Search

Majstrovské dielo z cukety, lepšie ako pizza! Stačí nastrúhať 2 cukety! Jednoducho chutné!

Majstrovské dielo z cukety
Majstrovské dielo z cukety

Obsah receptu

Túžite po niečom lahodnom a zároveň ľahkom? Toto majstrovské dielo z cukety je presne to, čo hľadáte! Je to dokonalá kombinácia chutí a textúr, ktorá vás očarí svojou jednoduchosťou a zároveň rafinovanosťou.

Predstavte si šťavnatú cuketu premenenú na neodolateľnú pochúťku, ktorá prekoná aj vašu obľúbenú pizzu. Stačí zopár základných ingrediencií, trocha fantázie a šikovné ruky, aby ste vytvorili jedlo, ktoré si zamilujete na prvé zahryznutie.

Majstrovské dielo z cukety

Ingrediencie:

  • 2 cukety
  • 1 červená cibuľa
  • 1 mrkva
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • Soľ, paprika, sušený cesnak
  • 3 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 200 g hladkej múky
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 150 g syra, nastrúhaného
  • 50 g kečupu
  • 50 g majonézy
  • 40 ml sójovej omáčky
  • Jarná cibuľka, nakrájaná
  • Rastlinný olej na varenie a na vymazanie plechu

Postup prípravy:

  1. Cukety nastrúhajte, osolte a nechajte 10-15 minút postáť, aby pustili vodu. Následne vodu z cukety vytlačte.
  2. Na panvici rozohrejte rastlinný olej a orestujte nakrájanú červenú cibuľu na polkrúžky asi 2-3 minúty.
  3. Pridajte nastrúhanú mrkvu a restujte ďalšie 2-3 minúty.
  4. Pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a smažte 1-2 minúty.
  5. Nakoniec pridajte nakrájané červené a žlté papriky, osolte, okoreňte sušeným cesnakom a paprikou a všetko spoločne smažte pod pokrievkou 5-7 minút.
  6. Vo veľkej mise zmiešajte vajcia, mlieko, múku, soľ a prášok do pečiva. Dobre premiešajte.
  7. Do pripraveného cestíčka vmiešajte osmaženú zeleninu a vytlačenú cuketu. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie rovnomerne rozdelili.
  8. Plech vyložte papierom na pečenie a jemne potrite rastlinným olejom.
  9. Na plech rovnomerne rozložte zmes a posypte nastrúhaným syrom.
  10. Pečte v predhriatej rúre na 180°C po dobu 25-30 minút, alebo kým nebude povrch zlatistý.
  11. V miske zmiešajte kečup, majonézu a sójovú omáčku. Pridajte nakrájanú jarnú cibuľku a dobre premiešajte.

Tipy:

  • Experimentujte s rôznymi druhmi syra: Vymeňte klasický syr za mozzarellu, fetu alebo parmezán, aby ste dosiahli nové chuťové variácie.
  • Pridajte bylinky: Čerstvé bylinky ako petržlen, kôpor alebo bazalka dodajú jedlu sviežosť a arómu.
  • Vyskúšajte pikantnú verziu: Pridajte do zmesi štipľavú papričku alebo chilli vločky pre pikantnejší zážitok.

Majstrovské dielo z cukety – Video recept:

Toto majstrovské dielo z cukety je dôkazom toho, že aj z obyčajných surovín sa dá vykúzliť niečo výnimočné. Je to skvelá voľba pre ľahký obed, večeru alebo dokonca na párty. Nechajte sa inšpirovať týmto receptom a objavte nové možnosti, ako pripraviť cuketu.

Súvisiace články:

Chrumkavá zapekaná cuketa s parmezánom: Takto ma ju naučila pripravovať moja babička! Lacný a jednoduchý recept!

Cuketu nakrájam na plátky, obalím ju v tejto zmesi a položím na plech: Takto pripravená cuketa je 100krát lepšia ako mäso!

Chrumkavé cuketové rezne s dresingom z kyslej smotany: Cuketa lepšia ako mäso!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála perfekte rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty