Hľadáte chutný a jednoduchý recept na obed z mletého mäsa? Už nehľadajte! Tieto placky z mletého mäsa sú oveľa chutnejšie ako fašírky a zaručene prekonajú každý obed.
Nechcete už jesť stále tie isté nudné fašírky? Vyskúšajte tieto lahodné placky z mletého mäsa, ktoré sú plné chuti a ľahko sa pripravujú. Recept je jednoduchý a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Placky z mletého mäsa podľa receptu zo známeho youtube kanála Recepty bez brepty – klasika, ktorá prekoná každý obed!
Placky z mletého mäsa
Ingrediencie:
- 500 g cibule
- Lyžica masla
- Lyžica soli
- Lyžica cukru
- 100 g parmezánu
- 500 g mletého mäsa (hovädzie a bravčové)
- Vajcia
- 60 g strúhanky
- 3 strúčiky cesnaku
- Petržlen
- Korenie
- Múka
- Olej
- Malé zemiaky
- Tatarská omáčka
Postup prípravy:
- Začnite tým, že si nakrájate 500 g cibule.
- Na panvici roztopíte lyžicu masla a pridáte cibuľu.
- Pridajte lyžicu soli a lyžicu cukru a nechajte cibuľu dusiť na miernom ohni.
- Keď je cibuľa hotová, nechajte ju vychladnúť.
- Do misky pridajte 100 g parmezánu, 500 g mletého mäsa, vajcia a 60 g strúhanky.
- Pridajte 3 strúčiky cesnaku, petržlen, korenie a soľ podľa chuti.
- Pridajte vychladnutú cibuľu a všetko dôkladne premiešajte.
- Z mäsovej zmesi vytvarujte fašírky a obaľte ich v múke.
- Na panvici rozohrejte olej a opečte v ňom fašírky z oboch strán.
- K fašírkam podávajte uvarené malé zemiaky a tatarskú omáčku.
Prajeme vám dobrú chuť!
Placky z mletého mäsa – Video recept
Tieto placky sú perfektnou voľbou pre rýchly a chutný obed. Sú plné chuti a vďaka cibuli a parmezánu sú aj krásne šťavnaté. Podávajte ich s varenými zemiakmi a tatarskou omáčkou a budete sa oblizovať až za ušami!
Súvisiace články
Štefánska roláda z mletého mäsa: Fašírky už nerobím, toto je stokrát lepšie!
Šťavnaté fašírky plnené syrovou plnkou: Dajte medailu tomu, kto vymyslel tento recept!
Zapekané fašírky s kapustou: Sú šťavnaté, jednoduché a rozplývajú sa na jazyku!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Recepty bez brepty