Search

Najlepšia krémová omáčka zo šampiňónov na cestoviny aj k mäsu. Jednoduchá a pripravená za pár minút!

omáčka zo šampiňónov
omáčka zo šampiňónov

Obsah receptu

Poznáte ten pocit, keď objavíte recept taký dobrý, že ho chcete používať na všetko? Táto najlepšia krémová omáčka zo šampiňónov je presne taká. Je dokonalým spoločníkom nielen k cestovinám, ale aj k mäsu, a čo je najlepšie, je pripravená za pár minút.

Ak hľadáte jednoduchý a všestranný recept na omáčku, ktorá vylepší akýkoľvek jedlo, skúste túto krémovú omáčku zo šampiňónov.

Krémová omáčka zo šampiňónov

Ingrediencie

  • 200 g húb podľa chuti (napr. šampiňóny)
  • 1/2 cibule
  • Rastlinný olej na vysmážanie
  • 10 g masla
  • 150 g mäsového alebo zeleninového vývaru
  • 100 g kyslej smotany
  • 1/2 ČL oregana
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • 15 g syra (voliteľné)
  • Petržlenovú vňať
  • 1 strúčik cesnaku

Postup prípravy omáčky

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na jemné kocky, nasledovne ju osmážame na rastlinnom oleji a masle, kým nezmäkne.
  2. Pridáme nakrájané šampiňóny a smažíme do zlatista.
  3. Keď sú huby dobre osmažené, pridáme vývar a kyslú smotanu. Kým sa zmes začne zahusťovať, osolíme a okoreníme podľa chuti.
  4. Do omáčky pridáme oregano, jemne nasekaný cesnak a syr (ak používame). Všetko dobre premiešame.
  5. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
  6. Podávame horúce s obľúbeným mäsom alebo cestovinami.

Tipy a triky

Pre ešte bohatšiu chuť môžete pridať trochu bieleho vína alebo smotany na šľahanie. Ak ste fanúšikom pikantnej chuti, pridajte trochu červenej papriky alebo čili.

Krémová omáčka zo šampiňónov – Video recept

Hubová omáčka je skvelým doplnkom k rôznym pokrmom. S týmto receptom môžete jednoducho a rýchlo pripraviť chutnú a krémovú omáčku, ktorá okorení každý pokrm. Výsledkom je dokonalá kombinácia húb a kyslej smotany, ktorá poteší vaše chuťové bunky.

Súvisiace články

Recept na chutné huby so zeleninou na panvici: Jednoduché a bleskovo pripravené!

Nemôžem uveriť, aké to je chutné! Tieto huby so zeleninou sú lepšie ako mäso! Jednoduché a rýchle!

Chalupárske zemiaky zapečené s hubami: jednoduché, lacné a chuť za milión!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála KAZAN

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty