Starodávny recept na dávno zabudnutý malinový koláč – kulinárske dedičstvo!

Starodávny recept na dávno zabudnutý malinový koláč – kulinárske dedičstvo!

Hľadáte recept na lahodný a osviežujúci koláč, ktorý ohúri celú vašu rodinu? Skúste náš starodávny recept na dávno zabudnutý malinový koláč! Tento koláč je plný sladkých malín a krémového pudingového krému a je perfektný pre akúkoľvek príležitosť.

Tento starodávny recept na malinový koláč je skutočným klenotom slovenskej kuchyne. Kombinácia sladkých malín a krémového pudingového krému je neodolateľná a koláč sa určite stane vašim novým favoritom. Recept je jednoduchý na sledovanie a koláč sa dá pripraviť za menej ako hodinu. Neváhajte a vyskúšajte ho ešte dnes!

Dávno zabudnutý malinový koláč

Ingrediencie:

Cesto:

  • 250 g múky (2 šálky)
  • 125 g práškového cukru (1 šálka)
  • 125 g masla (1/2 šálky alebo 1 tyčinka)
  • 1 vajce
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Na krém:

  • 80 g vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu (2/3 šálky)
  • 500 ml mlieka (2 1/8 šálky)
  • 600 g 30% kyslej smotany (2 1/2 šálky)
  • 150 g cukru (3/4 šálky)
  • 500 g mrazených malín (4 šálky)

Na želatínu:

  • 1 balenie červenej tortovej polevy
  • 2 lyžice cukru
  • 250 ml vody (1 šálka)

Forma na pečenie: 26 cm

Postup prípravy:

  1. Príprava krému:
    • Mlieko privedieme za stáleho miešania takmer do varu, pridáme puding a miešame, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu.
    • Uvarený puding prelejeme do sklenenej misky a prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila šupka.
    • Necháme vychladnúť a potom dáme na 1 hodinu do mrazničky.
  2. Príprava cesta:
    • Maslo, práškový cukor, múku s práškom do pečiva a vajce vymiešame.
    • Tortovú formu vystlanú papierom na pečenie naplníme cestom, poprášime múkou a vyvaľkáme.
    • Pripravené cesto vložíme do chladničky.
  3. Krém:
    • Puding vyberieme z mrazničky a vymiešame v mixéri. Pridáme smotanu a miešame do hladkého krému.
  4. Zloženie a pečenie:
    • Cesto vyberieme z chladničky a rovnomerne naň navrstvíme krém. Na vrch pridáme maliny.
    • Pečieme v rúre pri teplote 180°C po dobu 50 minút.
  5. Príprava želatíny:
    • Červenú tortovú polevu, vodu a cukru varíme, kým poleva nebude číra a tuhá.
    • Natrieme na vychladnutý koláč.

Tipy

  • Pre extra bohatú chuť môžete do cesta pridať 1 lyžičku vanilkového extraktu.
  • Ak nemáte mrazené maliny, môžete použiť aj čerstvé maliny.
  • Koláč môžete ozdobiť aj čerstvou šľahačkou alebo práškovým cukrom.

Dávno zabudnutý malinový koláčVideo recept:

Tento starodávny recept na malinový koláč je lahodný a jednoduchý dezert, ktorý si zamiluje celá vaša rodina. Recept je ľahko sledovateľný a koláč sa dá pripraviť za menej ako hodinu. Takže sa pustite do pečenia a vychutnajte si túto chutnú pochúťku!

Súvisiace články:

Veľkonočný malinový dezert: Luxusný bezlepkový zákusok s úžasnou chuťou a vôňou malín

Lahodný a jemný malinový cheesecake: Jednoduchý dezert s nádhernou farbou a osviežujúcou chuťou. Ideálny na zlepšenie nálady!

Jednoduchý MALINOVÝ KOLÁČ: Veľmi šťavnatý a jemný, doslova sa rozpadá na jazyku!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte


Súvisiace príspevky

Mini zemiaková pizza – Jednoduché a chutné jedlo zo zemiakov

Mini zemiaková pizza – Jednoduché a chutné jedlo zo zemiakov

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Mini zemiaková pizza je jednoduchý a chutný recept, ktorý poteší každého milovníka talianskej kuchyne. Je to skvelá alternatíva k tradičnej pizzi a navyše rýchla na prípravu. Ak hľadáte ľahký a zaujímavý spôsob, ako spracovať zemiaky, vyskúšajte tento recept. Mini zemiaková pizza vás […]

Neuveriteľne lahodné kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy: Dokonale uvarené a šťavnaté

Neuveriteľne lahodné kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy: Dokonale uvarené a šťavnaté

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy sú rýchle, jednoduché na prípravu a plné chuti. S touto receptúrou pripravíte dokonale šťavnaté a voňavé kuracie mäso, ktoré si zamiluje celá rodina. Príprava kuracích stehien v teplovzdušnej fritéze vám ušetrí čas a energiu. Marináda z citrónovej […]

Zapečené kuracie prsia s hubovo-zeleninovou zmesou a syrom: Jednoduché a lahodné jedlo

Zapečené kuracie prsia s hubovo-zeleninovou zmesou a syrom: Jednoduché a lahodné jedlo

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Zapečené kuracie prsia s hubovo-zeleninovou zmesou a syrom sú skutočne jednoduché na prípravu, no zároveň plné chuti. Vďaka kombinácii šťavnatého mäsa, lahodných húb a rozpusteného syra si tento pokrm zamiluje celá rodina. Pripravte si tento lahodný recept, ktorý sa hodí ako na […]

Toto sú najchutnejšie kuracie prsia, aké som kedy jedol! Jednoduché, lacné a veľmi šťavnaté

Toto sú najchutnejšie kuracie prsia, aké som kedy jedol! Jednoduché, lacné a veľmi šťavnaté

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Kuracie prsia sú obľúbeným pokrmom v mnohých domácnostiach. Ak hľadáte nový recept na šťavnaté, chutné a jednoduché kuracie prsia, ste na správnom mieste! Tento recept je rýchly, lacný a zaručene poteší celú rodinu. Tieto kuracie prsia sú marinované v špeciálnej zmesi korenín […]

Malinové mini tortičky: Výborný dezert z piškótového cesta s dvomi lahodnými plnkami a malinovým želé

Malinové mini tortičky: Výborný dezert z piškótového cesta s dvomi lahodnými plnkami a malinovým želé

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Malinové mini tortičky sú skutočným zážitkom pre všetkých milovníkov dezertov. Táto kombinácia piškótového cesta, jemných plniek a osviežujúceho malinového želé poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oči. Pripravte si tento lahodný dezert, ktorý sa hodí na každú príležitosť. Prekvapte svoju rodinu a […]

Francúzsky krémeš: Vanilkovo-smotanový dezert s čokoládou

Francúzsky krémeš: Vanilkovo-smotanový dezert s čokoládou

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Krémeš je lahodný dezert s bohatou históriou. V 16. storočí sa lístkové cesto plnilo džemom a marmeládou, no francúzsky kuchár Marie-Antoine Carême ho začiatkom 19. storočia naplnil vanilkovým krémom a šľahačkou. Odvtedy si svet užíva pravú chuť krémeša. Francúzsky krémeš je jemný […]


Google Správy: Daj nám ⭐