Poznáte ten pocit, keď objavíte recept taký dobrý, že ho chcete používať na všetko? Táto najlepšia krémová omáčka zo šampiňónov je presne taká. Je dokonalým spoločníkom nielen k cestovinám, ale aj k mäsu, a čo je najlepšie, je pripravená za pár minút.
Ak hľadáte jednoduchý a všestranný recept na omáčku, ktorá vylepší akýkoľvek jedlo, skúste túto krémovú omáčku zo šampiňónov.
Krémová omáčka zo šampiňónov
Ingrediencie
- 200 g húb podľa chuti (napr. šampiňóny)
- 1/2 cibule
- Rastlinný olej na vysmážanie
- 10 g masla
- 150 g mäsového alebo zeleninového vývaru
- 100 g kyslej smotany
- 1/2 ČL oregana
- Soľ, mleté čierne korenie
- 15 g syra (voliteľné)
- Petržlenovú vňať
- 1 strúčik cesnaku
Postup prípravy omáčky
- Cibuľu očistíme a nakrájame na jemné kocky, nasledovne ju osmážame na rastlinnom oleji a masle, kým nezmäkne.
- Pridáme nakrájané šampiňóny a smažíme do zlatista.
- Keď sú huby dobre osmažené, pridáme vývar a kyslú smotanu. Kým sa zmes začne zahusťovať, osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Do omáčky pridáme oregano, jemne nasekaný cesnak a syr (ak používame). Všetko dobre premiešame.
- Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
- Podávame horúce s obľúbeným mäsom alebo cestovinami.
Tipy a triky
Pre ešte bohatšiu chuť môžete pridať trochu bieleho vína alebo smotany na šľahanie. Ak ste fanúšikom pikantnej chuti, pridajte trochu červenej papriky alebo čili.
Krémová omáčka zo šampiňónov – Video recept
Hubová omáčka je skvelým doplnkom k rôznym pokrmom. S týmto receptom môžete jednoducho a rýchlo pripraviť chutnú a krémovú omáčku, ktorá okorení každý pokrm. Výsledkom je dokonalá kombinácia húb a kyslej smotany, ktorá poteší vaše chuťové bunky.
Súvisiace články
Recept na chutné huby so zeleninou na panvici: Jednoduché a bleskovo pripravené!
Nemôžem uveriť, aké to je chutné! Tieto huby so zeleninou sú lepšie ako mäso! Jednoduché a rýchle!
Chalupárske zemiaky zapečené s hubami: jednoduché, lacné a chuť za milión!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála KAZAN