Zabudnite na obyčajný pečený bôčik! Táto plnená bôčiková roláda plnená medvedím cesnakom a pečená s tajným trikom vás uchváti chrumkavou kôrkou a šťavnatým vnútrom.
Medvedí cesnak a bôčik – dokonalá kombinácia chutí! Vyskúšajte túto bôčikovú roládu a presvedčte sa sami. Chrumkavá kôrka, šťavnaté mäso a lahodná aróma vám zaručene zachutia.
Plnená bôčiková roláda s medvedím cesnakom
Ingrediencie:
- 2 kg bôčiku
- Veľká hrsť medvedieho cesnaku (alebo iných byliniek)
- Soľ a korenie
- Olej
Postup prípravy:
- Bôčik narežte a ochuťte soľou a korením.
- Zrolujte ho a zabaľte do fólie.
- Nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.
- Medvedí cesnak nasekajte, osoľte a pridajte olej.
- Bôčik rozviňte, posypte cesnakom a znova zrolujte.
- Zviažte šnúrkou alebo vložte do sieťky.
- Na panvici opečte na silnom ohni zo všetkých strán.
- Do rúry dajte pekáčik s vodou.
- Bôčik položte na rošt a pečte v rúre predhriatej na 220 °C 1 hodinu.
- Znížte teplotu na 180 °C a dopiecť 1,5 hodiny.
- Nechajte vychladnúť a krájajte na plátky.
Plnená bôčiková roláda – Video recept
Táto bôčiková roláda je perfektná na každú príležitosť. Je chrumkavá zvonku, šťavnatá vo vnútri a plná chuti medvedieho cesnaku.
Súvisiace články
Najlepšia rýchla večera na svete: Cestoviny s mletým mäsom a slaninou
Domáca Živánska v alobale pripravená v rúre: Najlepší obed vôbec!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Swojskie jedzonko