Najchutnejší recept na bravčovú panenku: prekvapte svoju rodinu

Najchutnejší recept na bravčovú panenku: prekvapte svoju rodinu

Prekvapte svojich blízkych a priateľov tým najlepším receptom na bravčovú panenku, aký sme kedy vyskúšali.

Tento vynikajúci kúsok mäsa plnený výberom vynikajúcich ingrediencií nielen skvele vyzerá, ale je tiež božsky chutný. Postupujte podľa tohto jednoduchého návodu a pripravte si lahodnú pečenú panenku na oslavu alebo slávnostný obed.

Na najlepšiu plnenú bravčovú panenku potrebujeme:

  • 600 g kvalitnej bravčovej panenky
  • 200 g čerstvých šampiňónov
  • 1 veľkú cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g tvrdého syra
  • korenie podľa chuti
  • mletú červenú papriku
  • sušený rozmarín
  • sušený cesnak
  • morskú soľ
  • 150 g chrumkavej slaniny
  • 6 zemiakov

Postup:

Do hlbšej misky pridajte mletú papriku, sušený cesnak, soľ, korenie a rozmarín a premiešajte všetko lyžicou. Mäso potom dôkladne prekrojíte pozdĺžne a z oboch strán posypte koreninovou zmesou. Nezabudnite koreniny do mäsa poriadne vtreť.

Na panvici, na ktorej budete smažiť, rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte, kým cibuľa nezmení farbu a nezmäkne. Potom pridajte na kocky nakrájané šampiňóny a smažte ďalšie 2 minúty. Pridajte pretlačený cesnak, trochu soli a korenia a všetko dôkladne premiešajte.

Medzitým si nakrájajte tvrdý syr na plátky. Na alobal, na ktorý položíte papier na pečenie, vyložte plátky slaniny vedľa seba. Do stredu slaniny položíte bravčové mäso a naplníte ho smaženou zmesou šampiňónov a syrom. Slaninu potom preložte cez mäso, obaľte mäso do papiera a alobalu a prenesiete ho na pečiaci plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte v rúre predhriatej na 200°C počas 30 minút.

Kým sa mäso pečie, nakrájajte zemiaky na menšie kusy, pridajte soľ, korenie, mletú papriku a olej a všetko premiešajte. Po uplynutí pol hodiny pečenia pridajte zemiaky na pečiaci plech. Pečte ďalších 30 minút pri rovnakej teplote.

Po 30 minútach vyberte mäso z rúry, odstráňte alobal a papier a nechajte mäso ešte 10 minút zapekať. Slávnostnú panenku podávajte so zemiakmi, ktoré krásne dopĺňajú jej chutný a šťavnatý vkus.

Video recept:

Ďakujeme, že ste si prečítali tento recept až do konca. Ak sa vám páčil, podporte nás tým, že ho budete zdieľať na sociálnych sieťach a pošlete ho svojim priateľom. Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!

Pre viac inšpirácie a receptov sa pridajte k nám na Facebookovej stránke Varíme s Láskou. Nezabudnite, že najlepšie jedlo sa vždy pripravuje s láskou!

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Moja kuchyňa Tanja


Súvisiace príspevky

Super krémové cestoviny so slaninkou: Zabudnite na kečup a pripravte si toto rýchle jedlo, ktoré deti milujú!

Super krémové cestoviny so slaninkou: Zabudnite na kečup a pripravte si toto rýchle jedlo, ktoré deti milujú!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Krémové cestoviny so slaninkou sú rýchlym a lahodným jedlom, ktoré si zamilujú nielen deti, ale aj dospelí. Zabudnite na kečup a vyskúšajte túto jednoduchú a krémovú verziu, ktorá vás prekvapí svojou lahodnou chuťou a ľahkosťou prípravy. Ak hľadáte rýchly a chutný recept, […]

Šampiňóny v smotanovej omáčke s paradajkami: Najjednoduchší a najchutnejší recept, ktorý si každý zamiluje!

Šampiňóny v smotanovej omáčke s paradajkami: Najjednoduchší a najchutnejší recept, ktorý si každý zamiluje!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Šampiňóny v smotanovej omáčke s paradajkami sú jednoduché na prípravu, no chuťovo prekvapia každého. Tento lahodný bezmäsitý recept je ideálny na obed či večeru a osloví všetkých, ktorí milujú spojenie húb, smotany a paradajok. Rýchly a chutný recept, ktorý si môžete prispôsobiť […]

Pečené kuracie stehná s ryžou a zeleninou podľa manželovho receptu: Jednoduchý a mimoriadne chutný obed!

Pečené kuracie stehná s ryžou a zeleninou podľa manželovho receptu: Jednoduchý a mimoriadne chutný obed!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Pečené kuracie stehná s ryžou a zeleninou sú ideálnym jedlom na rýchly a chutný obed. Tento recept, inšpirovaný manželovou kuchyňou, kombinuje lahodné chute jemného kuracieho mäsa, aromatickej zeleniny a šťavnatej ryže. Je to jednoduché a výživné jedlo, ktoré poteší každého. Hľadáte rýchly […]

Kurací Stroganov: Skvelý recept od mojej mamy

Kurací Stroganov: Skvelý recept od mojej mamy

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Kurací Stroganov je lahodné jedlo, ktoré sa u nás doma stalo obľúbeným vďaka mame. Jeho jemná a krémová chuť v kombinácii s kuracími prsiami, hubami a kyslou smotanou je dokonalým nápadom na rýchly a chutný obed či večeru. Tento recept na Kurací […]

Pivné bravčové rezne: 100-krát lepšie ako klasické, dokonale jemné a šťavnaté

Pivné bravčové rezne: 100-krát lepšie ako klasické, dokonale jemné a šťavnaté

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Pivné bravčové rezne sú výnimočne jemné a šťavnaté jedlo, ktoré vás prekvapí svojou bohatou chuťou. Pridané pivo dodáva mäsu osobitý nádych a jedlo je tak ešte delikátnejšie ako klasické rezne. Chcete pripraviť bravčové rezne trochu inak? Skúste tento pivný recept, ktorý zaručene […]

Orechové sušienky s čokoládovým krémom: Skvelé ku káve, čaju aj na vianočné pečenie

Orechové sušienky s čokoládovým krémom: Skvelé ku káve, čaju aj na vianočné pečenie

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Orechové sušienky s čokoládovým krémom sú ideálnou sladkosťou ku káve, čaju, ale aj skvelou pochúťkou na vianočné pečenie. Jemné sušienky z mletých orechov s lahodným čokoládovým krémom potešia každého milovníka sladkého. Chrumkavé orechové sušienky doplnené bohatým čokoládovým krémom sú nielen výborným doplnkom […]


Google Správy: Daj nám ⭐