Rožky plnené jablkovou plnkou sú skvelým spôsobom, ako využiť sezónne jablká. Táto sladká pochúťka je ideálna na raňajky, desiatu alebo ako dezert.
Chcete využiť čerstvé jablká z vašej záhrady alebo trhu? Tieto krehké rožky s jablkovou plnkou sú rýchle, jednoduché a neuveriteľne chutné.
Krehučké rožky plnené jablkovou plnkou
Ingrediencie:
- Na plnku:
- 2-3 jablká
- 100 g kryštálového cukru
- 1 ČL škorice
- Na cesto:
- 600 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 200 g masla
- 120 g práškového cukru
- 5 g vanilkového cukru
- 1 vajíčko
- 200 g kefíru alebo kyslej smotany
- Na posyp:
- práškový cukor
Postup prípravy:
- Umyté jablká ošúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame.
- Nastrúhané jablká preložíme do suchej panvice, pridáme cukor a škoricu a smažíme do zlatista.
- V miske zmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme nastrúhané maslo.
- Pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, vajce a kefír a vymiesime hladké cesto.
- Cesto rozdelíme na menšie guľky, ktoré rozvaľkáme a nanesieme na ne jablkovú plnku.
- Cesto zrolujeme a vytvarujeme rožky.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180°C počas 20 minút.
- Po upečení posypeme rožky práškovým cukrom.
Rožky plnené jablkovou plnkou – Video recept
Rožky plnené jablkovou plnkou sú nielen chutné, ale aj výživné. Sú ideálne pre ranné raňajky alebo ako sladká pochúťka k popoludňajšej káve.
Sú jednoduchým a rýchlym receptom, ktorý vás zaručene poteší. Vyskúšajte tento recept a vychutnajte si chuť čerstvých jabĺk v kombinácii s krehkým cestom.
Súvisiace odkazy
Krémový jablkový koláč s pudingom a šľahačkou: Tento koláč budete chcieť piecť každý deň!
Jesenný jablkový koláč s marhuľovým džemom: Hotový je raz-dva!
Chrumkavý jablkovo-orechový koláč zo 4 jabĺk: Rýchly a jednoduchý!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Hammabopová kuchyňa