Search

Nový recept na magický makový koláč, nalejte jednu zmes a získajte až 5 vrstiev!

magický makový koláč
magický makový koláč

Obsah receptu

Predstavte si koláč, ktorý po upečení odhalí až päť lákavých vrstiev, a to všetko z jednej jednoduchej zmesi. Tento magický makový koláč je nielen pohľadom na umelecké dielo, ale aj neodolateľnou pochúťkou, ktorá si získa srdce každého milovníka sladkého.

Objavte s nami čarovný svet pečenia, kde jedna zmes vytvára mnohostvrstvový zážitok. Vrstva po vrstve, od vanilkového základu cez makovú plnku až po jemnú sušienkovú korunu – tento recept na magický makový koláč je dôkazom, že najlepšie chutí domáce.

Magický makový koláč

Ingrediencie:

  • 75g masla
  • 100g bielej čokolády
  • 5 veľkých vajec
  • 150g cukru
  • Vanilkový cukor (voliteľné)
  • 5 polievkových lyžíc studenej vody
  • 100g hladkej múky
  • Štipka soli
  • Kôra z jedného citróna
  • 200g jemne mletého modrého maku
  • 1 polievková lyžica rumu (voliteľné)
  • 6 decilitrov studeného mlieka
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

Postup prípravy:

Začnite predhrievaním rúry na 160 °C a pripravte si pekáč o veľkosti 30 x 20 cm, ktorý vymažte maslom.

V malom hrnci na strednom ohni roztopíte maslo. Po vypnutí ohňa doň vmiešajte bielu čokoládu. Nechajte krátko vychladnúť.

Oddelite žĺtka od bielok. Žĺtka vymiešajte s cukrom do peny. Pridajte vanilkový cukor, ak ho používate, a následne pridajte 5 polievkových lyžíc studenej vody.

Do vlažnej čokoládovo-maslovej zmesi vmiešajte žĺtkovú zmes a postupne pridávajte múku a kôru z citróna.

Pridajte polovicu jemne mletého modrého maku a dobre premiešajte. Potom pridajte zvyšný mak a opäť dôkladne premiešajte.

Ak používate rum, pridajte ho teraz, a potom vmiešajte polovicu studeného mlieka.

Pridajte zvyšnú polovicu mlieka a premiešajte.

Bielka vyšľahajte do tuhého snehu so štipkou soli a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.

Opatrne vmiešajte makovú zmes do vyšľahaných bielok použitím varešky a prelejte túto zmes do predpripraveného pekáča vymasteného maslom.

Pečte približne jednu hodinu pri 160 °C s funkciou horného a spodného ohrevu, kým koláč nezhnedne a nevytvorí sa vrstva na povrchu.

Po upečení nechajte koláč vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho na niekoľko hodín uložte do chladničky.

Koláčik môžete teraz nakrájať a podávať. Dobrú chuť!

Video recept

Nezáleží na tom, či ste skúsený pekár alebo začínate objavovať radosť z domáceho pečenia, tento recept na magický makový koláč je príležitosťou, ako premeniť základné suroviny na niečo výnimočné. A keď už vás tento koláč očarí svojou jednoduchosťou a nádhernými vrstvami, nezabudnite sa podeliť o zážitok a tento recept odporučiť priateľom!

Prajeme vám veľa zábavy pri pečení a ešte viac potešenia pri vychutnávaní tohto čarovného magického makového koláča!

Súvisiace články:

Vlhký kávový koláč: Jednoduchý a chutný koláčik z piškótového cesta

Slávny koláč Botlikh s marhuľami a vlašskými orechmi: Jednoduchý a chutný!

Super krémový jablkový koláč FLORIÁN: Rýchly a jednoduchý hrnčekový recept!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Sašova kuchyňa

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty