Hľadáte dokonalú pochúťku, ktorá vás očarí a zároveň nevyžaduje hodiny strávené v kuchyni? Roláda TORNÁDO je vašou odpoveďou! Tento recept vás prevedie jednoduchými krokmi k vytvoreniu neodolateľnej rolády, ktorá je nielen lahodná, ale aj nádherná na pohľad.
Roláda TORNÁDO, so svojím mäkkým, nadýchaným cestom a bohatým krémovým plnením, je jednoducho neodolateľná. Každý kúsok tejto rolády je unikátny, s krásnym vzorom, ktorý pripomína vír prírodných živlov. Tento recept je dokonalou voľbou pre každú príležitosť, či už ide o rodinnú oslavu alebo len o chvíľku pohody pri šálke kávy.
Najchutnejšia a najrýchlejšia roláda TORNÁDO
Ingrediencie
- 10 vajec (veľkosť M)
- 1 štipka soli
- 16 gramov vanilkového cukru alebo 1 PL vanilkového extraktu
- 220 g cukru
- 100 g rastlinného oleja
- 100 ml mlieka (izbovej teploty)
- 190 g hladkej múky
- 5 g prášku do pečiva
- 25 g kakaa
- 60 ml horúcej vody
Na krém:
- 100 ml studenej smotany na šľahanie (aspoň 30 % tuku)
- 8 g vanilkového cukru
- 100 g studeného mascarpone
- 1 vrchovatá PL Nutelly
- 8 g stužovača šľahačky
Na polevu:
- 50 g rozpustenej čokolády
- 2 ČL rastlinného oleja
Postup prípravy
Rozdeľte vajcia na žĺtka a bielka. Bielka vyšľahajte so štipkou soli a vanilkovým cukrom, až kým nevznikne pevná pena. Postupne pridajte polovicu pripraveného cukru a šľahajte, až kým zmes nebude biela a nadýchaná.
Žĺtka vyšľahajte s druhou polovicou cukru do peny a postupne pridávajte mlieko a olej.
Do žĺtkovej zmesi pridajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Jemne vmiešajte bielkovú penu do žĺtkovej zmesi pomocou varešky.
Polovicu cesta vylejte do formy o rozmeroch 37×25 cm, vyloženej papierom na pečenie. Do zvyšku cesta pridajte kakao zmiešané s vriacou vodou a zamiešajte. Tmavé cesto vylejte na svetlé a vytvorte vzor pomocou vidličky. (Podľa videa.)
Pečte v predhriatej rúre na 170°C približne 25 minút.
Vyšľahajte smotanu, vanilkový cukor, mascarpone a Nutellu do hladka. Následne pridajte stužovač šľahačky a premiešajte.
Nechajte upečenú roládu vychladnúť, potrite ju krémom, zrolujte a nechajte stuhnúť v chladničke. Nakoniec polejte rozpustenou čokoládou zmiešanou s olejom.
Video recept
Roláda TORNÁDO je perfektným spojením chutí a textúr, ktoré potešia každého gurmána. S jej jemnou chuťou a krémovým vnútrom si získate srdcia vašich hostí, rodiny i priateľov. Skúste tento recept a prekvapte svojich blízkych skutočne výnimočným dezertom!
Súvisiace články
Super krémová jablková roláda za 15 minút: Viac jabĺk ako cesta!
Fantastická čokoládová roláda: Môj najobľúbenejší nepečený dezert za 5 minút!
Výborná SNICKERS roláda: Rýchla, jemná a fantasticky chutná! Robím ju na každú oslavu!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Koláče a varenie Koláče a varenie