravu!

Hľadáte perfektný dezert na Veľkú noc? Vyskúšajte tento vláčny a chutný veľkonočný čokoládový chlebíček s želé z červených ríbezlí a čokoládovou polevou. Je nenáročný na prípravu a zaručene uspeje u celej rodiny.

Užite si Veľkú noc s lahodným čokoládovým chlebíčkom. Recept je jednoduchý a rýchly, takže ho zvládne aj začiatočník. Chlebíček je krásne mäkký a vláčny a želé z červených ríbezlí mu dodáva perfektnú kyslosť.

Veľkonočný čokoládový chlebíček

Ingrediencie:

Na čokoládu:

  • 60 ml kanolového alebo slnečnicového oleja (¼ šálky)
  • 200 g tmavej čokoládovej polevy s približne 50 % kakaovej sušiny (7 oz)

Cesto:

  • 175 g hladkej múky (1⅓ šálky + 2 polievkové lyžice)
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 10 g preosiateho kakaového prášku (2 lyžice + 1 lyžička)
  • 25 g kukuričného škrobu (3 lyžice + 1 lyžička)
  • 100 g pomletých lieskových orechov (3,5 oz)
  • 150 g masla pri izbovej teplote (5,3 oz)
  • 175 g cukru (¾ šálky + 2 polievkové lyžice)
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 5 vajec

Na želé:

  • 500 g želé z červených ríbezlí alebo džemu (1⅓ šálky + 2 polievkové lyžice)

Na čokoládovú polevu:

  • 140 g smotany na šľahanie s minimálne 30% tuku (½ šálky + 1 polievková lyžica)
  • 140 g tmavej čokoládovej polevy s približne 50 % kakaovej sušiny (5 oz)

Postup prípravy:

  1. Pripravte čokoládu: V miske na vodnom kúpeli roztopte na miernom ohni kanolový alebo slnečnicový olej s tmavou čokoládovou polevou. Nechajte polevu vychladnúť.
  2. Pripravte suché zložky cesta: V miske zmiešajte hladkú múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, soľ, preosiaty kakaový prášok, kukuričný škrob a pomleté lieskové orechy.
  3. Vyšľahajte mokré zložky: Vychladnutú čokoládovú polevu zmiešajte s maslom, cukrom a vanilkovým cukrom. Vyšľahajte v mixéri asi 2 minúty do nadýchanej hmoty. Postupne pridávajte vajíčka, každé zašľahajte asi po ½ minúty.
  4. Zmiešajte cesto: Do nadýchaného zmesi postupne jemne vmiešajte suchú zmes.
  5. Pečenie: Cesto vylejte do formy (35 × 11,5 cm), vystlanej papierom na pečenie. Pečte pri teplote 180 °C v hornom/spodnom ohreve, alebo 160 °C pri použití horúceho vzduchu, približne 40 minút. Umiestnite formu do spodnej tretiny rúry.
  6. Pripravte želé: Nechajte koláč vychladnúť asi 1 hodinu. Pomocou rúčky drevenej varešky (priemer 1 cm) urobte do koláča asi 24 otvorov. Želé z červených ríbezlí privedte v hrnci do varu za stáleho miešania a naplňte nimi otvory v koláči. Zvyšné želé nalejte na vrch koláča a uhladíme.
  7. Pripravte čokoládovú polevu: Smotanu zahrejte v hrnci na približne 40 °C. Pridajte tmavú čokoládovú polevu a miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Hotovú polevu nalejte na vrch koláča.
  8. Dokončenie: Koláč dajte chladiť do chladničky aspoň na 4 hodiny pred podávaním.

Veľkonočný čokoládový chlebíček – Video recept

Tento čokoládový chlebíček je perfektný dezert na každú príležitosť. Je chutný, lahodný a nenáročný na prípravu. Určite ho vyskúšajte!

Súvisiace články

Fantastický čokoládový koláč bez múky: Nedá sa mu odolať!

Mega šťavnatý a rýchly čokoládový koláč: U nás vždy uspeje!

Najlepší čokoládový koláč na svete, ktorý sa topí v ústach: Veľmi jednoduchý a chutný!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jednoduché recepty


Súvisiace príspevky

Recept na hruškový kompót – takto to robili naše staré mamy bez chémie! 

Recept na hruškový kompót – takto to robili naše staré mamy bez chémie! 

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hruškový kompót je tradičný recept, ktorý poznali a používali už naše staré mamy. Tento spôsob zavárania je jednoduchý, nevyžaduje žiadne chemické prísady a výsledkom je lahodný kompót, ktorý si môžete vychutnať počas celej zimy. Hruškový kompót je tradičný recept, ktorý poznali a […]

Vynikajúca banánová kocka s lahodným krémom: Tento dezert je taký neodolateľný, že sa oň nebudete chcieť deliť

Vynikajúca banánová kocka s lahodným krémom: Tento dezert je taký neodolateľný, že sa oň nebudete chcieť deliť

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vynikajúca banánová kocka s lahodným krémom a čokoládovou polevou je dezert, ktorý si zamilujete na prvé sústo. Jemné piškótové cesto v kombinácii s osviežujúcimi banánmi a hladkým vanilkovým krémom vytvára neodolateľnú chuť, ktorú si obľúbia malí aj veľkí. Banánová kocka s lahodným […]

Slivkové gule zo zemiakového cesta ako od babičky

Slivkové gule zo zemiakového cesta ako od babičky

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Slivkové gule zo zemiakového cesta sú tradičný slovenský recept, ktorý si pamätáme z detstva. Voňavé a mäkké gule plnené sladkými slivkami nám pripomínajú kuchyňu našich babičiek. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm poteší celú rodinu. Slivkové gule zo zemiakového cesta sú klasikou, ktorú […]

Ako pripraviť krupicové halušky do polievky – rýchly recept!

Ako pripraviť krupicové halušky do polievky – rýchly recept!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Krupicové halušky do polievky sú ideálnou voľbou pre každého, kto hľadá rýchly a jednoduchý recept na výbornú prílohu do polievky. Ich jemná chuť a jednoduchá príprava zaručia, že si ich obľúbi celá rodina. Tento recept na krupicové halušky do polievky je skvelou […]

Orechové sušienky s čokoládovým krémom: Skvelé ku káve, čaju aj na vianočné pečenie

Orechové sušienky s čokoládovým krémom: Skvelé ku káve, čaju aj na vianočné pečenie

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Orechové sušienky s čokoládovým krémom sú ideálnou sladkosťou ku káve, čaju, ale aj skvelou pochúťkou na vianočné pečenie. Jemné sušienky z mletých orechov s lahodným čokoládovým krémom potešia každého milovníka sladkého. Chrumkavé orechové sušienky doplnené bohatým čokoládovým krémom sú nielen výborným doplnkom […]

Poľovnícky guláš z diviny (jeleň a diviak) – výherný recept

Poľovnícky guláš z diviny (jeleň a diviak) – výherný recept

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Poľovnícky guláš z diviny je jedinečný recept, ktorý vyniká svojou bohatou chuťou a výživnými ingredienciami. Príprava poľovníckeho guláša z diviny je proces, ktorý vyžaduje trochu trpezlivosti, no výsledok stojí za to. Výrazná chuť mäsa a výborne vyvážená zmes korenín vás odmení nezabudnuteľným […]


Google Správy: Daj nám ⭐