Hľadáte výnimočný dezert na oslavu? Tento krémový sušienkový malinový dezert s bielou čokoládou je tou správnou voľbou. Tento recept kombinuje lahodné maliny, kokosový krém a jemné piškóty.
Malinová torta je skvelým dezertom pre každú príležitosť. Kombinácia sladkých malín, bielej čokolády a krémového kokosu zaručuje to, že tento dezert bude hviezdou vašej oslavy. Jednoduchá príprava a fantastická chuť!
Krémový sušienkový malinový dezert
Ingrediencie:
- 600 ml mlieka + trochu mlieka na namáčanie piškót
- 2 vanilkové pudingy
- 3 lyžice cukru
- 150 g bielej čokolády
- 120 g masla
- 500 ml smotany na šľahanie
- 6 lyžíc mletých sušienok
- 10 lyžíc kokosovej múčky
- 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
- 200 g malín
- Dlhé piškóty na základ torty
- Maliny a piškóty na ozdobu
Postup prípravy:
- Uvarte vanilkový puding z mlieka a vanilkových pudingových práškov podľa návodu na obale.
- K hotovému pudingu pridajte bielu čokoládu a miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí.
- Puding premiestnite do misky a prikryte potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila koža.
- Maliny vložte do hrnca a popučte ich na pyré.
- Pridajte cukor a kukuričný škrob, premiešajte a varte približne 2-3 minúty, kým zmes nezhustne.
- K vychladenému pudingu pridajte maslo a vyšľahajte zmes dohladka.
- Vyšľahajte 300 ml smotany na šľahanie do tuha a pridajte ju k pudingovej zmesi. Plnku rozdeľte na dve časti.
- K jednej časti pridajte pomleté sušienky a premiešajte. K druhej časti pridajte kokosovú múčku a premiešajte.
- Dlhé piškóty namočte do mlieka a poukladajte ich na spodok tortovej formy.
- Na piškóty pridajte sušienkovú zmes, potom malinové pyré a dajte zachladiť na pár minút do chladničky.
- Po zachladení pridajte na malinové pyré kokosovú zmes.
- Vyšľahajte 200 ml smotany na šľahanie do tuha a naneste ju na vrch torty.
- Vrch torty posypte ešte rozdrobenými sušienkami a ozdobte malinami a piškótami.
- Torta by mala tuhnúť v chladničke aspoň po dobu 2 hodín.
Tipy:
- Ak je puding príliš riedky, môžete pridať trochu viac kukuričného škrobu, aby bol krém pevnejší.
- Použite čerstvé maliny a lístky mäty na ozdobu pre elegantný vzhľad.
- Namiesto malín môžete použiť aj iné bobuľové ovocie, napríklad jahody alebo čučoriedky.
Krémový sušienkový malinový dezert – Video recept:
Tento krémový sušienkový malinový dezert s bielou čokoládou je ideálnym dezertom pre každú príležitosť. Jeho lahodná kombinácia chutí zaručí, že vaši hostia budú z neho nadšení. Dúfame, že si tento recept obľúbite tak, ako my!
Súvisiace články:
Nepečené rezy ako ruská zmrzlina: Osviežujúca maškrta s malinami
Nádherná veľkonočná malinová torta: Zaručene poteší všetkých hostí
Starodávny recept na dávno zabudnutý malinový koláč – kulinárske dedičstvo!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Uradi Sama- Ideje za kreativce