Search

Nebeský ovocný koláč: Ľahký a šťavnatý, osviežujúci a lahodný!

Nebeský ovocný koláčik
Nebeský ovocný koláčik

Obsah receptu

Určite si skúsil mnoho ovocných koláčov v živote, ale tento Nebeský ovocný koláč je z iného cesta. Nie je len lahodný, ale aj šťavnatý a osviežujúci.

Povedz pravdu, koľkokrát si šiel na návštevu k priateľom a chcel si ich ohromiť niečím výnimočným? Nebeský ovocný koláč je skvelý v lete aj v zime, s akýmkoľvek ovocím, čo ti práve leží doma. Táto receptúra ti umožní experimentovať a prinášať radost tvojim blízkym.

Ingrediencie

  • 6 vajec
  • 180 g práškového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 80 g kukuričného škrobu
  • Pol vrecka prášku do pečiva (8 g)
  • 1 citrón – kôra a šťava
  • 50 ml oleja (olivový alebo slnečnicový)

Na náplň:

  • 400 g smotanového syra
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 150 g práškového cukru
  • Šťava z 1 citróna
  • Ovocie podľa želania, cca 400 g
  • Práškového cukru

Nebeský ovocný koláč – Postup prípravy

  1. Oddelte bielky od žĺtkov z 6 vajec.
  2. Z bielkov vyšľahajte pevnú penu. Počas šľahania postupne pridávajte práškový cukor, kým nezískate stabilnú hmotu.
  3. V mise zmiešajte hladkú múku, kukuričný škrob a prášok do pečiva.
  4. K bielkovej hmote pridajte žĺtky a ľahkými pohybmi ručne miešajte metličkou.
  5. Postupne pridávajte zmes múky, šťavu a kôru z citróna.
  6. Po zmiešaní pridajte olej a následne zvyšok múkovej zmesi.
  7. Pripravte si zapekaciu misu (napr. 43×37 cm), vymažte maslom a vysypte múkou. Zbytočnú múku z panvice odstráňte.
  8. Preneste cesto do panvice a rovnomerne ho rozotrite.
  9. Pečte pri 160 °C približne 15 minút, ale dĺžka pečenia môže závisieť od výkonu rúry.
  10. Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom odrežte okraje a prerežte ho pozdĺžne.
  11. Na prípravu plnky zmiešajte šťavu z citróna s práškovým cukrom, potom pridajte smotanový syr a premiešajte.
  12. V inej miske vyšľahajte smotanu a následne ju opatrne vmiešajte do zmesi s citrónovou šťavou a smotanovým syrom.
  13. Pripravte si ovocie (ak je zavárané, dobre ho precedte).
  14. Vrstvite: položte plát cesta, nanesiete viac ako polovicu plnky, pridajte ovocie, zakryjte zvyšnou plnkou a položte druhý plát cesta.
  15. Posypte koláč práškovým cukrom a uložte ho cez noc do chladničky.
  16. Dobrú chuť!

Odporúčania a triky

Pre dokonalý Nebeský ovocný koláč odporúčame použiť sezónne ovocie. V lete sa skvele hodí kombinácia jahôd a malín, v zime zasa jablká alebo hrušky so škoricov.

Nebeský ovocný koláčik – Video recept

Nebeský ovocný koláč je skutočne unikátny a zaslúži si miesto na vašom stole pri každej príležitosti. Jeho jemné cesto, bohatá náplň a sviežosť ovocia robia z tohto koláča skutočnú lahôdku.

Súvisiace články:

Jemná čokoládová torta: Klasická torta, akú nám robievali naše mamy na narodeniny

Strúhaný jablkový koláč s pudingom a škoricou: Rýchly a jednoduchý!

Legendárny koláč APSHERON: Obľúbený orechový koláčik bez múky z Baku


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Moja mala kuhinja

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty