Jemný domáci veľkonočný krémeš z lístkového cesta: Na sviatky robím vždy aspoň na dva plechy!

Jemný domáci veľkonočný krémeš z lístkového cesta: Na sviatky robím vždy aspoň na dva plechy!

Veľká noc je obdobím plným tradícií, rodinných stretnutí a samozrejme aj vynikajúceho jedla. Medzi sladké pokušenia, ktoré nesmú na sviatočnom stole chýbať, patrí bezpochyby domáci veľkonočný krémeš. Tento recept je nielen chutnou pochúťkou, ale aj mostom k spomienkam na detstvo a rodinné tradície.

Recept na tento jemný dezert z lístkového cesta je inšpirovaný starostlivým výberom ingrediencií a postupmi, ktoré boli odovzdávané z generácie na generáciu. Hlavnou ingredienciou je láska k varení a pečeniu, ktorá sa premieta do každého kúsku tohto lahodného krémeša.

Domáci veľkonočný krémeš

Budeme potrebovať:

  • 2 lístkové cestá
  • 6 vajec
  • 14-16 lyžíc cukru
  • 2 vrecká vanilkového cukru
  • 8 lyžíc hladkej múky
  • 4 polievkové lyžice kukuričný škrob
  • 1 liter mlieka
  • 500 g smotany na šľahanie
  • vanilkový cukor
  • práškový cukor na posypanie

Postup prípravy:

Príprava cesta: Začnite tým, že rozprestriete lístkové cesto a upravte jeho rozmery tak, aby pasovalo do vášho pekáča. Koniec cesta môžete odrezať, aby cesto presne sedelo. Druhé cesto jemne narežte na štvorce veľkosti nakrájaného krémešu. Pred pečením cesto niekoľkokrát prepichnite vidličkou, čím zabezpečíte, že sa počas pečenia nezdvihne.

Pečenie cesta: Cesto vložte do predhriatej rúry na 200 °C a pečte približne 15 minút, kým nezíska zlatistú farbu. Po upečení nechajte cesto vychladnúť.

Príprava krému: Vo väčšej mise vyšľahajte žĺtky s 7-8 lyžicami cukru (ak máte radi sladšie, môžete pridať až 10 lyžíc). Postupne pridávajte 2 balíčky vanilkového cukru. Pridajte 8 lyžíc múky, 4 lyžice škrobu a 250 ml mlieka. Zmes dôkladne premiešajte.

Varenie plnky: Zvyšok mlieka (750 ml) priveďte k varu. Do vriaceho mlieka postupne a za stáleho miešania pridávajte zmes s vajíčkami a múkou. Miešajte, kým zmes nezhustne.

Pridanie bielkov: V ďalšej mise vyšľahajte bielka s 7-8 lyžicami cukru na tuhý sneh. Potom sneh z bielkov opatrne a pomaly vmiešajte do vychladnutej vanilkovej plnky.

Smotanu na šľahanie vyšľahajte s vanilkovým cukrom.

Vrstvenie krémeša: Na spodnú časť vychladnutého lístkového cesta nanesiete vanilkovú plnku, pokračujte vrstvou vyšľahanej smotany a nakoniec prikryte druhým lístkom vychladnutého cesta.

Dokončenie: Krémeš prikryte potravinovou fóliou a nechajte ho niekoľko hodín odpočívať v chladničke, ideálne cez noc. Pred podávaním posypte povrch krémeša práškovým cukrom.

Domáci veľkonočný krémeš – Video recept:

Náš recept na veľkonočný krémeš z lístkového cesta je chutný a ľahko sa pripravuje. Je to perfektný dezert na Veľkú noc, ktorý poteší celú rodinu. Nezabudnite ho pred podávaním posypať práškovým cukrom!

Súvisiace články

Veľkonočná banánová torta: Rýchla, lahodná a extra krémová torta, ktorá je hotová za 15-20 minút!

Veľkonočný kokosový koláč ‚Siedme nebo‘: Ten, kto ho na oslave ochutnal, vyhlásil, že lepší koláčik ešte nejedol!

Veľkonočný lyžičkový koláč: Jednoduchý nepečený koláčik s kyslou smotanou!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Uradi Sama- Ideje za kreativce


Súvisiace príspevky

Šťavnatý slivkový koláč s láskou: Jednoduchý na prípravu, krásny a chutný!

Šťavnatý slivkový koláč s láskou: Jednoduchý na prípravu, krásny a chutný!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Šťavnatý slivkový koláč je ideálnou voľbou na každú príležitosť. Jednoduchý na prípravu, plný lahodných čerstvých sliviek a voňavý po vanilke. Tento koláč vás očarí nielen svojou chuťou, ale aj krásnym vzhľadom. Pripravte si ho ešte dnes s láskou! Tento šťavnatý slivkový koláč […]

Šampiňóny v smotanovej omáčke s paradajkami: Najjednoduchší a najchutnejší recept, ktorý si každý zamiluje!

Šampiňóny v smotanovej omáčke s paradajkami: Najjednoduchší a najchutnejší recept, ktorý si každý zamiluje!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Šampiňóny v smotanovej omáčke s paradajkami sú jednoduché na prípravu, no chuťovo prekvapia každého. Tento lahodný bezmäsitý recept je ideálny na obed či večeru a osloví všetkých, ktorí milujú spojenie húb, smotany a paradajok. Rýchly a chutný recept, ktorý si môžete prispôsobiť […]

Najlepšia kuracia polievka na svete: Slepačí vývar, ktorý vracia život

Najlepšia kuracia polievka na svete: Slepačí vývar, ktorý vracia život

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Najlepšia kuracia polievka na svete, ktorá vás zahreje a dodá energiu! Tento tradičný slepačí vývar so zeleninou a domácimi haluškami je ideálny na studené dni alebo keď potrebujete posilniť telo aj dušu. Chutná a výživná kuracia polievka je jedlo, ktoré nikdy nesklame. […]

Úžasné cuketové rizoto: Recept, ktorý musíte skúsiť

Úžasné cuketové rizoto: Recept, ktorý musíte skúsiť

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Cuketové rizoto je ľahké a chutné jedlo, ideálne pre tých, ktorí hľadajú vyváženú a rýchlu večeru. Táto verzia s čerstvými bylinkami a jemným parmezánom dodá vášmu jedálničku svieži nádych stredomorskej kuchyne. Vyskúšajte tento recept, ktorý je plný chuťových kontrastov a je jednoduchý […]

Chrumkavé koláčiky s orechmi a lekvárom: Dokonalosť ku káve, ktorá zmizne za pár minút

Chrumkavé koláčiky s orechmi a lekvárom: Dokonalosť ku káve, ktorá zmizne za pár minút

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Chrumkavé koláčiky s orechmi a lekvárom sú dokonalým doplnkom ku káve alebo čaju. Jemné, sladké a neuveriteľne lahodné, tieto koláčiky si vás získajú svojou jednoduchosťou a tradičnou chuťou. Vyskúšajte ich ešte dnes a uvidíte, ako rýchlo zmiznú zo stola! Ak hľadáte rýchly […]

Recept na hruškový kompót – takto to robili naše staré mamy bez chémie! 

Recept na hruškový kompót – takto to robili naše staré mamy bez chémie! 

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hruškový kompót je tradičný recept, ktorý poznali a používali už naše staré mamy. Tento spôsob zavárania je jednoduchý, nevyžaduje žiadne chemické prísady a výsledkom je lahodný kompót, ktorý si môžete vychutnať počas celej zimy. Hruškový kompót je tradičný recept, ktorý poznali a […]


Google Správy: Daj nám ⭐