Tento geniálny slivkovo-tvarohový koláč je skvelou voľbou pre milovníkov ovocných dezertov. Jemná chuť tvarohu v kombinácii so sladkými slivkami a hrozienkami vytvorí neodolateľný koláč, ktorý si zamiluje celá rodina.
Tento recept kombinuje sladké slivky, jemný tvaroh a hrozienka v lahodnom a výživnom koláči, ktorý poteší vás aj vašich blízkych.
Geniálny slivkovo-tvarohový koláč
Ingrediencie:
- 100 g sliviek
- 460 g tvarohu
- 190 g ryžovej múky
- 0,5 ČL prášku do pečiva
- 1 vajíčko
- 50 g hrozienok
Postup prípravy:
- Slivky zalejte horúcou vodou a nechajte ich namáčať 15-20 minút.
- Potom ich dobre osušte a rozmixujte spolu s 230 g tvarohu do hladka.
- K slivkovej hmote pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva a vytvorte nelepivé cesto.
- Cesto dajte do chladničky na 10 minút.
- V miske zmiešajte 230 g tvarohu, vajíčko a hrozienka.
- Všetko spolu rozmixujte ponorným mixérom.
- Cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte z každej placku.
- Na polovicu rozvaľkaného cesta naneste polovicu krému a preložte nepotretou časťou.
- Vytvorte si tak dve plnené placky.
- Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 25-30 minút.
Tipy:
- Ak preferujete sladšie koláče, môžete do krému pridať med alebo iné sladidlo podľa chuti.
- Ak chcete ľahšie cesto, môžete použiť aj ovsenú múku namiesto ryžovej.
- Namiesto sliviek môžete použiť aj iné ovocie, ako sú marhule alebo čerešne, pre zmenu chuti.
Geniálny slivkovo-tvarohový koláč – Video recept:
Tento geniálny slivkovo-tvarohový koláč je skvelou voľbou pre milovníkov ovocných dezertov. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to. Podávajte koláč ako dezert po obede alebo ako sladké raňajky.
Súvisiace články:
Takto chutil slivkový koláč v 19. storočí – starodávny recept
Najlepší šťavnatý jablkový koláč so škoricou podľa babky Stanky: Jednoduchý recept pre každého
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Domáca kuchyňa