Tieto vrkoče z bravčovej panenky som pripravila na grilovačku a všetci sa za nimi išli potrhať!

Tieto vrkoče z bravčovej panenky som pripravila na grilovačku a všetci sa za nimi išli potrhať!

Hľadáte recept na lahodné mäsko na grilovanie? Vyskúšajte tieto vrkoče z bravčovej panenky! Sú šťavnaté, aromatické a vďaka prepleteným plátkom slaniny aj vizuálne pôsobivé.

Oživte si grilovačku s týmito vrkočmi z bravčovej panenky. Plátky mäsa prepletené so slaninou a dochutené rozmarínom a cesnakom sú zárukou chuti, ktorú si zamilujete.

Vrkoče z bravčovej panenky

Ingrediencie:

Na bravčovú panenku:

  • 1 bravčová panenka
  • Slanina nakrájaná na pásiky
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Rastlinný olej na vyprážanie
  • 1 lyžica masla
  • 1 hlávka cesnaku
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • Kečup

Na šalát:

  • 1 baklažán
  • Soľ
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • Rastlinný olej na vyprážanie
  • 2 paradajky
  • Zväzok petržlenovej vňate
  • 2 lyžice kečupu
  • Tvrdý syr

Postup prípravy:

Príprava bravčovej panenky:

  1. Bravčovú panenku rozkrojíme na polovicu a potom každú polovicu na tri pásiky.
  2. Osolíme, okoreníme a korenie dobre votrieme do mäsa.
  3. Na každý plátok mäsa položíme plátok slaniny, pásiky zapletieme ako vrkoč a zaviažeme špagátom.
  4. Na panvicu dáme olej, pridáme maslo, rozpolenú hlávku cesnaku a vetvičky rozmarínu. Smažíme 2 minúty.
  5. Mäsové vrkoče vložíme na panvicu a opečieme z obidvoch strán do zlatohneda.
  6. Potom mäso preložíme na plech, polejeme olejom z výpeku, pridáme cesnak a potrieme kečupom.
  7. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre na 180 °C po dobu 20-25 minút.

Príprava šalátu:

  1. Baklažán nakrájame na malé kocky, osolíme a necháme 10 minút odpočívať.
  2. K baklažánu pridáme kukuričný škrob a dobre premiešame.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a baklažán opečieme do zlatista. Vyberieme na obrúsok, aby sa odstránil prebytočný olej.
  4. Paradajky nakrájame na kocky, pridáme do misky.
  5. Nasekáme petržlenovú vňať, pridáme k paradajkám.
  6. K zelenine pridáme opečený baklažán a kečup.
  7. Šalát prizdobíme kúskami syra.

Tipy

  • Pre extra šťavnatosť môžete panenku pred grilovaním namočiť do marinády.
  • Ak nemáte baklažán, môžete ho nahradiť cuketou alebo paprikou.
  • Vrkoče z bravčovej panenky môžete podávať s rôznymi prílohami, ako sú grilované zemiaky alebo grilovaná zelenina.
  • Pre pikantnejšiu chuť môžete do šalátu pridať chilli papričky.

Vrkoče z bravčovej panenkyVideo recept:

Vrkoče z bravčovej panenky sú skvelým tipom na grilovanie, ktoré ohúri vašich hostí. Recept je jednoduchý a rýchly, a výsledok je lahodný a efektívny. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Sezóna grilovačiek je tu! Upečte si s nami najlepší pita chlieb, všetci naň budú pýtať recept!

Najlepšia marináda na kuracie mäso: Mäsko je krásne šťavnaté a veľmi chutné! Robím aj na grilovačku!

Domáca Teriyaki omáčka, pripravená za 3 minúty: Perfektná ako marináda, na varenie, smaženie, či grilovanie!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dorfrezepte


Súvisiace príspevky

LETNÝ HIT: Vyprážané šampiňóny s fazuľou! Jednoduchý a chutný recept a skvelá voľba, keď sa vám nechce variť!

LETNÝ HIT: Vyprážané šampiňóny s fazuľou! Jednoduchý a chutný recept a skvelá voľba, keď sa vám nechce variť!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Letné dni si žiadajú jednoduché a chutné jedlá! Vyprážané šampiňóny s fazuľou sú skvelým riešením, keď máte chuť na rýchly a sýty pokrm bez zbytočných starostí. Tento recept vás očarí svojou jednoduchosťou a bohatou chuťou. Vyprážané šampiňóny s fazuľou sú ideálne ako […]

Cuketu nakrájam na plátky, obalím ju v tejto zmesi a položím na plech: Takto pripravená cuketa je 100krát lepšia ako mäso!

Cuketu nakrájam na plátky, obalím ju v tejto zmesi a položím na plech: Takto pripravená cuketa je 100krát lepšia ako mäso!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Milovníci zdravých a chutných jedál, pripravte si niečo výnimočné! Pečená cuketa s parmezánom je jednoduchý a rýchly recept, ktorý si zamilujete. Skvelá alternatíva k mäsu, plná chutí a výživných látok. Cuketa je často podceňovaná zelenina, no v tomto recepte ukážeme, ako ju […]

Najlepší recept na prípravu kuracích stehien: Budete ich mať hotové za 10 minút a ich chuť je úplne dokonalá!

Najlepší recept na prípravu kuracích stehien: Budete ich mať hotové za 10 minút a ich chuť je úplne dokonalá!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Recept na kuracie stehná, ktorý vás ohromí svojou jednoduchosťou a chuťou! Tento pokrm pripravíte len za 10 minút a budete sa tešiť z dokonale ochuteného mäsa. Vyskúšajte tieto skvelé kuracie stehná a prekvapte svojich blízkych jedlom, ktoré si zamilujú. Ak hľadáte rýchly […]

Jednoduchý recept na zemiaky s hubami a brokolicou za pár korún: Ľahká a chutná večera!

Jednoduchý recept na zemiaky s hubami a brokolicou za pár korún: Ľahká a chutná večera!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Zemiaky s hubami a brokolicou sú vynikajúcim a jednoduchým receptom, ktorý vás očarí nielen svojou jednoduchosťou, ale aj skvelou chuťou. Táto ľahká a chutná večera je ideálna pre každého, kto hľadá zdravé a rýchle riešenie na večerný hlad. Večere nemusia byť komplikované, […]

Jednoduché krevety na masle a cesnaku: Veľmi rýchle a chutné

Jednoduché krevety na masle a cesnaku: Veľmi rýchle a chutné

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Krevety na masle a cesnaku sú rýchle, jednoduché a mimoriadne chutné jedlo, ktoré môžete pripraviť za pár minút. Dokonale sa hodia ako predjedlo alebo ľahká večera a určite potešia každého milovníka morských plodov. Tento recept na krevety na masle a cesnaku je […]

Lahodný pečený encián s cherry paradajkami: Pripravte si túto delikatesu trochu inak, a to v rúre!

Lahodný pečený encián s cherry paradajkami: Pripravte si túto delikatesu trochu inak, a to v rúre!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Lahodný pečený encián s cherry paradajkami je vynikajúcim predjedlom, ktoré kombinuje krémový syr s chuťou pečených paradajok, cesnaku a balzamikového octu. Perfektné pre rodinné večere alebo stretnutia s priateľmi. Hľadáte perfektné predjedlo na vašu najbližšiu oslavu? Vyskúšajte náš pečený encián s paradajkami […]


Google Správy: Daj nám ⭐