Chrumkavé, šťavnaté a plné chuti – také sú pečené zemiaky na Taliansky spôsob, ktoré si zamilujete. Pripravíte ich rýchlo a jednoducho, a to len z niekoľkých ingrediencií.
Hľadáte jednoduchý a chutný recept na prílohu? Talianske pečené zemiaky sú tou správnou voľbou. Sú chrumkavé zvonka, mäkké vnútri a plné chuti.
Pečené zemiaky na Taliansky spôsob
Ingrediencie:
- mladé zemiaky (asi pol kg)
- soľ, korenie
- olej (približne 50-60 ml)
- mletá sladká paprika
- kajenské korenie (alebo mierne korenené mleté korenie)
- 3 strúčiky cesnaku
- rozmarín
- nakrájaná pažítka
Postup prípravy:
- Umyte mladé zemiaky a nakrájajte ich na štvrtinky bez šúpania.
- V hrnci priveďte vodu do varu so soľou, pridajte zemiaky a varíme 10 minút.
- Zemiaky scedíme a prepláchneme studenou vodou.
- V miske zmiešajte všetky prísady na marinádu – koreniny, bylinky a olej.
- Pridajte zemiaky do zmesi a dobre premiešajte.
- Zemiaky preložte do zapekacej misy.
- Pečte v predhriatej rúre na 200°C. Po 20 minútach premiešajte a pečte ešte ďalších 20 minút.
- Pred podávaním posypte nasekanou pažítkou.
Pečené zemiaky na Taliansky spôsob – Video recept:
Najlepšie pečené zemiaky na Taliansky spôsob sú ideálnym doplnkom k akémukoľvek hlavnému jedlu. Sú skvelým spôsobom, ako si spestriť jedálniček a potešiť svoju rodinu a priateľov.
Súvisiace články
Fantastické PIZZA ZEMIAKY: Zemiaky len nakrájam, potriem omáčkou a posypem syrom!
Chalupárske zemiaky zapečené s hubami: jednoduché, lacné a chuť za milión!
Turecké pečené zemiaky s cesnakom: Zemiaky budete odteraz robiť len takto!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Uradi Sama- Ideje za kreativce