Každý, kto mal niekedy možnosť ochutnať mini Pavlovky, vie, že ide o jedinečný zážitok. Tieto mini dezerty s názvom po slávnom balete – Pavlova – vynikajú výnimočnou ľahkosťou, nadýchanosťou a jemnou chuťou.
Práve tieto charakteristiky im dodávajú tú pravú eleganciu a robia z nich ideálnu voľbu pre akúkoľvek príležitosť, či už ide o rodinnú oslavu, večierok s priateľmi alebo len tak pre radosť z pečenia.
Nasledujúci recept je špeciálne navrhnutý tak, aby aj začiatočníci mohli bez problémov vytvoriť perfektné mini Pavlovky. Postupujte podľa jednoduchých pokynov krok za krokom a s radosťou objavíte, že výroba týchto malých kulinárskych skvostov nemusí byť vôbec zložitá.
Najlepšie mini Pavlovky – Ingrediencie:
- 4 bielky
- 200 g kryštálového cukru
- 2 ČL citrónovej šťavy
- 1 ČL vanilkovej esencie
- 2 ČL kukuričného škrobu
- 200 g smotany na šľahanie
- 20 g kryštálového cukru
- ovocie (jahody, kiwi)
Postup prípravy:
Začnite tým, že do väčšej misky pridáte bielky a vyšľaháte ich na redšiu penu. Cukor pridávate postupne, po tretinách, a šľaháte pri strednej rýchlosti. Potom pridáte citrónovú šťavu a zašľaháte. Krém šľaháte pri strednej rýchlosti, kým nebude lesklý a lepkavý. Ďalej pridáte esenciu a opäť dobre vyšľaháte. Pridáte škrob a a špachtľou dobre vymiešate. Krém rozdelíte na dve časti, nanesiete ho na plech vystlaný papierom na pečenie a špachtľou vytvarujete. Plech vložíte do predhriatej rúry a pečiete 90 minút pri teplote 120-130°C. Upečené pusinky nevyberiete z rúry hneď, ale necháte ich vnútri ešte 30 minút. Keď sú pusinky úplne vychladnuté, jemne pomocou opačnej strany lyžice odlomíte vrch. Do misky pridáte smotanu, cukor a mixérom jemne vyšľaháte krém. Dovnútra pusinky vložíte nakrájané ovocie. Na vrch rozotriete šľahačku. Vrch ozdobíte jahodami a môžete servírovať. Dobrú chuť!
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
- Túto zaváranú papriku s cesnakom na zimu pripravujem už 10 rokov! 50 pohárov je pre mňa málo!
- Domáca hrušková šťava bez konzervantov na zimu: Starý recept mojej babky
- 50 pohárov je na zimu málo! Rýchly a jednoduchý recept na hruškový kompót bez konzervantov!
- Tento recept na cuketu je taký jednoduchý a chutný, že ho robím každý víkend! Veľmi jednoduché
- Lahodný cuketovo-vajíčkový šalát s jemnou omáčkou: Prekvapte hostí perfektným pohostením
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Calorie restaurant칼로리 식당