Krehké jablkové koláčiky podľa babičky: Tento recept kraľuje nad ostatnými!

Krehké jablkové koláčiky podľa babičky: Tento recept kraľuje nad ostatnými!

Hľadáte tradičný recept na jablkové koláčiky, ktoré sa jednoducho rozpustia v ústach? Potom ste na správnom mieste. Pripomeňte si chuť detstva s týmto famóznym receptom.

Jablkové koláčiky sú moje najoblúbenejšie pečivo, ktoré ma sprevádzajú už od detstva. Ale existuje jeden recept, ktorý sa vyníma nad všetky ostatné – a tým je recept naše babičky. Povedzte, kto by odolal krehkým koláčikom, ktoré voňajú škoricou, medom a vanilkou?

Odkiaľ pochádza tento skvelý recept?

Tradičné jablkové koláčiky sú známe už desiatky rokov. Babičky nám ich často piekli ako odmenu alebo len tak, na radosť. Vďaka jedinečným ingredienciám a láske, s ktorou boli pripravené, tieto koláčiky vždy zanechali nezabudnuteľný zážitok.

Ako pripraviť jablkové koláčiky podľa tohto nezabudnuteľného receptu?

Recept je jednoduchý, a predstavujeme Vám ho krok za krokom:

Jablková plnka:

  • 2 jablká
  • 2 lyžice cukru
  • Trochu škorice
  • Lyžica masla
  • Lyžica medu

Cesto:

  • Jedno vajce
  • Štipka soli
  • 8 gramov vanilkového cukru
  • 60 gramov cukru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 50 ml oleja
  • 2 lyžice jogurtu
  • Pol lyžičky prášku do pečiva
  • 250 gramov hladkej múky

Postup prípravy:

Jablká si umyjeme, očistíme od jadier a nastrúhame na hrubo na strúhadle.

V hrnci zmiešame nastrúhané jablká s 2 lyžicami cukru, štipkou škorice a polievkovou lyžicou masla. Varíme na miernom ohni za stáleho miešania, kým jablká mierne nezmäknú. Potom pridáme lyžicu medu, dobre premiešame a preložíme zmes na tanier, kde necháme vychladnúť.

V miske zmiešame jedno vajce so štipkou soli, 8 gramami vanilkového cukru a 60 gramami kryštálového cukru. Poradne premiešame, kým zmes nebude hladká. Pridáme dve lyžice kukuričného škrobu a opäť premiešame.

Následne pridáme 50 ml oleja a premiešame. Pridáme 2 lyžice jogurtu a pol lyžičky prášku do pečiva a opäť dôkladne premiešame.

Postupne pridávame preosiatu hladkú múku a vypracujeme hladké cesto.

Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie na hrúbku približne 0,5 cm. Na cesto rozložíme jablkovú plnku a pomocou papiera na pečenie zrolujeme cesto do tvaru rolády. (Pre správny postup pozri video.)

Roládu nakrájame na koláčiky a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 20 minút alebo kým nie sú pekne zlatisté.

Po upečení koláčiky vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť!

Prečo je tento recept taký špeciálny?

Tieto jablkové koláčiky sa vyznačujú jemnou textúrou, bohatou chuťou a krásnou zlatistou farbou. Príprava je rýchla a jednoduchá, takže ich môžete piecť aj s deťmi.

Jablkové koláčiky – Video recept:

Určite skúste pridať k týmto koláčikom šľahačku alebo vanilkovú zmrzlinu. Tento recept je vynikajúci samostatne, ale s týmito doplnkami dosiahnete ešte vyššiu úroveň!

Krehké jablkové koláčiky podľa babičky sú neodolateľné a nezabudnuteľné. S týmto receptom vždy dosiahnete dokonalý výsledok a vaši blízki budú nadšení. Vyskúšajte a zdieľajte tento recept s priateľmi!

Súvisiace články:

Super chutné a šťavnaté jablkové vafle za 5 minút: Vždy sa dobre podaria!

Nadýchaný a jemný domáci jablkový koláč, ktorý pripravíte za chvíľu: Jednoducho a rýchlo!

Ak máte doma 2 jablká a 1 vajce, urobte si tieto babičkine jablkové koláčiky. Sú rýchle, jednoduché a veľmi chutné!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ricette dolce facili


Súvisiace príspevky

Najlepšia fazuľová polievka s údenými rebrami podľa Stanky: Klasický 100-krát overený recept

Najlepšia fazuľová polievka s údenými rebrami podľa Stanky: Klasický 100-krát overený recept

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Najlepšia fazuľová polievka s údenými rebrami podľa Stanky je overený a chutný recept, ktorý si zamiluje celá rodina. Pripravte si lahodnú a výživnú polievku plnú chutí. Tradičný recept na fazuľovú polievku s údenými rebrami vám prinášame v overenej podobe. S našim podrobným […]

Lahodné syrové pečivo zo štyroch ingrediencií: Neskutočne chutné a jemné!

Lahodné syrové pečivo zo štyroch ingrediencií: Neskutočne chutné a jemné!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte chuť na niečo slané, chrumkavé a neodolateľne syrové? Toto lahodné syrové pečivo je presne to, čo hľadáte! Pripravené len zo štyroch základných ingrediencií, sú jednoduché, rýchle a zaručene potešia každého milovníka syra. S ich jemnou chuťou a dokonalou textúrou sa tieto […]

Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany: Lepšie než čokoľvek, čo ste doteraz ochutnali!

Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany: Lepšie než čokoľvek, čo ste doteraz ochutnali!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte recept na dokonalé slané pečivo, ktoré ohromí každého hosťa? Tieto mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany sú odpoveďou na vaše kulinárske túžby! Ich neodolateľná chuť a jednoduchá príprava z nich robia ideálne pohostenie pre každú príležitosť. S kombináciou kyslej smotany, tvrdého syra […]

Lahodný čučoriedkový koláč s bielou čokoládou a mrveničkou: Najlepší koláč môjho detstva!

Lahodný čučoriedkový koláč s bielou čokoládou a mrveničkou: Najlepší koláč môjho detstva!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Tento lahodný čučoriedkový koláč s bielou čokoládou a mrveničkou je ideálnym dezertom pre každú príležitosť. Jeho jemná textúra, sladká chuť bielej čokolády a osviežujúce čučoriedky vytvárajú dokonalú kombináciu. Čučoriedkový koláč s bielou čokoládou je výnimočne chutný a ľahko sa pripravuje. Stačí len […]

Takto chutil slivkový koláč v 19. storočí – starodávny recept!

Takto chutil slivkový koláč v 19. storočí – starodávny recept!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK V 19. storočí sa v slovenských domácnostiach bežne pripravoval tento lahodný slivkový koláč. Chrumkavá drobenka, sladké slivky a jemné cesto tvoria dokonalú kombináciu chutí, ktorá vám pripomenie časy našich predkov. Starodávne recepty majú svoje čaro a tento slivkový koláč nie je výnimkou. […]

V roku 1894 bol tento nemecký orechový koláč najlepší na svete. Teraz už nikto také koláče nepečie

V roku 1894 bol tento nemecký orechový koláč najlepší na svete. Teraz už nikto také koláče nepečie

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK V roku 1894 bol tento nemecký orechový koláč považovaný za najlepší na svete. Svojou jednoduchosťou a bohatou chuťou si získal srdcia mnohých. V dnešnej dobe však málokto pečie takéto koláče. Prinášame vám recept, ktorý vás prenesie naspäť v čase a prebudí v […]


Google Správy: Daj nám ⭐