Jemný a veľmi chutný karamelový koláč ŠAMPIÓN: Každý hľadá tento recept!

Jemný a veľmi chutný karamelový koláč ŠAMPIÓN: Každý hľadá tento recept!

Túžite po dokonale vláčnom a bohatom koláči, ktorý oslavuje lásku k tradičným chuťom? Vyskúšajte tento jedinečný recept na karamelový koláč ŠAMPIÓN, ktorý si získal srdcia celej mojej rodiny vďaka svojej neodolateľnej chuti a zamatovej textúre.

Karamelový koláč ŠAMPIÓN je kráľom medzi dezertami, jeho príprava však nie je kráľovským úsilím. S týmto detailným návodom si môžete pripraviť tento lahodný koláčik v pohodlí domova. Nechajte sa hýčkať sladkou symfóniou chutí, kde sa snúbi karamel s vlašskými orechmi a jemným korením, a objavte, prečo je tento koláč absolútnym šampiónom.

Karamelový koláč ŠAMPIÓN

Ingrediencie:

  • 200 g hnedého cukru
  • 1 ČL škorice
  • 50 ml vody
  • 4 vajíčka
  • Štipka soli
  • 100 g jadier vlašských orechov + 16 polovíc pre ozdobu
  • 200 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 50 g čokoládových kvapiek
  • 200 ml oleja
  • 200 g karamelizovaného kondenzovaného mlieka

Postup prípravy:

  1. V hrnci zohrejeme hnedý cukor, škoricu a vodu približne pol minúty, aby sa cukor začal roztápať a vytvoril sirup.
  2. Vajcia vyšľaháme so štipkou soli do nadýchaného stavu, približne 4 minúty.
  3. Do vaječnej zmesi ihneď nalejeme pripravený horúci sirup a dôkladne ho vmiešame.
  4. Za stáleho miešania pomaly prilievame olej, aby sme udržali nadýchanú štruktúru vaječnej zmesi.
  5. V samostatnej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a čokoládové kvapky. Túto suchú zmes postupne, v troch častiach, vmiešavame do vaječnej zmesi pomocou varešky.
  6. Nasekané vlašské orechy pridáme do cesta a zľahka premiešame, aby sa rovnomerne rozdelili.
  7. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy o veľkosti 25×25 cm.
  8. Koláč pečieme v predhriatej rúre na 160 °C po dobu 40-45 minút, alebo kým nie je koláč pekne zlatistý a špáradlo vložené do stredu koláča nevyjde čisté.
  9. Medzitým pripravíme polevu zmiešaním karamelizovaného kondenzovaného mlieka s trochou vriacej vody, aby sme dosiahli hladkú konzistenciu.
  10. Mierne vychladnutý koláč potrieme pripravenou polevou a na vrch položíme polovice vlašských orechov pre dokonalú vizuálnu prezentáciu.

Video recept

Súvisiace články

Domáca oriešková pochúťka s karamelom: Na VIANOCE u nás nikdy nesmie chýbať!

Šľahaný karamel: Najlepší krém na zdobenie a plnenie koláčov. Dávam ho aj na palacinky!

Super krémová jablkovo-karamelová torta, ktorá sa topí v ústach. Jednoduchý recept!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kirschnenko Kanal


Súvisiace príspevky

Recept od babičky na francúzsky koláč z minerálky ako obláčik: Tento koláčik by som nemenila za nič na svete!

Recept od babičky na francúzsky koláč z minerálky ako obláčik: Tento koláčik by som nemenila za nič na svete!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Recept od babičky na francúzsky koláč z minerálky ako obláčik: Tento koláčik by som nemenila za nič na svete! Vyskúšajte náš recept a prekvapte svojich blízkych delikátnym dezertom, ktorý je nielen lahodný, ale aj jednoduchý na prípravu. Francúzsky koláč z minerálky je […]

Slané cuketové placky: Doma sa o ne vždy hádajú! Výdatné a rýchle jedlo za pár korún

Slané cuketové placky: Doma sa o ne vždy hádajú! Výdatné a rýchle jedlo za pár korún

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Cuketové placky sú obľúbeným jedlom, ktoré často rozvonia domácnosť a pritiahne všetkých k stolu. Bez ohľadu na to, či ste fanúšikom zeleniny alebo nie, tieto placky si vás určite získajú svojou chrumkavosťou a lahodnou chuťou. Slané cuketové placky sú skvelým riešením, keď […]

Rýchly tvarohový koláč „s chuťou leta“ bez cukru a bez múky

Rýchly tvarohový koláč „s chuťou leta“ bez cukru a bez múky

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Túžite po sladkom letnom dezerte, ktorý je zároveň zdravý a jednoduchý na prípravu? Tento rýchly tvarohový koláč bez cukru a múky je presne to, čo hľadáte. Svieža kombinácia ovocia, tvarohu a ovsených vločiek vás očarí svojou chuťou a ľahkosťou. Pripravte si tento […]

Domáca kysnutá parená knedľa: Skvelý recept podľa pani Vierky, ktorý sa vždy vydarí

Domáca kysnutá parená knedľa: Skvelý recept podľa pani Vierky, ktorý sa vždy vydarí

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK V strednej Európe pripravujeme jedlá, ku ktorým sa tradične ako príloha podáva knedľa. Obľúbená je žemľová, zemiaková, viedenská, karlovarská alebo klasická kysnutá parená knedľa, ktorá sa podľa skvelého receptu pani Vierky z LiViera Desserts vždy vydarí. Urobte si doma najlepšiu parenú knedľu […]

Citrónová bábovka s kyslou smotanou podľa našej babičky: Extra jemná a vláčna

Citrónová bábovka s kyslou smotanou podľa našej babičky: Extra jemná a vláčna

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Upečte si tú najjemnejšiu a najvoňavejšiu citrónovú bábovku s kyslou smotanou podľa overeného receptu našej babičky. Táto bábovka je taká vláčna, že sa vám bude rozplývať na jazyku. Ideálny dezert ku káve alebo čaju, ktorý zvládne pripraviť každý. Naša citrónová bábovka s […]

Pečená placka so syrom a slaninou: Neodolateľný recept, ktorý budete robiť až trikrát týždenne, je naozaj taký dobrý!

Pečená placka so syrom a slaninou: Neodolateľný recept, ktorý budete robiť až trikrát týždenne, je naozaj taký dobrý!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte chuť na niečo rýchle a chutné? Pečená placka so syrom a slaninou je ideálnym riešením. Kombinácia zemiakov, slaniny a roztaveného syra vás uchváti a zaručí, že tento recept zaradíte medzi svoje obľúbené. Hľadáte jednoduchý a chutný recept na večeru? Pečená placka […]


Google Správy: Daj nám ⭐