Vianoce sa nezadržateľne blížia a s nimi aj čas sladkých pokušení. Jedným z nich sú určite parížske rezy, ktoré by nemali chýbať na žiadnom sviatočnom stole.
Parížske rezy, známe svojou bohatou chuťou a neodolateľnou textúrou, sú obľúbeným zákuskom nielen počas vianočného obdobia. Ich príprava môže byť zložitá, ale môj recept vám ponúka jednoduchú cestu k dokonalosti. S týmito krokmi zvládnete parížske rezy bez námahy a určite si ich zamilujete.
Jednoduché vianočné PARÍŽSKE REZY
Ingrediencie
- Kakaová piškóta:
- 7 bielkov
- 7 lyžíc kryštálového cukru (170g)
- 7 žĺtkov
- 60 ml teplej vody
- 117 ml slnečnicového oleja
- 2 kopcovité lyžice kakaa (35g)
- 7 kopcovitých lyžíc polohrubej múky (160g)
- Na navlhčenie piškóty:
- 100 ml likéru Amaretto (alebo Rum)
- Jednoduchý parížsky krém:
- 250 ml 33 % smotany na šľahanie
- 300g horkej čokolády
- 450 ml sladeného Creme Patisserie od Meggle (alebo rastlinnej šľahačky)
- Šľahačkový krém:
- 150 ml sladeného Creme Patisserie od Meggle (alebo rastlinnej šľahačky)
- 250 ml 33% smotany na šľahanie
- Na ozdobu:
- Posekané mandle
Postup prípravy
- Do horúcej šľahačkovej smotany pridajte 300g horkej čokolády, premiešajte a nechajte v chladničke 1 hodinu chladiť.
- V miske vyšľahajte bielka do tuha. Postupne pridávajte po častiach cukor, potom po jednom žĺtky a vodu. Šľahajte 15-20 minút.
- Pomaly vmiešajte preosiatu múku. Olej zmiešajte s kakaom a pomaly pridávajte do cesta.
- Cesto vylejte na plech a pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 15-20 minút.
- Vychladnutú čokoládovú smotanu vyšľahajte s Creme Patisserie od Meggle.
- Vrch piškóty po upečení olúpnite pilkovým nožom a navlhčite likérom Amaretto.
- Na navlhčenú piškótu nanesieme pripravený krém a nechajte chladiť v chladničke.
- Piškótu nakrájajte na rezy.
- 150 ml sladeného Creme Patisserie od Meggle a 250 ml 33% smotany na šľahanie vyšlahajte a ozdobte parížske rezy.
- Nakoniec ozdobte posekanými mandľami.
Video recept
Parížske rezy sú skutočnou ozdobou každého vianočného stola. Tento recept vám umožní pripraviť ich jednoducho a efektívne, s istotou, že výsledok bude chutný a esteticky príťažlivý. Nech sa vám darí a vaše vianočné pečenie prináša radosť vám aj vašim blízkym.
Súvisiace články
Punčové rezy s originálnou chuťou punčového korenia: Lepší zákusok na Vianoce nepoznám!
Najchutnejšia torta ATRAKCIA: Je jemná a ľahká! Na vianoce u nás nikdy nesmie chýbať!
Najlepší recept na karamelové grilážky: Vianoce si bez nich nevieme predstaviť!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts