Hľadáte chutný a zdravý vegetariánsky recept? Vyskúšajte túto úžasnú plnenú papriku bez mäsa! Je plná chuti a textúry a určite uspokojí aj tých najnáročnejších jedákov.
Tento recept na plnenú papriku bez mäsa je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Je to skvelý spôsob, ako využiť zvyšky zeleniny a zároveň si dopriať výživné a chutné jedlo.
Pečená plnená paprika bez mäsa
Ingrediencie:
- 3 papriky
- 1 cibuľa
- 1 baklažán
- 1 strúčik cesnaku
- 450 gramov zemiakov
- Kôpor
- 40 gramov masla
- 50 ml mlieka
- 100 gramov mozzarelly
- Oregano
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Olivový olej
Postup prípravy:
- Príprava zeleniny:
- Papriky umyjeme, prekrojíme na polovice a očistíme od jadierok.
- Cibuľu nakrájame na drobno a dáme na panvicu smažiť na troche olivového oleja.
- Baklažán nakrájame na kocky a pridáme k cibuli na panvicu.
- Osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a pridáme pretlačený cesnak. Miešame a opražíme do mäkka.
- Príprava zemiakového pyré:
- Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrtky, zalejeme vriacou vodou, osolíme a uvaríme do mäkka.
- Scedíme, pridáme maslo, mlieko a nakrájaný kôpor. Zemiaky roztlačíme na pyré.
- Do pyré vmiešame opražený baklažán. Dobre premiešame.
- Plnenie paprík:
- Naplníme každú papriku pripravenou zmesou zemiakového pyré s baklažánom.
- Pečenie:
- Plech vyložíme papierom na pečenie a vymastíme olivovým olejom.
- Naplnené papriky poukladáme na plech a potrieme ich olivovým olejom.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180°C po dobu 20-30 minút.
- Dokončenie:
- Syr mozzarella nastrúhame a posypeme ním papriky, posypeme oreganom.
- Vložíme späť do rúry a zapiekame ďalších 5-7 minút, kým sa syr neroztopí.
Tipy:
- Pre pikantnejšiu chuť môžete do plnky pridať trochu feferónky.
- Ak nemáte baklažán, môžete ho nahradiť cuketou alebo hubami.
- Plnené papriky môžete piecť aj v grile.
- Pre vegánsku verziu použite rastlinný syr namiesto mozzarelly.
Pečená plnená paprika bez mäsa – Video recept:
Táto plnená paprika bez mäsa je skvelou alternatívou k tradičnej plnenej paprike s mäsom. Je chutná, zdravá a jednoduchá na prípravu. Vyskúšajte ju už dnes a presvedčte sa sami!
Súvisiace články:
Plnená paprika s baklažánom a zemiakmi: Kto raz skúsi, inak ju už nerobí!
Zapekaná čerstvá paprika plnená bambinom a slaninkou
Pečená paprika s cesnakom na zimu: Takto ju konzervujem už 10 rokov!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Genussküche