Tieto pečené paradajky s vajíčkom a syrom sú perfektným predjedlom alebo ľahkým hlavným chodom. Sú jednoduché na prípravu a chutia fantasticky!
Objavte jednoduchý a chutný recept na pečené paradajky plnené syrom a vajcom. Ideálne predjedlo, raňajky alebo ľahký hlavný chod, ktorý si zamilujete!
Pečené paradajky s vajíčkom a syrom
Ingrediencie:
- 3 väčšie paradajky
- Hrsť kôpru
- 100 g syra, napríklad mozzarella
- 3 vajcia
- Soľ
- Čierne korenie
- Majonéza
Postup prípravy:
- Z paradajok odkrojte vrchy a vyrežte stredy, čím vytvoríte miesto na plnku.
- Kôpor nasekajte na drobno a rozdeľte ho do paradajok.
- Syr nastrúhajte na hrubo a vložte ho do paradajok.
- Do každej paradajky rozbite jedno vajce. Osoľte, okoreňte a pridajte majonézu podľa chuti.
- Vrch paradajok opäť posypte syrom.
- Paradajky vložte do zapekacej misy, potretej olejom, a pridajte aj odkrojené vrchy paradajok. Pečte v predhriatej rúre na 200°C približne 25 minút.
- Ozdobte paradajky nasekaným kôprom a podávajte.
Tipy:
- Použite zrelé, no pevné paradajky, aby sa nerozpadli počas pečenia.
- Namiesto mozzarelly môžete použiť aj iný syr podľa vašej chuti, napríklad cheddar alebo goudu.
- Na dochutenie môžete použiť aj iné bylinky, napríklad bazalku alebo petržlenovú vňať.
- Ak máte radi mäso, môžete do paradajok pridať kúsok uvareného kuracieho mäsa alebo šunky.
Pečené paradajky s vajíčkom a syrom – Video recept:
Tieto pečené paradajky s vajíčkom a syrom sú skutočnou lahôdkou, ktorú si zamilujete. Doprajte si ich napríklad na raňajky či obed.
Súvisiace články:
Famózna pečená cuketa s paradajkovou omáčkou: Inak si už cuketu nebudete pripravovať!
Rýchle cestoviny s pikantnou paradajkovou omáčkou: Klasický taliansky recept!
Talianska paradajková nátierka: Jednoduchá, rýchla a vynikajúca!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ellen’s Simple Recipes