Ak hľadáte rýchly a jednoduchý dezert, ktorým si môžete potešiť svojich blízkych, alebo vás jednoducho láka experimentovanie v kuchyni, tak ste na správnom mieste. V dnešnom článku si predstavíme, ako si pripraviť vynikajúci nepečený mini cheesecake s lahodnou vanilkovou príchuťou.
Tento recept som objavil náhodou na internete a okamžite som sa rozhodol ho vyskúšať. Už po prvom pokusnom varení si tento dezert zamiloval každý člen mojej rodiny.
Preto som sa rozhodol tento recept zdieľať s vami a verím, že si ho obľúbite rovnako ako my. Je to vynikajúca voľba pre tých, ktorí majú radi jemné a lahodné dezerty, ale nemajú čas alebo chuť stráviť hodiny pri pečení v rúre.
Nepečený mini vanilkový cheesecake – Ingrediencie:
Pre tento mini cheesecake budeme potrebovať:
- 10-12 ks sušienok s čokoládovou príchuťou (približne 180 g)
- 25 g mandle, jemne nasekané
- 45 g nesoleného masla
- 5 g želatíny v prášku
- 30 g vody
- 230 g tvarohového syra
- 2 vajíčkové žĺtky
- 30 g kryštálového cukru
- 1 lusk vanilky
- 150 g mlieka
- 15 g kryštálového cukru
- 10 g citrónovej šťavy
- 240 g kyslej smotany
- Na želatínu: 150 g jahodového nápoja, 5 g kryštálového cukru, 6 g želatíny v prášku, 30 g vody
- Na ozdobu: ovocie podľa chuti
Postup prípravy:
Začneme tým, že naše sušienky rozdrvíme a premiešame s nasekanými mandľami. Potom pridáme rozpustené maslo a vytvoríme zmes, ktorú rovnomerne rozložíme na dne formičiek. Takto pripravené formičky vložíme do mrazničky na 30 minút.
Zatiaľ si pripravíme želatínu – zmiešame ju s vodou a necháme napučať. Počas tohto času si v miske vyšľaháme tvarohový syr a v druhej mise zmiešame žĺtky s cukrom.
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme vanilkový lusk a cukor, a za stáleho miešania toto všetko zahrejeme. Potom toto mlieko zalejeme do žĺtkovej zmesi.
Teraz pridáme do zmesi našu napučanú želatínu a všetko dobre premiešame. Vanilkovú zmes precedíme do misky so syrom, pridáme citrónovú šťavu a smotanu, a všetko premiešame. Túto zmes prelejeme do formičiek s vychladeným sušienkovým cestom a vložíme do mrazničky na hodinu.
Zatiaľ si pripravíme jahodovú želatínu – do pohára nalejeme jahodový nápoj, pridáme cukor a želatínu, všetko dobre premiešame a necháme stuhnúť v chladničke na 4-5 hodín. Nakoniec cheesecake vyberieme z formičiek a ozdobíme obľúbeným ovocím.
Na záver by som vám chcel povedať, že tento cheesecake je nielen vynikajúci, ale aj veľmi variabilný – môžete si ho prispôsobiť podľa svojich preferencii a experimentovať s rôznymi príchuteľmi. Nezabudnite sa podeliť o svoje skúsenosti v komentároch! Prajem vám dobrú chuť a veľa zábavy pri príprave tohto skvelého dezertu!
Video recept:
Ďakujeme, že ste si prečítali tento recept až do konca. Ak sa vám páčil, podporte nás tým, že ho budete zdieľať na sociálnych sieťach a pošlete ho svojim priateľom. Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!
Pre viac inšpirácie a receptov sa pridajte k nám na Facebookovej stránke Varíme s Láskou. Nezabudnite, že najlepšie jedlo sa vždy pripravuje s láskou!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Najlepšie rýchle Tiramisu: hostia si ho nevedia vynachváliť
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Boone Bake분 베이크