Search

Jednoduchý mrveničkový jahodový koláč: Hrnčekový recept pre každého

Mrveničkový jahodový koláč
Mrveničkový jahodový koláč

Obsah receptu

Tento jednoduchý mrveničkový jahodový koláč je ideálny pre všetkých milovníkov sladkých pochúťok. S naším rýchlym hrnčekovým receptom, ktorý zvládne každý, si môžete vychutnať lahodný dezert s čerstvými jahodami za pár minút. Vyskúšajte tento recept a prekvapte svoju rodinu a priateľov!

Či už ste začiatočník alebo skúsený pekár, tento recept na mrveničkový jahodový koláč vám poskytne chutný a rýchly dezert bez zbytočných komplikácií. Stačí pár základných surovín, trochu času a lásky k pečeniu a môžete si dopriať tento skvostný koláč.

Mrveničkový jahodový koláč

Ingrediencie:

  • 1 1/2 šálky polohrubej múky
  • 3/4 šálky cukru (rozdelené)
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/8 čajovej lyžičky soli
  • 1 veľké vajce
  • 1/2 šálky studeného masla, nakrájaného na kocky
  • 450 g čerstvých jahôd
  • 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta:
    • V kuchynskom robote zmiešajte múku, 1/2 šálky cukru, prášok do pečiva a soľ.
    • Pridajte studené kocky masla a vajce, a miešajte, kým sa nevytvoria jemné omrvinky. Ak nemáte kuchynský robot, môžete to urobiť ručne vidličkou alebo krájačom na pečivo v veľkej miske.
  2. Príprava jahodovej náplne:
    • V inej miske zmiešajte jahody, zvyšnú 1/4 šálky cukru a kukuričný škrob, kým nie sú jahody rovnomerne obalené.
  3. Zostavenie rezu:
    • Vymastite sklenenú formu na pečenie s rozmermi 20×20 cm.
    • Dve tretiny mrveničkovej zmesi nasypte do formy a pevne pritlačte na dno.
    • Na vrch pridajte jahodovú zmes a rovnomerne rozotrite.
    • Zvyšnú mrveničkovú zmes nasypte na vrch jahodovej zmesi.
  4. Pečenie:
    • Pečte v predhriatej rúre na 175 °C približne 40-45 minút, alebo kým nie sú vrcholy zlatohnedé.
    • Nechajte vychladnúť.
  5. Servírovanie:
    • Podávajte samostatne alebo s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Ak nemáte čerstvé jahody, môžete použiť mrazené. Stačí ich pred použitím rozmraziť a odsať prebytočnú vodu.
  2. Pre extra chrumkavosť pridajte do mrveničkovej zmesi trochu ovsených vločiek alebo nasekaných orechov.
  3. Koláč podávajte s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo šľahačkou pre dokonalý zážitok.

Mrveničkový jahodový koláčVideo recept:

Jednoduchý mrveničkový jahodový koláč je rýchly a chutný dezert, ktorý si zamilujete. S naším hrnčekovým receptom je príprava hračka a výsledok stojí za to. Nechajte sa inšpirovať a užite si sladkú chvíľku s týmto skvelým koláčom.

Súvisiace články:

Lahodné jahodové cmarové koláčiky: Recept plný lásky a chuti

Jednoduchá a rýchla jahodová bublanina za 10 minút: Stačí zmiešať ingrediencie a môžete začať piecť

Ako pripraviť najlepší jahodový džem na zimu: krok za krokom


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Crouton Crackerjacks

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty