Hľadáte luxusný a zároveň bezlepkový dezert, ktorý očarí vašich hostí? Vyskúšajte náš veľkonočný malinový dezert s úžasnou chuťou a vôňou malín!
Tento recept od pani Vierky z youtube LiViera Desserts je ideálny pre veľkonočnú hostinu. Svojim krásnym vzhľadom a jedinečnou chuťou zaručene zažiari na vašom stole.
Veľkonočný malinový dezert
Ingrediencie
Malinová piškóta bez múky:
- 148 g malinového pudingu
- 180 g kryštálového cukru
- 6 g kypriaceho prášku
- 8 kusov vajec
- 4 lyžice slnečnicového oleja
- Pekáč: 45,2 x 37,5 x 4 cm
Vanilkový krém:
- 500 ml mlieka
- 188 g masla
- 100 g kryštálového cukru
- 63 g vanilkového pudingu
- 1 lyžica vanilkového extraktu
Zrkadlová glazúra:
- 133 g bielej čokolády Callebaut
- 113 g kryštálového cukru
- 100 ml vody
- 80 g kondenzovaného mlieka
- 15 g kukuričného sirupu
- 7 g želatínového prášku
- 33 ml studenej vody na želatínu
- Ružová gélová potravinárska farba
Ostatné suroviny:
- 120 g okrúhlych, bezlepkových piškót
- 250 g malinového džemu
- 200 ml malinového sirupu
Postup prípravy
Príprava malinovej piškóty:
Vyšľahajte bielka, postupne pridávajte cukor a následne po jednom pridávajte žĺtka.
Rýchlosť znížte na minimum a prilejte olej spolu s preosiatym kypriacim práškom a pudingovým práškom.
Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C po dobu 20 – 25 minút.
Príprava vanilkového krému:
V mlieku rozpustite vanilkový puding s cukrom a vanilkovým extraktom a uvaríte kašu.
Do vychladnutej kaše vmiešajte maslo pri izbovej teplote.
Zloženie dezertu:
Z vychladnutej piškóty odstráňte vrchnú časť. Piškótu prerežte na polovicu, jednu časť potrite džemom. Krém rozdeľte na tretiny a jednu vrstvu krému potrite na džem. Pridajte vrstvu bezlepkových piškót namočených v malinovom sirupe.
Malé množstvo krému si odložte na vrch koláča. Zvyšný krém nastriekajte medzi piškóty a na piškóty.
Druhú polovicu piškóty potrite džemom, preklopte na koláč a dobre pritlačte. Nanesiete zvyšok krému, krém zarovnajte a dezert dajte do chladničky stuhnúť.
Príprava zrkadlovej glazúry:
Želatínu nechajte 15 minút napučať vo vode. Do 110 ml vody pridajte cukor, kondenzované mlieko a nechajte zmes prejsť varom. Hneď pridajte napučanú želatínu. Pridajte kukuričný sirup a bielu čokoládu, nechajte roztopiť a dobre vymiešajte. Pridajte potravinárske farbivo.
Polevu ochlaďte na 29 °C a polejte ňou dezert.
Veľkonočný malinový dezert – Video recept
Tento recept na veľkonočný malinový dezert je ideálny pre každého, kto si chce pochutnať na luxusnom a zároveň bezlepkovom zákusku. Svojou jedinečnou chut’ou a krásnym vzhľadom určite očarí každého hosta pri vašom veľkonočnom stole.
Súvisiace články
Jemný domáci veľkonočný krémeš z lístkového cesta: Na sviatky robím vždy aspoň na dva plechy!
Veľkonočná banánová torta: Rýchla, lahodná a extra krémová torta, ktorá je hotová za 15-20 minút!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts