Vafle sú obľúbeným dezertom mnohých z nás, ale čo tak vyskúšať niečo nové a inovatívne? Predstavte si šťavnaté jablkové vafle plné chuti a vône čerstvých jabĺk, ktoré sú tak šťavnaté, že sa vám doslova rozplynú v ústach. Tento recept vás prekvapí svojou jednoduchosťou a rýchlosťou prípravy. Ide o perfektnú kombináciu tradičných ingrediencií a moderného prístupu k varení, ktorá vytvára dokonalú harmóniu chutí a textúr. Určite sa stane hitom vašich rodinných raňajok alebo popoludňajšej desiaty.
Chutné a šťavnaté jablkové vafle za 5 minút. Tento recept sa vždy podarí!
Ingrediencie:
- 120 g mäkkého masla
- 130 g cukru
- 2 vajcia (izbová teplota)
- 240 ml mlieka (izbová teplota)
- 260 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- Štipka soli
- 2-3 jablká
Šťavnaté jablkové vafle– ako ich pripraviť? Príprava krok za krokom
- Maslo vyšľahajte s cukrom, kým nebude biele a krémové (cca 2-3 minúty).
- Pridajte vajcia, mlieko, múku, prášok do pečiva a soľ a dobre premiešajte.
- Ošúpte, zbavte jadierok a nakrájajte (nastrúhajte) 2-3 jablká na malé kocky a pridajte do zmesi. Premiešajte.
- Zmes použite na prípravu vaflí. Vaflovač nie je potrebné vymastiť olejom. Na každé vafle použite 5 veľkých lyžíc zmesi a pečte do zlatista.
Jablkové vafle – Video recept:
Tieto jablkové vafle sú skutočným kulinárskym skvostom. Sú rýchle, jednoduché a nesmierne šťavnaté, čo ich robí ideálnymi pre rannú raňajky alebo popoludňajšiu desiatu.
Súvisiace články:
Nadýchaný a jemný domáci jablkový koláč, ktorý pripravíte za chvíľu: Jednoducho a rýchlo!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kirschnenko Kanal