Search

Taliansky koláč TORTA DI NOCCIOLE, bez múky a bez prášku do pečiva!

TORTA DI NOCCIOLE
TORTA DI NOCCIOLE

Obsah receptu

Milovníci talianskej kuchyne a sladkostí, zbystrite pozornosť! TORTA DI NOCCIOLE je dezert, ktorým rozjasníte každú oslavu či pokojnú nedeľu. Tento tradičný koláč z Piedmontu, bez múky a prášku do pečiva, oslavuje čistotu chutí a jednoduchosť prípravy.

TORTA DI NOCCIOLE nie je len obyčajný koláč, je to láska na prvé zahryznutie. Svetoznámy pre svoju jemnosť a výraznú chuť lieskových orieškov, tento koláč je synonymom pre pravú taliansku pohostinnosť. Bez múky a prášku do pečiva sa stáva aj priateľom pre tých, ktorí hľadajú bezlepkové varianty dezertov.

Taliansky koláč TORTA DI NOCCIOLE

Ingrediencie:

  • 300 g opražených, nahrubo pomletých lieskových orieškov
  • 75 g kakaového prášku
  • 5 vajec
  • 200 g cukru (125 g + 75 g oddelene)
  • 100 g rozpusteného masla
  • Práškový cukor na posypanie

Postup prípravy:

Príprava zmesi: Vajcia oddelíme. Žĺtky a 125 g cukru vyšľaháme do svetlej peny, potom pridáme rozpustené maslo a šľaháme do nadýchanej konzistencie.

Výroba snehu: Z bielkov vyšľaháme sneh s pridaním štipky soli. Postupne pridávame 75 g cukru a šľaháme do tuhého snehu.

Suchá zmes: Nahrubo pomleté lieskové orechy zmiešame s kakaovým práškom.

Kombinácia zmesí: Do snehu opatrne vmiešame žĺtkovú zmes vareškou a zľahka ju premiešame. Suchú zmes pridávame v troch častiach, aby sme zachovali objem cesta.

Pečenie: Cesto vylejeme do vymastenej formy o priemere 24 cm a pečieme pri teplote 175°C približne 40 minút.

Dokončenie: Upečený koláč necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Hotovo a dobrú chuť!

TORTA DI NOCCIOLE – Video recept

Torta di nocciole je príkladom dokonalosti v jednoduchosti. Bez múky a prášku do pečiva, tento koláč je dôkazom, že menej môže byť často viac. Vychutnajte si tento kúsok Talianska!

Súvisiace články

Krémový čokoládovo-orieškový koláč: Tento koláčik sa rozplýva na jazyku – jednoduchý a rýchly!

Medovo-orieškový SEN: NAJLEPŠÍ recept na koláč, aký kedy vyskúšate!

Neodolateľný orieškový koláčik s medom: Zostane čerstvý až 10 dní!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kirschnenko Kanal

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty