Search

Najchutnejšia a najrýchlejšia roláda TORNÁDO! Najjemnejšia, rozplýva sa v ústach! Krásna, jednoduchá a rýchla!

roláda TORNÁDO
roláda TORNÁDO

Obsah receptu

Hľadáte dokonalú pochúťku, ktorá vás očarí a zároveň nevyžaduje hodiny strávené v kuchyni? Roláda TORNÁDO je vašou odpoveďou! Tento recept vás prevedie jednoduchými krokmi k vytvoreniu neodolateľnej rolády, ktorá je nielen lahodná, ale aj nádherná na pohľad.

Roláda TORNÁDO, so svojím mäkkým, nadýchaným cestom a bohatým krémovým plnením, je jednoducho neodolateľná. Každý kúsok tejto rolády je unikátny, s krásnym vzorom, ktorý pripomína vír prírodných živlov. Tento recept je dokonalou voľbou pre každú príležitosť, či už ide o rodinnú oslavu alebo len o chvíľku pohody pri šálke kávy.

Najchutnejšia a najrýchlejšia roláda TORNÁDO

Ingrediencie

  • 10 vajec (veľkosť M)
  • 1 štipka soli
  • 16 gramov vanilkového cukru alebo 1 PL vanilkového extraktu
  • 220 g cukru
  • 100 g rastlinného oleja
  • 100 ml mlieka (izbovej teploty)
  • 190 g hladkej múky
  • 5 g prášku do pečiva
  • 25 g kakaa
  • 60 ml horúcej vody

Na krém:

  • 100 ml studenej smotany na šľahanie (aspoň 30 % tuku)
  • 8 g vanilkového cukru
  • 100 g studeného mascarpone
  • 1 vrchovatá PL Nutelly
  • 8 g stužovača šľahačky

Na polevu:

  • 50 g rozpustenej čokolády
  • 2 ČL rastlinného oleja

Postup prípravy

Rozdeľte vajcia na žĺtka a bielka. Bielka vyšľahajte so štipkou soli a vanilkovým cukrom, až kým nevznikne pevná pena. Postupne pridajte polovicu pripraveného cukru a šľahajte, až kým zmes nebude biela a nadýchaná.

Žĺtka vyšľahajte s druhou polovicou cukru do peny a postupne pridávajte mlieko a olej.

Do žĺtkovej zmesi pridajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Jemne vmiešajte bielkovú penu do žĺtkovej zmesi pomocou varešky.

Polovicu cesta vylejte do formy o rozmeroch 37×25 cm, vyloženej papierom na pečenie. Do zvyšku cesta pridajte kakao zmiešané s vriacou vodou a zamiešajte. Tmavé cesto vylejte na svetlé a vytvorte vzor pomocou vidličky. (Podľa videa.)

Pečte v predhriatej rúre na 170°C približne 25 minút.

Vyšľahajte smotanu, vanilkový cukor, mascarpone a Nutellu do hladka. Následne pridajte stužovač šľahačky a premiešajte.

Nechajte upečenú roládu vychladnúť, potrite ju krémom, zrolujte a nechajte stuhnúť v chladničke. Nakoniec polejte rozpustenou čokoládou zmiešanou s olejom.

Video recept

Roláda TORNÁDO je perfektným spojením chutí a textúr, ktoré potešia každého gurmána. S jej jemnou chuťou a krémovým vnútrom si získate srdcia vašich hostí, rodiny i priateľov. Skúste tento recept a prekvapte svojich blízkych skutočne výnimočným dezertom!

Súvisiace články

Super krémová jablková roláda za 15 minút: Viac jabĺk ako cesta!

Fantastická čokoládová roláda: Môj najobľúbenejší nepečený dezert za 5 minút!

Výborná SNICKERS roláda: Rýchla, jemná a fantasticky chutná! Robím ju na každú oslavu!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Koláče a varenie Koláče a varenie

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty