Objavte tajomstvo dokonalého jablčníka s arašidovým krémom! Tento lahodný dezert kombinuje šťavnaté jablká a bohatý arašidový krém, ktorý poteší každého milovníka sladkého.
Pripravte si tento úžasný jablkový koláč s arašidovým krémom doma a užite si kombináciu chutí, ktorá vás určite ohromí.
Dokonalý jablčník
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 80 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- Štipka soli
- 80 ml oleja
- 4 g prášku do pečiva
- 340 g múky
Jablková náplň:
- 500 g jabĺk, nakrájaných na malé kúsky
- 40 g cukru
- 1/4 čajovej lyžičky škorice
Arašidová náplň:
- 100 g masla
- 100 g cukru
- 2 vajcia
- 100 g pražených a mletých arašidov
- 60 g múky
Na ozdobu:
- Mandľové lupienky
- Žĺtok + lyžička mlieka
- Cukor
Postup prípravy:
- V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli.
- Pridajte olej a opäť premiešajte.
- Pridajte prášok do pečiva a múku a rukou vytvorte hladké cesto.
- Cesto rozdeľte na dve časti.
- Papier na pečenie posypte múkou a vyvaľkajte na ňom jednu časť cesta.
- Preneste vyvaľkanú časť do formy, v ktorej budete koláč piecť.
- Jablká nakrájajte na kocky a opečte ich na panvici s cukrom a škoricou.
- V ďalšej miske zmiešajte maslo s cukrom, kým sa nespoja.
- Pridajte vajcia a opäť dôkladne premiešajte.
- Pridajte mleté arašidy a premiešajte.
- K tejto zmesi pridajte ešte múku a dôkladne premiešajte.
- Upečené jablká dajte na cesto, do formy.
- Na jablká naneste pripravený arašidový krém a zarovnajte ho.
- Vezmite si druhú časť cesta a ozdobte ním vrch koláča. Môžete ho napríklad nakrájať na tenké pásiky alebo vytvoriť vrkoče.
- Ozdobte koláč ešte mandľovými lupienkami, potrite ho rozšľahaným žĺtkom s mliekom a posypte cukrom.
- Pečte koláč v rúre predhriatej na 180°C po dobu 40-45 minút.
- Koláč nechajte vychladnúť, nakrájajte a podávajte.
Tipy:
- Čerstvé a šťavnaté jablká dodajú koláču skvelú chuť a textúru.
- Namiesto arašidov môžete použiť napríklad mandle alebo vlašské orechy pre inú chuťovú variáciu.
- Ak je cesto príliš lepivé, tak pridajte viac múky, aby sa s ním ľahšie pracovalo.
- Nechajte koláč úplne vychladnúť pred krájaním, aby sa vrstvy lepšie spojili a koláč sa nerozpadal.
Dokonalý jablčník – Video recept:
Tento dokonalý jablčník s arašidovým krémom je lahodným dezertom na každú príležitosť. Kombinácia šťavnatých jabĺk a bohatého arašidového krému vytvára chuť, ktorú si zamilujete.
Súvisiace články:
Zmiešajte čokoládu s jablkami a výsledok vás prekvapí: Oslaďte si deň týmto dezertom bez cukru!
Jemný diétny tvarohový koláč s jablkami: Bez múky a bez cukru!
Jablkové lievance za 5 minút: Rýchly recept s voňavou škoricou
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála وصفة سهلة