Hľadáte recept na lahodný a zároveň jednoduchý obed? Vyskúšajte pečené zemiaky na cisársky spôsob! Kombinácia zemiakov, šampiňónov, cibule a kyslej smotany je neodolateľná a vďaka syru na vrchu je toto jedlo aj krásne zapečené.
Už žiadne nudné zemiaky! Pečené zemiaky na cisársky spôsob sú novým levelom chuti a jednoduchosti. Recept zvládne aj začiatočník a výsledok ohúri celú rodinu.
Pečené zemiaky na cisársky spôsob
Ingrediencie:
- 400 g zemiakov
- 200 g šampiňónov
- 5 vajec
- 1 cibuľa
- 200 g kyslej smotany
- 100 g tvrdého syra
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ, čierne korenie, bazalka podľa chuti
- Olej na smaženie
Postup prípravy:
- Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, potom ich opečieme na panvici s trochou oleja. Stačí pár minút.
- Pridáme na kúsky nakrájané šampiňóny a cibuľu.
- Osolíme, okoreníme, pridáme bazalku a na plátky nakrájaný cesnak. Všetko spolu premiešame.
- Zmes preložíme do zapekacej misy.
- Vajíčka vyšľaháme s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme a vylejeme rovnomerne na zemiaky.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút.
- Posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 5 minút.
Pečené zemiaky na cisársky spôsob – Video recept:
Takto pripravené pečené zemiaky sú skvelým jedlom na obed aj večeru. Sú sýte, chutné a ľahko sa pripravujú. Vyskúšajte ich a sami sa presvedčíte!
Súvisiace články
Najlepšie pečené zemiaky na Taliansky spôsob: Sú rýchle, jednoduché a výsledok je absolútne úžasný!
Štefánske zemiakové pampúchy: Ak máte doma 2 zemiaky a 1 vajce určite ich skúste!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Savoureux.tv