Search

Jednoduché vianočné PARÍŽSKE REZY: Tento zákusok nesmie chýbať na žiadnom sviatočnom stole!

parížske rezy
parížske rezy

Obsah receptu

Vianoce sa nezadržateľne blížia a s nimi aj čas sladkých pokušení. Jedným z nich sú určite parížske rezy, ktoré by nemali chýbať na žiadnom sviatočnom stole.

Parížske rezy, známe svojou bohatou chuťou a neodolateľnou textúrou, sú obľúbeným zákuskom nielen počas vianočného obdobia. Ich príprava môže byť zložitá, ale môj recept vám ponúka jednoduchú cestu k dokonalosti. S týmito krokmi zvládnete parížske rezy bez námahy a určite si ich zamilujete.

Jednoduché vianočné PARÍŽSKE REZY

Ingrediencie

  • Kakaová piškóta:
    • 7 bielkov
    • 7 lyžíc kryštálového cukru (170g)
    • 7 žĺtkov
    • 60 ml teplej vody
    • 117 ml slnečnicového oleja
    • 2 kopcovité lyžice kakaa (35g)
    • 7 kopcovitých lyžíc polohrubej múky (160g)
  • Na navlhčenie piškóty:
    • 100 ml likéru Amaretto (alebo Rum)
  • Jednoduchý parížsky krém:
    • 250 ml 33 % smotany na šľahanie
    • 300g horkej čokolády
    • 450 ml sladeného Creme Patisserie od Meggle (alebo rastlinnej šľahačky)
  • Šľahačkový krém:
    • 150 ml sladeného Creme Patisserie od Meggle (alebo rastlinnej šľahačky)
    • 250 ml 33% smotany na šľahanie
  • Na ozdobu:
    • Posekané mandle

Postup prípravy

  1. Do horúcej šľahačkovej smotany pridajte 300g horkej čokolády, premiešajte a nechajte v chladničke 1 hodinu chladiť.
  2. V miske vyšľahajte bielka do tuha. Postupne pridávajte po častiach cukor, potom po jednom žĺtky a vodu. Šľahajte 15-20 minút.
  3. Pomaly vmiešajte preosiatu múku. Olej zmiešajte s kakaom a pomaly pridávajte do cesta.
  4. Cesto vylejte na plech a pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 15-20 minút.
  5. Vychladnutú čokoládovú smotanu vyšľahajte s Creme Patisserie od Meggle.
  6. Vrch piškóty po upečení olúpnite pilkovým nožom a navlhčite likérom Amaretto.
  7. Na navlhčenú piškótu nanesieme pripravený krém a nechajte chladiť v chladničke.
  8. Piškótu nakrájajte na rezy.
  9. 150 ml sladeného Creme Patisserie od Meggle a 250 ml 33% smotany na šľahanie vyšlahajte a ozdobte parížske rezy.
  10. Nakoniec ozdobte posekanými mandľami.

Video recept

Parížske rezy sú skutočnou ozdobou každého vianočného stola. Tento recept vám umožní pripraviť ich jednoducho a efektívne, s istotou, že výsledok bude chutný a esteticky príťažlivý. Nech sa vám darí a vaše vianočné pečenie prináša radosť vám aj vašim blízkym.

Súvisiace články

Punčové rezy s originálnou chuťou punčového korenia: Lepší zákusok na Vianoce nepoznám!

Najchutnejšia torta ATRAKCIA: Je jemná a ľahká! Na vianoce u nás nikdy nesmie chýbať!

Najlepší recept na karamelové grilážky: Vianoce si bez nich nevieme predstaviť!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty