Search

Najlepšie Kinder Bueno rezy bez pečenia: Jednoduchšie to už byť nemôže a chutia božsky! (RECEPT)

Kinder Bueno rezy
Kinder Bueno rezy

Obsah receptu

Ak patríte k milovníkom ikonických Kinder Bueno oblátok a hľadáte spôsob, ako si túto neodolateľnú sladkosť pripraviť v pohodlí domova, máme pre vás fantastickú správu! Tento recept na najlepšie Kinder Bueno rezy bez pečenia je taký jednoduchý, že ho zvládne naozaj každý, a výsledok chutí priam božsky. Zabudnite na zložité postupy, tento nepečený dezert pripravíte zmiešaním len niekoľkých ingrediencií a výsledkom budú lahodné rezy s dvoma druhmi krémov, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku. Sú ideálne na akúkoľvek príležitosť, či už ako sladké prekvapenie pre rodinu alebo ako originálne pohostenie pre návštevy.

Kúzlo týchto domácich Kinder Bueno rezov spočíva v dokonalej harmónii chrumkavých tortových oblátok a dvoch lahodných krémov – jedného svetlého a druhého obohateného o horkú čokoládu. Celý postup je neuveriteľne nenáročný a nevyžaduje použitie rúry, čo oceníte najmä v teplejších mesiacoch alebo keď jednoducho nemáte chuť na zdĺhavé pečenie. Tento recept na Kinder Bueno oblátky vám ukáže, že pripraviť si doma sladkosť, ktorá chutí ako originál, môže byť naozaj hračka. Pripravte sa na to, že tieto rezy zmiznú rýchlejšie, ako by ste čakali!

Základné informácie

  • Čas prípravy: cca 30-35 minút
  • Čas tuhnutia: minimálne 4-6 hodín v chlade (ideálne cez noc, zaťažené)
  • Počet kusov: 1 veľký plát (približne 20-30 rezov, v závislosti od veľkosti krájania a rozmeru oblátok)
  • Veľkosť oblátok: napr. štvorcové cca 25×25 cm alebo podobné obdĺžnikové
  • Náročnosť: Jednoduchá

Potrebujeme

Na krémy a oblátky:

  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 ml vody
  • 3 veľké pláty tortových oblátok (napr. štvorcové cca 25×25 cm alebo obdĺžnikové podobnej veľkosti)
  • 600 g plnotučného sušeného mlieka
  • 250 g kvalitného stuženého rastlinného tuku (napr. Palmarin, Hera) alebo masla, izbovej teploty
  • 100 g kvalitnej horkej čokolády (s obsahom kakaa aspoň 50-60%), na rozpustenie

Postup prípravy

Príprava cukrového sirupu a základného krému:

  1. Do menšieho hrnca nasypte kryštálový cukor (200 g) a zalejte ho vodou (200 ml). Zmes premiešajte a na miernom plameni za občasného miešania varte približne 10 minút od bodu varu, kým sa cukor úplne nerozpustí a nevznikne číry cukrový sirup. Sirup nechajte mierne vychladnúť, ale mal by zostať teplý.
  2. Kým sa varí sirup, do väčšej misy dajte stužený rastlinný tuk alebo maslo (250 g, izbovej teploty). K tuku postupne, po častiach, pridávajte preosiate sušené mlieko (600 g) a elektrickým šľahačom na stredných otáčkach šľahajte dohladka. Je dôležité pridávať sušené mlieko postupne, aby sa dobre zapracovalo a nevznikli hrudky.

Rozdelenie a dochutenie krémov:

  1. Do pripravenej tukovo-mliečnej zmesi začnite za stáleho šľahania (na nižších otáčkach) pomaly a tenkým prúdom prilievať ešte teplý (nie vriaci!) cukrový sirup. Dôležité: Sirup prilievajte naozaj pomaly a opatrne, aby sa krém nezrazil. Šľahajte ďalšie približne 2 minúty, kým sa všetky ingrediencie dokonale nespoja a nevznikne hladká, krémová hmota.
  2. Vzniknutú krémovú hmotu rozdeľte na dve približne rovnaké časti do dvoch samostatných misiek.
  3. Horkú čokoládu (100 g) nalámte na menšie kúsky a rozpustite ju vo vodnom kúpeli alebo opatrne v mikrovlnnej rúre (v krátkych intervaloch, pričom po každom premiešajte).
  4. Rozpustenú (mierne vychladnutú) horkú čokoládu vmiešajte do jednej polovice krému, kým sa pekne nespojí a nevznikne tmavý čokoládový krém. Druhá polovica krému zostane svetlá.

Vrstvenie a zaťaženie oblátok:

  1. Pripravte si prvý plát tortovej oblátky. Rovnomerne naň natrite celý tmavý čokoládový krém.
  2. Na vrstvu čokoládového krému položte druhý plát tortovej oblátky a zľahka ho pritlačte. Na tento plát rovnomerne natrite celý svetlý krém.
  3. Na vrstvu svetlého krému položte tretí (posledný) plát tortovej oblátky a opäť ho zľahka pritlačte.
  4. Takto navrstvené oblátky prikryte kusom alobalu alebo papiera na pečenie. Na vrch položte rovnú dosku na krájanie (alebo iný vhodný plochý a ťažší predmet, napríklad niekoľko kníh), ktorá oblátky rovnomerne zaťaží. Zaťaženie je dôležité, aby sa vrstvy pekne spojili, krémy rovnomerne rozložili a oblátky zostali rovné.

Tuhnutie a krájanie:

  1. Zaťažené oblátky nechajte odpočívať a tuhnúť na chladnom mieste (ideálne v chladničke) minimálne 4-6 hodín, najlepšie však cez noc. Počas tejto doby krémy stuhnú a oblátky nasiaknu vlhkosť z krémov, čím zmäknú a budú sa lepšie krájať.
  2. Po dôkladnom stuhnutí odstráňte záťaž a alobal/papier. Ostrým nožom (ideálne dlhým a tenkým, ktorý môžete pred každým rezom namočiť do horúcej vody a utrieť) nakrájajte pripravený plát na malé obdĺžniky alebo štvorčeky, pripomínajúce tvar Kinder Bueno tyčiniek.

Videorecept

Tipy

  1. Pre najlepší výsledok a chuť odporúčam použiť kvalitný stužený rastlinný tuk určený na krémy alebo pravé maslo. Ak použijete maslo, krém môže byť o niečo mäkší, ale chuťovo bohatší.
  2. Ak chcem dosiahnuť ešte autentickejšiu chuť Kinder Bueno, môžem do svetlého krému pridať za lyžičku kvalitnej lieskovoorieškovej pasty alebo najemno pomleté lieskovce. Do čokoládového krému môžem primiešať malé kúsky nasekaných lieskovcov.
  3. Pri krájaní stuhnutých oblátok je dôležité použiť naozaj ostrý nôž a rezať pomalými, plynulými pohybmi, aby sa rezy pekne vydarili a oblátky sa nelámali. Namáčanie noža do horúcej vody medzi rezmi tiež pomáha.
  4. Hotové Kinder Bueno rezy môžem povrch poslednej oblátky pred zaťažením jemne pofŕkať rozpustenou čokoládou alebo po stuhnutí a nakrájaní každý kúsok čiastočne namočiť do čokoládovej polevy pre ešte luxusnejší vzhľad a chuť.

Tieto domáce Kinder Bueno rezy sú skutočne neodolateľnou sladkosťou, ktorá poteší malých aj veľkých maškrtníkov. Ich príprava je jednoduchá a výsledok je taký lahodný, že sa k tomuto receptu budete radi vracať. Užite si každý kúsok!

Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Ivana Dinulović Šerpica Recepty, no mierne sme ho upravili pre lepšiu prehľadnosť a funkčnosť.

OHODNOŤTE RECEPT

 
 

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty