Search

Plnená bôčiková roláda s medvedím cesnakom: Chrumkavá a senzačná!

Plnená bôčiková roláda
Plnená bôčiková roláda

Obsah receptu

Zabudnite na obyčajný pečený bôčik! Táto plnená bôčiková roláda plnená medvedím cesnakom a pečená s tajným trikom vás uchváti chrumkavou kôrkou a šťavnatým vnútrom.

Medvedí cesnak a bôčik – dokonalá kombinácia chutí! Vyskúšajte túto bôčikovú roládu a presvedčte sa sami. Chrumkavá kôrka, šťavnaté mäso a lahodná aróma vám zaručene zachutia.

Plnená bôčiková roláda s medvedím cesnakom

Ingrediencie:

  • 2 kg bôčiku
  • Veľká hrsť medvedieho cesnaku (alebo iných byliniek)
  • Soľ a korenie
  • Olej

Postup prípravy:

  1. Bôčik narežte a ochuťte soľou a korením.
  2. Zrolujte ho a zabaľte do fólie.
  3. Nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.
  4. Medvedí cesnak nasekajte, osoľte a pridajte olej.
  5. Bôčik rozviňte, posypte cesnakom a znova zrolujte.
  6. Zviažte šnúrkou alebo vložte do sieťky.
  7. Na panvici opečte na silnom ohni zo všetkých strán.
  8. Do rúry dajte pekáčik s vodou.
  9. Bôčik položte na rošt a pečte v rúre predhriatej na 220 °C 1 hodinu.
  10. Znížte teplotu na 180 °C a dopiecť 1,5 hodiny.
  11. Nechajte vychladnúť a krájajte na plátky.

Plnená bôčiková roláda – Video recept

Táto bôčiková roláda je perfektná na každú príležitosť. Je chrumkavá zvonku, šťavnatá vo vnútri a plná chuti medvedieho cesnaku.

Súvisiace články

Vyskúšajte si pripraviť kuracie špízy týmto spôsobom: Budete prekvapení! Večera nikdy nebola taká jednoduchá!

Najlepšia rýchla večera na svete: Cestoviny s mletým mäsom a slaninou

Domáca Živánska v alobale pripravená v rúre: Najlepší obed vôbec!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Swojskie jedzonko

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty