V dnešnej dobe je domáce pečenie populárne viac ako kedykoľvek predtým. Nie je nič lepšie, ako si vychutnať samotvorený, čerstvý dezert. Pripravili sme pre vás jednoduchý recept na výnimočný super krémový dezert, ktorý sa dá pripraviť za menej ako 10 minút!
Super krémový dezert za 10 minút – Ingrediencie:
- 150 g cukru
- 40 ml (4 polievkové lyžice) vody
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 1 vaječný žĺtok a 3 celé vajcia
- 60 g cukru
- 320 ml mlieka
- 1 bielok
- 1 celé vajce
- 35 g cukru
- 30 g múky na pečenie
- Čierna káva (nepovinné)
Priebeh prípravy:
Začnite tým, že si pripravíte karamel. Do hrnca vložte 150 g cukru, 40 ml vody a lyžicu citrónovej šťavy. Nechajte zmes prísť do varu, ale nemiešajte. Aby sa karamel rovnomerne rozložil po dne hrnca, jemne nahnite panvicu.
Keď máte karamel pripravený, premiešajte v miske vaječný žĺtok a tri celé vajcia so 60 g cukru. Potom do tejto zmesi pridajte 320 ml mlieka. Ak sa na povrchu vytvorí pena, odstráňte ju.
Ďalším krokom je zmixovanie jedného vaječného bielku, celého vajíčka, 35 g cukru a 30 g múky na pečenie. Túto zmes potom pridajte do predchádzajúcej zmesi.
Keď máte pripravené cesto, vložte ho do formy a nalejte do nej horúcu vodu. Pečte v rúre predhriatej na 160 stupňov Celzia po dobu 30 minút. Po upečení nechajte dezert vychladnúť a potom ho umiestnite na 2 hodiny do chladničky.
Ako posledný krok, pre tých, ktorí majú radi kávu, môžete dezert pred podávaním pokvapkať trochou čiernej kávy.
Nech sa vám dezert skvele podarí a chutí!
Video recept nájdete TU.
- Čokoládovo-ovsené mesiačiky s džemovou náplňou – Vianočná lahôdka
- Jednoduchý sviatočný koláč s čokoládovým krémom a orechami – Pečiem ho každé Vianoce
- Vianočné Lotus rezy s orechovou piškótou a jemnou plnkou podľa pani Vierky
- Sviatočné luxus čokoládové rezy s ríbezľami a jemným smotanovým krémom
- Vianočný krémový koláč z odpaľovaného cesta – jemný a lahodný
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála VARGASAVOROVÉ RECEPTY