Lahodný a jemný malinový cheesecake: Jednoduchý dezert s nádhernou farbou a osviežujúcou chuťou. Ideálny na zlepšenie nálady!

malinový cheesecake
malinový cheesecake

Obsah receptu

Máte chuť na lahodný dezert, ktorý oslní aj svojim vzhľadom? Vyskúšajte tento malinový cheesecake. Nielenže skvele chutí, ale aj jeho ružová farba poteší vaše oči. Príprava je navyše veľmi jednoduchá.

Tento malinový cheesecake zvládnete pripraviť, aj ak nemáte veľké skúsenosti s pečením. Podrobný návod a praktické video vám pomôžu zabezpečiť ideálny výsledok.

Jemný malinový cheesecake

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 150 g sušienok
  • 80 g masla

Plnka:

  • 1 kg jemného tvarohu
  • 220 g cukru
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • šťava z polovice citróna
  • 5 vajec
  • 1 balíček vanilkového pudingu

Na malinovú omáčku:

  • 250 g malín
  • 2 lyžice cukru
  • 1/3 lyžičky želatíny

Na ozdobu:

  • hrsť malín
  • lístky mäty

Postup prípravy:

  1. Tortovú formu (26 cm) vystelieme papierom na pečenie a zvonku obalíme alobalom.
  2. Sušienky rozmixujeme na jemnú mrveničku a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes utlačíme na dno formy a dáme do chladničky.
  3. V miske vymiešame tvaroh s cukrom, citrónovou šťavou a smotanou. Po jednom primiešame vajcia a nakoniec vmiešame vanilkový puding.
  4. Plnku vylejeme na korpus a cheesecake vložíme do hlbokého plechu s vriacou vodou. Pečieme pri 170 °C asi 80 – 90 minút. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre a potom ho dáme do chladničky stuhnúť.
  5. Na druhý deň pripravíme malinovú omáčku. Maliny s cukrom zahrievame v hrnci, kým sa nerozvaria. Omáčku precedíme cez sitko a do teplej omáčky pridáme želatínu. Necháme vychladnúť.
  6. Vychladnutý cheesecake polejeme malinovou omáčkou a ozdobíme čerstvými malinami a lístkami mäty.

Tipy:

  • Namiesto malín môžete použiť iné ovocie, napríklad jahody, čučoriedky alebo marhule.
  • Cheesecake môžete ozdobiť aj jedlými kvetmi alebo kúskami ovocia.

Dobrú chuť!

Malinový cheesecakeVideo návod:

Tento malinový cheesecake je perfektný dezert, ktorý poteší vašich blízkych. Je lahodný, jemný a ľahko sa pripravuje. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami!

Súvisiace články

Jednoduchý Cheesecake – recept na lahodný a rýchly tvarohový koláč z vedierka

Nepečený Lotus cheesecake z tvarohu: Je rýchly, jednoduchý a neskutočne lahodný!

Klasický nepečený cheesecake pre začiatočníkov: Jednoduchý a výborný!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Swojskie jedzonko

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty