Kulinárske dedičstvo: Kysnuté koláče podľa receptu zo starej knihy z roku 1894

Kulinárske dedičstvo: Kysnuté koláče podľa receptu zo starej knihy z roku 1894

Vráťte sa v čase s naším tradičným receptom na kysnuté koláče, priamo zo starej kuchárskej knihy z roku 1894. Tento recept predstavuje spojenie histórie a gastronómie.

Kysnuté koláče sú viac než len jednoduchý dezert. Sú kulinárske dedičstvo, ktoré spája generácie. Objavte s nami tajomstvo ich prípravy podľa originálneho receptu, zachovaného v čase.

Kysnuté koláče podľa receptu zo starej knihy z roku 1894

INGREDIENCIE:

  • 50 ml vlažného mlieka
  • 30 g čerstvého droždia
  • 1 PL cukru
  • 250 g kyslej smotany
  • 125 g masla
  • 5 žĺtkov
  • Nastrúhaná kôra z citróna
  • 370 g polohrubej múky typu 550
  • Čerešne alebo hrozienka
  • Kryštálový cukor
  • 2 bielka

Postup prípravy kysnutých koláčov

  1. Zmiešajte droždie s cukrom a vlažným mliekom. Nechajte stáť na teplom mieste, kým nevznikne pena.
  2. Do veľkej misy pridajte kyslú smotanu, maslo, žĺtky, nastrúhanú citrónovú kôru a múku. Pridajte kvasinkovú zmes a dobre premiešajte.
  3. Vypracujte hladké cesto a premiestnite ho na pomúčenú dosku.
  4. Z cesta vytvarujte malé guľky veľkosti a vložte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Guľôčky cesta prikryjte a nechajte na teplom mieste kysnúť, kým nezdvojnásobia svoj objem.
  6. Na každý koláčik položte čerešne alebo hrozienka.
  7. Dve bielka vymiešajte, potrite nimi koláče a posypte kryštálovým cukrom.
  8. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 20 minút, alebo kým koláče nezískajú zlatohnedú farbu.

Kysnuté koláče – Video recept

Tieto kysnuté koláče sú dokonalým spojením kulinárskej histórie a súčasnej kuchyne. Sú nielen lahodné, ale aj plné príbehov a tradícií. Vyskúšajte tento jedinečný recept a preneste kúsok histórie priamo na váš stôl.

Súvisiace články

V roku 1891 bol tento nemecký tvarohový koláč najlepší na svete. Teraz také koláče už nikto nepečie!

Kysnuté tvarohové koláče, ktoré vydržia dlho mäkké: Originál recept od babičky

Rýchle moravské koláče BEZ KYSNUTIA: Sú vláčne a fantastické a chutia ako od babičky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte


Google Správy: Daj nám ⭐