Túžite po niečom lahodnom a zároveň ľahkom? Toto majstrovské dielo z cukety je presne to, čo hľadáte! Je to dokonalá kombinácia chutí a textúr, ktorá vás očarí svojou jednoduchosťou a zároveň rafinovanosťou.
Predstavte si šťavnatú cuketu premenenú na neodolateľnú pochúťku, ktorá prekoná aj vašu obľúbenú pizzu. Stačí zopár základných ingrediencií, trocha fantázie a šikovné ruky, aby ste vytvorili jedlo, ktoré si zamilujete na prvé zahryznutie.
Majstrovské dielo z cukety
Ingrediencie:
- 2 cukety
- 1 červená cibuľa
- 1 mrkva
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- Soľ, paprika, sušený cesnak
- 3 vajcia
- 250 ml mlieka
- 200 g hladkej múky
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 150 g syra, nastrúhaného
- 50 g kečupu
- 50 g majonézy
- 40 ml sójovej omáčky
- Jarná cibuľka, nakrájaná
- Rastlinný olej na varenie a na vymazanie plechu
Postup prípravy:
- Cukety nastrúhajte, osolte a nechajte 10-15 minút postáť, aby pustili vodu. Následne vodu z cukety vytlačte.
- Na panvici rozohrejte rastlinný olej a orestujte nakrájanú červenú cibuľu na polkrúžky asi 2-3 minúty.
- Pridajte nastrúhanú mrkvu a restujte ďalšie 2-3 minúty.
- Pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a smažte 1-2 minúty.
- Nakoniec pridajte nakrájané červené a žlté papriky, osolte, okoreňte sušeným cesnakom a paprikou a všetko spoločne smažte pod pokrievkou 5-7 minút.
- Vo veľkej mise zmiešajte vajcia, mlieko, múku, soľ a prášok do pečiva. Dobre premiešajte.
- Do pripraveného cestíčka vmiešajte osmaženú zeleninu a vytlačenú cuketu. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie rovnomerne rozdelili.
- Plech vyložte papierom na pečenie a jemne potrite rastlinným olejom.
- Na plech rovnomerne rozložte zmes a posypte nastrúhaným syrom.
- Pečte v predhriatej rúre na 180°C po dobu 25-30 minút, alebo kým nebude povrch zlatistý.
- V miske zmiešajte kečup, majonézu a sójovú omáčku. Pridajte nakrájanú jarnú cibuľku a dobre premiešajte.
Tipy:
- Experimentujte s rôznymi druhmi syra: Vymeňte klasický syr za mozzarellu, fetu alebo parmezán, aby ste dosiahli nové chuťové variácie.
- Pridajte bylinky: Čerstvé bylinky ako petržlen, kôpor alebo bazalka dodajú jedlu sviežosť a arómu.
- Vyskúšajte pikantnú verziu: Pridajte do zmesi štipľavú papričku alebo chilli vločky pre pikantnejší zážitok.
Majstrovské dielo z cukety – Video recept:
Toto majstrovské dielo z cukety je dôkazom toho, že aj z obyčajných surovín sa dá vykúzliť niečo výnimočné. Je to skvelá voľba pre ľahký obed, večeru alebo dokonca na párty. Nechajte sa inšpirovať týmto receptom a objavte nové možnosti, ako pripraviť cuketu.
Súvisiace články:
Chrumkavé cuketové rezne s dresingom z kyslej smotany: Cuketa lepšia ako mäso!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála perfekte rezepte