Search

Jemný diétny tvarohový koláč s jablkami: Bez múky a bez cukru!

tvarohový koláč s jablkami
tvarohový koláč s jablkami

Obsah receptu

Jemný diétny tvarohový koláč s jablkami je dokonalou voľbou pre všetkých, ktorí si chcú dopriať sladkú pochúťku bez výčitiek. Tento recept je bez múky a cukru, čo robí koláč ľahkým, zdravým a ideálnym pre každého s diétou.

Ak hľadáte dezert, ktorý je nielen chutný, ale aj výživný, potom je tento tvarohový koláč s jablkami presne pre vás. Je plný prírodných ingrediencií a sladký vďaka použitiu topinamburového sirupu.

Jemný diétny tvarohový koláč s jablkami

Ingrediencie:

Jablková vrstva:

  • 330 g ošúpaných kyslých jabĺk
  • 3 lyžice topinamburového sirupu (alebo iné sladidlo podľa chuti)
  • Trochu vody na dusenie (ak sú jablká menej šťavnaté)

Spodná vrstva:

  • 50 g kukuričnej múky
  • 50 g ovsenej múky
  • 50 g ryžovej múky
  • 20 g masla, rozpusteného
  • 100 g tvarohu
  • Sladidlo podľa chuti (napr. allulóza)

Jogurtová vrstva:

  • 250 g jogurtu
  • 8 g kukuričného škrobu
  • 2 vaječné bielka
  • Sladidlo podľa chuti

Postup prípravy:

Jablková vrstva:

  • Jablká nakrájajte na menšie kúsky a dajte dusiť s trochou vody a topinamburovým sirupom, kým nebudú mäkké.

Príprava spodnej vrstvy:

  • V mise zmiešajte kukuričnú, ovsenú a ryžovú múku.
  • Pridajte rozpustené maslo a tvaroh. Ak je zmes príliš suchá, môžete pridať viac tvarohu. Miešajte, kým zmes nezačne držať pohromade, ale zároveň je stále trochu drobivá.
  • Dochutite sladidlom podľa chuti.

Jogurtová vrstva:

  • Vo veľkej mise dôkladne premiešajte jogurt s kukuričným škrobom.
  • V inej mise vyšľahajte bielka do tuha a potom ich opatrne vmiešajte do jogurtovej zmesi.

Zostavenie koláča:

  • Pečiacu formu (priemer 18 cm) vysteľte papierom na pečenie alebo vymažte maslom a vysypte trochou strúhanky.
  • Do formy rovnomerne rozložte 2/3 múkovej zmesi.
  • Na spodnú vrstvu rozložte jablkovú plnku.
  • Pokryte vrstvu jemnej jogurtovej zmesi.
  • Posypte zvyškom múkovej zmesi.

Pečenie:

  • Pečte v predhriatej rúre na 180°C po dobu 35-40 minút.
  • Nechajte koláč vychladnúť v rúre, aby sa štruktúra stabilizovala.

Tipy:

  • Tento koláč je skvelý aj na raňajky alebo ľahkú desiatu.
  • Ak preferujete sladšie dezerty, môžete zvýšiť množstvo sladidla podľa vašej chuti.
  • Pred pečením môžete koláč posypať kúskami orechov alebo semienok pre extra chrumkavosť.

Jemný diétny tvarohový koláč s jablkamiVideo recept:

Jemný diétny tvarohový koláč s jablkami je nielen zdravý, ale aj neuveriteľne chutný. Skúste ho pripraviť podľa nášho receptu a vychutnajte si skvelý dezert, ktorý nezaťažuje vaše zdravie. Uistite sa, že ho zdieľate so svojimi blízkymi, aby si aj oni mohli užiť jeho lahodnú chuť.

Súvisiace články:

Najlepší tvarohový koláč na svete Cisársky koláč: Pobláznil celý svet!

Zdravý tvarohový koláč bez cukru a múky: Lahodná dezertná klasika v zdravej verzií

Tvarohový koláč bez múky, bez ovsených vločiek: Koláčik s menším počtom sacharidov!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Domáca kuchyňa

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty