Search

Máte doma jablká a neviete čo s nimi? Pripravte si tento dokonalý jablčník: Každý kto ho vyskúša, tak si odo mňa pýta recept!

Dokonalý jablčník
Dokonalý jablčník

Obsah receptu

Objavte tajomstvo dokonalého jablčníka s arašidovým krémom! Tento lahodný dezert kombinuje šťavnaté jablká a bohatý arašidový krém, ktorý poteší každého milovníka sladkého.

Pripravte si tento úžasný jablkový koláč s arašidovým krémom doma a užite si kombináciu chutí, ktorá vás určite ohromí.

Dokonalý jablčník

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 80 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • Štipka soli
  • 80 ml oleja
  • 4 g prášku do pečiva
  • 340 g múky

Jablková náplň:

  • 500 g jabĺk, nakrájaných na malé kúsky
  • 40 g cukru
  • 1/4 čajovej lyžičky škorice

Arašidová náplň:

  • 100 g masla
  • 100 g cukru
  • 2 vajcia
  • 100 g pražených a mletých arašidov
  • 60 g múky

Na ozdobu:

  • Mandľové lupienky
  • Žĺtok + lyžička mlieka
  • Cukor

Postup prípravy:

  1. V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli.
  2. Pridajte olej a opäť premiešajte.
  3. Pridajte prášok do pečiva a múku a rukou vytvorte hladké cesto.
  4. Cesto rozdeľte na dve časti.
  5. Papier na pečenie posypte múkou a vyvaľkajte na ňom jednu časť cesta.
  6. Preneste vyvaľkanú časť do formy, v ktorej budete koláč piecť.
  7. Jablká nakrájajte na kocky a opečte ich na panvici s cukrom a škoricou.
  8. V ďalšej miske zmiešajte maslo s cukrom, kým sa nespoja.
  9. Pridajte vajcia a opäť dôkladne premiešajte.
  10. Pridajte mleté arašidy a premiešajte.
  11. K tejto zmesi pridajte ešte múku a dôkladne premiešajte.
  12. Upečené jablká dajte na cesto, do formy.
  13. Na jablká naneste pripravený arašidový krém a zarovnajte ho.
  14. Vezmite si druhú časť cesta a ozdobte ním vrch koláča. Môžete ho napríklad nakrájať na tenké pásiky alebo vytvoriť vrkoče.
  15. Ozdobte koláč ešte mandľovými lupienkami, potrite ho rozšľahaným žĺtkom s mliekom a posypte cukrom.
  16. Pečte koláč v rúre predhriatej na 180°C po dobu 40-45 minút.
  17. Koláč nechajte vychladnúť, nakrájajte a podávajte.

Tipy:

  • Čerstvé a šťavnaté jablká dodajú koláču skvelú chuť a textúru.
  • Namiesto arašidov môžete použiť napríklad mandle alebo vlašské orechy pre inú chuťovú variáciu.
  • Ak je cesto príliš lepivé, tak pridajte viac múky, aby sa s ním ľahšie pracovalo.
  • Nechajte koláč úplne vychladnúť pred krájaním, aby sa vrstvy lepšie spojili a koláč sa nerozpadal.

    Dokonalý jablčník – Video recept:

    Tento dokonalý jablčník s arašidovým krémom je lahodným dezertom na každú príležitosť. Kombinácia šťavnatých jabĺk a bohatého arašidového krému vytvára chuť, ktorú si zamilujete.

    Súvisiace články:

    Zmiešajte čokoládu s jablkami a výsledok vás prekvapí: Oslaďte si deň týmto dezertom bez cukru!

    Jemný diétny tvarohový koláč s jablkami: Bez múky a bez cukru!

    Jablkové lievance za 5 minút: Rýchly recept s voňavou škoricou


    Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála وصفة سهلة

    Google Správy: Daj nám ⭐

    Podobné recepty