Vstúpte spolu so mnou do sveta kulinárskych zázrakov, kde tradičné recepty ožívajú v moderných kuchyniach. Dnes vám predstavím recept, ktorý sa nesie v duchu minulosti, ale zároveň je prispôsobený súčasnému spôsobu varenia. Predstavujem vám hrnčekový koláč podľa originálnej receptúry z roku 1894!
Tento hrnčekový koláč je viac než len dezert, je to cesta časom. Poďme spolu objaviť, ako sa piekli sladkosti na konci 19. storočia a ako si tento tradičný recept môžeme vychutnať aj dnes. Čaká vás jednoduchá príprava, ktorá vám priblíži starú dobrú klasiku s nádychom súčasnosti.
Tradičný hrnčekový koláč podľa pôvodnej receptúry z roku 1894
Ingrediencie:
- 1 šálka masla (200 g)
- 2 šálky práškového cukru
- 6 klinčekov
- 4 vajcia
- 1 šálka mlieka
- 3 šálky polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Citrónová kôra
- 1 a 1/2 šálky hrozienok
- 1 a 1/2 šálky sušených ríbezlí alebo brusníc
Krok za krokom: Príprava hrnčekového koláča
- Vyšľahajte maslo do nadýchaného stavu.
- Postupne pridávajte práškový cukor, nadrvené klinčeky, vajcia a mlieko. Dôkladne premiešajte.
- V inej miske zmiešajte preosiatu múku s práškom do pečiva a citrónovou kôrou.
- Pomaly vmiešavajte suchú zmes do maslovej zmesi.
- Nakoniec pridajte hrozienka a ríbezle a všetko dôkladne premiešajte.
- Cesto vylejte do vymastenej formy o veľkosti 29 cm x 33 cm.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 30 minút.
Tradičný hrnčekový koláč – Video recept
Objavte kúzlo tradičných receptov s moderným nádychom. Tento koláč je dôkazom, že niektoré chutě sú nadčasové. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a nechajte sa uniesť vôňami a chuťami, ktoré prežili storočia!
Súvisiace články
Dokonalý kokosový koláč SNOV: Rýchly a jednoduchý hrnčekový recept na najlepší koláč pod slnkom!
Super krémový jablkový koláč FLORIÁN: Rýchly a jednoduchý hrnčekový recept!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte