Tieto vrkoče z bravčovej panenky som pripravila na grilovačku a všetci sa za nimi išli potrhať!

Tieto vrkoče z bravčovej panenky som pripravila na grilovačku a všetci sa za nimi išli potrhať!

Hľadáte recept na lahodné mäsko na grilovanie? Vyskúšajte tieto vrkoče z bravčovej panenky! Sú šťavnaté, aromatické a vďaka prepleteným plátkom slaniny aj vizuálne pôsobivé.

Oživte si grilovačku s týmito vrkočmi z bravčovej panenky. Plátky mäsa prepletené so slaninou a dochutené rozmarínom a cesnakom sú zárukou chuti, ktorú si zamilujete.

Vrkoče z bravčovej panenky

Ingrediencie:

Na bravčovú panenku:

  • 1 bravčová panenka
  • Slanina nakrájaná na pásiky
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Rastlinný olej na vyprážanie
  • 1 lyžica masla
  • 1 hlávka cesnaku
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • Kečup

Na šalát:

  • 1 baklažán
  • Soľ
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • Rastlinný olej na vyprážanie
  • 2 paradajky
  • Zväzok petržlenovej vňate
  • 2 lyžice kečupu
  • Tvrdý syr

Postup prípravy:

Príprava bravčovej panenky:

  1. Bravčovú panenku rozkrojíme na polovicu a potom každú polovicu na tri pásiky.
  2. Osolíme, okoreníme a korenie dobre votrieme do mäsa.
  3. Na každý plátok mäsa položíme plátok slaniny, pásiky zapletieme ako vrkoč a zaviažeme špagátom.
  4. Na panvicu dáme olej, pridáme maslo, rozpolenú hlávku cesnaku a vetvičky rozmarínu. Smažíme 2 minúty.
  5. Mäsové vrkoče vložíme na panvicu a opečieme z obidvoch strán do zlatohneda.
  6. Potom mäso preložíme na plech, polejeme olejom z výpeku, pridáme cesnak a potrieme kečupom.
  7. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre na 180 °C po dobu 20-25 minút.

Príprava šalátu:

  1. Baklažán nakrájame na malé kocky, osolíme a necháme 10 minút odpočívať.
  2. K baklažánu pridáme kukuričný škrob a dobre premiešame.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a baklažán opečieme do zlatista. Vyberieme na obrúsok, aby sa odstránil prebytočný olej.
  4. Paradajky nakrájame na kocky, pridáme do misky.
  5. Nasekáme petržlenovú vňať, pridáme k paradajkám.
  6. K zelenine pridáme opečený baklažán a kečup.
  7. Šalát prizdobíme kúskami syra.

Tipy

  • Pre extra šťavnatosť môžete panenku pred grilovaním namočiť do marinády.
  • Ak nemáte baklažán, môžete ho nahradiť cuketou alebo paprikou.
  • Vrkoče z bravčovej panenky môžete podávať s rôznymi prílohami, ako sú grilované zemiaky alebo grilovaná zelenina.
  • Pre pikantnejšiu chuť môžete do šalátu pridať chilli papričky.

Vrkoče z bravčovej panenkyVideo recept:

Vrkoče z bravčovej panenky sú skvelým tipom na grilovanie, ktoré ohúri vašich hostí. Recept je jednoduchý a rýchly, a výsledok je lahodný a efektívny. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Sezóna grilovačiek je tu! Upečte si s nami najlepší pita chlieb, všetci naň budú pýtať recept!

Najlepšia marináda na kuracie mäso: Mäsko je krásne šťavnaté a veľmi chutné! Robím aj na grilovačku!

Domáca Teriyaki omáčka, pripravená za 3 minúty: Perfektná ako marináda, na varenie, smaženie, či grilovanie!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dorfrezepte


Súvisiace príspevky

Skvelý šalát s kuracím mäsom podľa zabudnutého receptu: Bez majonézy a pripravený za 10 minút!

Skvelý šalát s kuracím mäsom podľa zabudnutého receptu: Bez majonézy a pripravený za 10 minút!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte chutný a ľahký recept na obed alebo večeru? Skúste tento lahodný šalát s kuracím mäsom, ktorý je pripravený bez majonézy a za neuveriteľných 10 minút! Zabudnite na klasické majonézové šaláty a vyskúšajte túto osviežujúcu a zdravšiu alternatívu. Kurací šalát s mrkvou, […]

Lahodný a zdravý recept na uhorkový šalát s reďkovkami: Jedzte toľko, koľko chcete a chudnite

Lahodný a zdravý recept na uhorkový šalát s reďkovkami: Jedzte toľko, koľko chcete a chudnite

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Lahodný a zdravý uhorkový šalát s reďkovkami: osviežujúci a ľahký recept plný vitamínov, ideálny na leto! Vyskúšajte ho už dnes a vychutnajte si jeho sviežu chuť a chrumkavú konzistenciu. Hľadáte recept na ľahký a zdravý šalát, ktorý je ideálny na leto? Vyskúšajte […]

Uvarte si šošovicu týmto spôsobom: Budete ohromení chuťou tohto prívarku!

Uvarte si šošovicu týmto spôsobom: Budete ohromení chuťou tohto prívarku!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte chutné a výživné vegetariánske jedlo? Vyskúšajte náš šošovicový prívarok s kari! Tento prívarok je plný bielkovín a vlákniny a je pripravený za menej ako 45 minút. Lahodny a výživny šošovicovy prívarok s kari je ideálny pre vegetariánov aj mäsožravcov. Vďaka rýchlej […]

Tradičný cesnakový posúch podľa nášho receptu: Je tak dobrý, že ho budete robiť dvakrát týždenne!

Tradičný cesnakový posúch podľa nášho receptu: Je tak dobrý, že ho budete robiť dvakrát týždenne!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte recept na jednoduchú, chutnú a rýchlu pochúťku? Vyskúšajte náš tradičný cesnakový posúch! S touto klasikou nikdy nesklamete, či už ju pripravíte pre rodinu alebo priateľov. Tento lahodný posúch je plný chuti cesnaku a byliniek a vďaka kysnutému cestu má krásne nadýchanú […]

Fazuľa na bretónsky spôsob: Príjemne zahreje a zasýti

Fazuľa na bretónsky spôsob: Príjemne zahreje a zasýti

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte chutný a sýty recept na obed alebo večeru? Vyskúšajte fazuľu na bretónsky spôsob! Táto jednoduchá a rýchla pochúťka vás zahreje a zasýti. Fazuľa na bretónsky spôsob podľa receptu z youtube kanála Dá sa to aj doma je ideálne jedlo pre celú […]

Kyseľ s vajcom a slaninou: Jednoduchá kyslá polievka, ktorá sa v našich končinách pripravuje už od stredoveku

Kyseľ s vajcom a slaninou: Jednoduchá kyslá polievka, ktorá sa v našich končinách pripravuje už od stredoveku

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte chuť na niečo chutné a zároveň nenáročné na prípravu? Vyskúšajte kyseľ s vajcom a slaninou! Táto tradičná slovenská polievka sa varí už od stredoveku a zaručene poteší celú rodinu. Chceli by ste si pripraviť rýchlu a sýtu polievku? Skúste recept z […]