Search

Recept od babičky na francúzsky koláč z minerálky ako obláčik: Tento koláčik by som nemenila za nič na svete!

Francúzsky koláč z minerálky
Francúzsky koláč z minerálky

Obsah receptu

Recept od babičky na francúzsky koláč z minerálky ako obláčik: Tento koláčik by som nemenila za nič na svete! Vyskúšajte náš recept a prekvapte svojich blízkych delikátnym dezertom, ktorý je nielen lahodný, ale aj jednoduchý na prípravu.

Francúzsky koláč z minerálky je ľahký a nadýchaný dezert, ktorý vás očarí svojou jemnou chuťou. Vďaka minerálke je jeho cesto jemné ako obláčik. Tento recept pochádza priamo od našej babičky a je overený generáciami.

Francúzsky koláč z minerálky

Ingrediencie:

Cesto:

  • 5 vaječných žĺtkov
  • 150 g cukru (asi 3/4 šálky)
  • 3 lyžice perlivej vody
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 140 g hladkej múky (asi 1 1/8 šálky)
  • 30 g kakaa (asi 1/4 šálky)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 5 vaječných bielkov

Krém:

  • 120 g masla (asi 1/2 šálky)
  • 70 g práškového cukru (asi 2/3 šálky)
  • 500 g nízkotučného tvarohu (asi 2 šálky)

Na ozdobenie:

  • 200 ml šľahačkovej smotany s 30 % tuku (asi 3/4 šálky + 2 polievkové lyžice)

Návod na pečenie

  • Teplota pečenia: 200 °C
  • Čas pečenia: 15 minút, teplovzdušná rúra
  • Forma na pečenie: 29 cm x 33 cm

Postup prípravy:

Cesto:

  • V miske vyšľahajte žĺtky s cukrom do peny.
  • Postupne pridajte perlivú vodu a olej, neustále šľahajte.
  • Pomaly pridávajte preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
  • Vo druhej mise vyšľahajte bielka do tuhého snehu a jemne ich vmiešajte do cesta.
  • Vylejte cesto do pripravenej formy a pečte v predhriatej rúre na uvedenú teplotu a čas.

Krém:

  • Maslo vyšľahajte do nadýchaného stavu a postupne pridávajte práškový cukor.
  • Pridajte tvaroh a šľahajte, kým nevznikne hladký krém.

Dokončenie a servírovanie:

  • Upečený základ koláča nechajte úplne vychladnúť a rozdeľte na dve polovice.
  • Prvú polovicu rovnomerne potrite tvarohovým krémom a na vrch položte druhú polovicu korpusu.
  • Smotanu vyšľahajte do tuha a použite na ozdobenie koláča.
  • Koláč nechajte v chladničke aspoň niekoľko hodín, aby sa chute pekne prepojili.

Tipy:

  • Pre ešte jemnejšie cesto môžete bielky vyšľahať s lyžičkou citrónovej šťavy.
  • Tvarohový krém môžete ochutiť podľa chuti pridaním vanilkového extraktu alebo citrónovej kôry.
  • Koláčik je najlepšie nechať v chladničke cez noc, aby sa všetky chute krásne prepojili.

Francúzsky koláč z minerálkyVideo recept:

Francúzsky koláč z minerálky je ideálnym dezertom pre akúkoľvek príležitosť. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok vždy očarí. Tento koláčik sa rýchlo stane obľúbeným nielen u vás, ale aj u vašich hostí. Vyskúšajte ho ešte dnes a zažite chuť Francúzska priamo vo svojej kuchyni!

Súvisiace články:

V roku 1894 bol tento nemecký orechový koláč najlepší na svete. Teraz už nikto také koláče nepečie

Geniálny slivkovo-tvarohový koláč: Dezert, ktorý si zamiluje každý!

Rýchly tvarohový koláč „s chuťou leta“ bez cukru a bez múky


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jednoduché recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty