Prekvapte svojich blízkych a priateľov tým najlepším receptom na bravčovú panenku, aký sme kedy vyskúšali.
Tento vynikajúci kúsok mäsa plnený výberom vynikajúcich ingrediencií nielen skvele vyzerá, ale je tiež božsky chutný. Postupujte podľa tohto jednoduchého návodu a pripravte si lahodnú pečenú panenku na oslavu alebo slávnostný obed.
Na najlepšiu plnenú bravčovú panenku potrebujeme:
- 600 g kvalitnej bravčovej panenky
- 200 g čerstvých šampiňónov
- 1 veľkú cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g tvrdého syra
- korenie podľa chuti
- mletú červenú papriku
- sušený rozmarín
- sušený cesnak
- morskú soľ
- 150 g chrumkavej slaniny
- 6 zemiakov
Postup:
Do hlbšej misky pridajte mletú papriku, sušený cesnak, soľ, korenie a rozmarín a premiešajte všetko lyžicou. Mäso potom dôkladne prekrojíte pozdĺžne a z oboch strán posypte koreninovou zmesou. Nezabudnite koreniny do mäsa poriadne vtreť.
Na panvici, na ktorej budete smažiť, rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte, kým cibuľa nezmení farbu a nezmäkne. Potom pridajte na kocky nakrájané šampiňóny a smažte ďalšie 2 minúty. Pridajte pretlačený cesnak, trochu soli a korenia a všetko dôkladne premiešajte.
Medzitým si nakrájajte tvrdý syr na plátky. Na alobal, na ktorý položíte papier na pečenie, vyložte plátky slaniny vedľa seba. Do stredu slaniny položíte bravčové mäso a naplníte ho smaženou zmesou šampiňónov a syrom. Slaninu potom preložte cez mäso, obaľte mäso do papiera a alobalu a prenesiete ho na pečiaci plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte v rúre predhriatej na 200°C počas 30 minút.
Kým sa mäso pečie, nakrájajte zemiaky na menšie kusy, pridajte soľ, korenie, mletú papriku a olej a všetko premiešajte. Po uplynutí pol hodiny pečenia pridajte zemiaky na pečiaci plech. Pečte ďalších 30 minút pri rovnakej teplote.
Po 30 minútach vyberte mäso z rúry, odstráňte alobal a papier a nechajte mäso ešte 10 minút zapekať. Slávnostnú panenku podávajte so zemiakmi, ktoré krásne dopĺňajú jej chutný a šťavnatý vkus.
Video recept:
Ďakujeme, že ste si prečítali tento recept až do konca. Ak sa vám páčil, podporte nás tým, že ho budete zdieľať na sociálnych sieťach a pošlete ho svojim priateľom. Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!
Pre viac inšpirácie a receptov sa pridajte k nám na Facebookovej stránke Varíme s Láskou. Nezabudnite, že najlepšie jedlo sa vždy pripravuje s láskou!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Moja kuchyňa Tanja