Máte chuť na niečo sladké, ale nechcete stráviť celý deň v kuchyni? Tento recept na koláčik s džemom je ako stvorený pre vás! Vráťte sa späť do čias vašeho detstva s týmto jednoduchým a rýchlym receptom.
Tento koláčik s džemom, ktorý som piekla s babičkou, je plný spomienok a neodolateľnej chuti. S kombináciou mäkkého cesta a vašeho obľúbeného džemu, tento recept je zárukou úspechu. Upečte si s nami tento jednoduchý a rýchly koláčik, ktorý osladí každý váš deň.
Jednoduchý koláčik s džemom
Ingrediencie
- 180 g masla
- 130 g kryštálový cukor
- 1 stredné vajce
- +/- 310 g hladkej múky
- 1 ČL prášok do pečiva
- Štipka soli
- Vanilkový cukor
- 200-400 g džemu
Postup prípravy
Predpríprava:
- Maslo a vajíčko nechajte hodinu pred prípravou mimo chladničky, aby dosiahli izbovú teplotu.
Príprava cesta:
- V miske zmiešajte mäkké maslo s štipkou soli a vyšľahajte do nadýchaného stavu.
- Pridajte cukor (ideálne kryštálový alebo práškový) a vanilku. Vyšľahajte do svetlej a nadýchanej konzistencie.
- Pridajte vajce a šľahajte ďalšie 4 minúty.
- Vmiešajte prášok do pečiva a postupne pridávajte preosiatu múku, kým nevznikne hladké, nelepivé cesto.
- Vyvaľkajte cesto na hrúbku 5-7 mm a veľkosť 33 x 25 cm a preneste na plech s papierom na pečenie.
- Cesto popichajte vidličkou a pečte v predhriatej rúre na 200°C približne 10-12 minút.
Dokončenie koláčika:
- Po upečení nechajte cesto vychladnúť a rozdelte na polovicu.
- Potrite polovicu džemom a prikryte druhou polovicou cesta. Vrch opäť potrite džemom.
- Nechajte koláčik odpočívať niekoľko hodín, aby sa chute prepojili.
Video recept
Tento koláčik s džemom je viac než len dezert, je to cesta späť do nezabudnuteľných chvíľ z detstva. Jeho jednoduchá príprava a vynikajúca chuť vás presvedčia, že niekedy je menej naozaj viac. Užite si každé sústo tohto tradičného, no stále neodolateľného koláčika!
Súvisiace články
Jednoduchý a rychlý recept na VIANOČNÉ LINECKÉ BANÁNIKY v čokoláde: Sú vynikajúce!
Tradičný hrnčekový koláč podľa pôvodnej receptúry z roku 1894: Rýchly a jednoduchý!
Kulinárske dedičstvo: Kysnuté koláče podľa receptu zo starej knihy z roku 1894
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Varenie s Tanyou