Search

Úžasná pečená plnená paprika bez mäsa: Ešte lepšia ako originál

Pečená plnená paprika bez mäsa
Pečená plnená paprika bez mäsa

Obsah receptu

Hľadáte chutný a zdravý vegetariánsky recept? Vyskúšajte túto úžasnú plnenú papriku bez mäsa! Je plná chuti a textúry a určite uspokojí aj tých najnáročnejších jedákov.

Tento recept na plnenú papriku bez mäsa je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Je to skvelý spôsob, ako využiť zvyšky zeleniny a zároveň si dopriať výživné a chutné jedlo.

Pečená plnená paprika bez mäsa

Ingrediencie:

  • 3 papriky
  • 1 cibuľa
  • 1 baklažán
  • 1 strúčik cesnaku
  • 450 gramov zemiakov
  • Kôpor
  • 40 gramov masla
  • 50 ml mlieka
  • 100 gramov mozzarelly
  • Oregano
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Olivový olej

Postup prípravy:

  1. Príprava zeleniny:
    • Papriky umyjeme, prekrojíme na polovice a očistíme od jadierok.
    • Cibuľu nakrájame na drobno a dáme na panvicu smažiť na troche olivového oleja.
    • Baklažán nakrájame na kocky a pridáme k cibuli na panvicu.
    • Osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a pridáme pretlačený cesnak. Miešame a opražíme do mäkka.
  2. Príprava zemiakového pyré:
    • Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrtky, zalejeme vriacou vodou, osolíme a uvaríme do mäkka.
    • Scedíme, pridáme maslo, mlieko a nakrájaný kôpor. Zemiaky roztlačíme na pyré.
    • Do pyré vmiešame opražený baklažán. Dobre premiešame.
  3. Plnenie paprík:
    • Naplníme každú papriku pripravenou zmesou zemiakového pyré s baklažánom.
  4. Pečenie:
    • Plech vyložíme papierom na pečenie a vymastíme olivovým olejom.
    • Naplnené papriky poukladáme na plech a potrieme ich olivovým olejom.
    • Pečieme v predhriatej rúre na 180°C po dobu 20-30 minút.
  5. Dokončenie:
    • Syr mozzarella nastrúhame a posypeme ním papriky, posypeme oreganom.
    • Vložíme späť do rúry a zapiekame ďalších 5-7 minút, kým sa syr neroztopí.

Tipy:

  • Pre pikantnejšiu chuť môžete do plnky pridať trochu feferónky.
  • Ak nemáte baklažán, môžete ho nahradiť cuketou alebo hubami.
  • Plnené papriky môžete piecť aj v grile.
  • Pre vegánsku verziu použite rastlinný syr namiesto mozzarelly.

Pečená plnená paprika bez mäsaVideo recept:

Táto plnená paprika bez mäsa je skvelou alternatívou k tradičnej plnenej paprike s mäsom. Je chutná, zdravá a jednoduchá na prípravu. Vyskúšajte ju už dnes a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Plnená paprika s baklažánom a zemiakmi: Kto raz skúsi, inak ju už nerobí!

Zapekaná čerstvá paprika plnená bambinom a slaninkou

Pečená paprika s cesnakom na zimu: Takto ju konzervujem už 10 rokov!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Genussküche

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty