Hľadáte jednoduchý a rýchly recept na lahodnú čokoládovú roládu? Čokoládová roláda Andromeda je vyrobená z dvoch vrstiev jemného kakaového cesta a krému z mascarpone, Nutelly a šľahačky. Výsledok je nadýchaný a vláčny dezert, ktorý sa rozplýva v ústach.
Ak máte radi čokoládu, táto roláda je pre vás ako stvorená! Je plná bohatej čokoládovej chuti a s krémom z mascarpone a Nutelly je doslova neodolateľná. Pripravíte ju za pár minút a určite si ju obľúbite.
Čokoládová roláda Andromeda
Ingrediencie
- 10 vajec (veľkosť M)
- 1 štipka soli
- 16 gramov vanilkového cukru alebo 1 PL vanilkového extraktu
- 220 g cukru
- 100 g rastlinného oleja
- 100 ml mlieka (izbovej teploty)
- 190 g hladkej múky
- 5 g prášku do pečiva
- 25 g kakaa
- 60 ml horúcej vody
Na krém:
- 100 ml studenej smotany na šľahanie (aspoň 30 % tuku)
- 8 g vanilkového cukru
- 100 g studeného mascarpone
- 1 vrchovatá PL Nutelly
- 8 g stužovača šľahačky
Na polevu:
- 50 g rozpustenej čokolády
- 2 ČL rastlinného oleja
Postup prípravy
Rozdeľte vajcia na žĺtka a bielka. Bielka vyšľahajte so štipkou soli a vanilkovým cukrom, až kým nevznikne pevná pena. Postupne pridajte polovicu pripraveného cukru a šľahajte, až kým zmes nebude biela a nadýchaná.
Žĺtka vyšľahajte s druhou polovicou cukru do peny a postupne pridávajte mlieko a olej.
Do žĺtkovej zmesi pridajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Jemne vmiešajte bielkovú penu do žĺtkovej zmesi pomocou varešky.
Polovicu cesta vylejte do formy o rozmeroch 37×25 cm, vyloženej papierom na pečenie. Do zvyšku cesta pridajte kakao zmiešané s vriacou vodou a zamiešajte. Tmavé cesto vylejte na svetlé a vytvorte vzor pomocou vidličky. (Podľa videa.)
Pečte v predhriatej rúre na 170°C približne 25 minút.
Vyšľahajte smotanu, vanilkový cukor, mascarpone a Nutellu do hladka. Následne pridajte stužovač šľahačky a premiešajte.
Nechajte upečenú roládu vychladnúť, potrite ju krémom, zrolujte a nechajte stuhnúť v chladničke. Nakoniec polejte rozpustenou čokoládou zmiešanou s olejom.
Čokoládová roláda Andromeda – Video recept
Táto roláda je ideálna na každú príležitosť. Môžete ju podávať ako dezert k káve alebo čaju, alebo ju použiť ako tortu na oslavu. Je to tiež skvelý nápad na darček pre milovníkov čokolády.
Súvisiace články
Super krémová jablková roláda za 15 minút: Viac jabĺk ako cesta!
Fantastická čokoládová roláda: Môj najobľúbenejší nepečený dezert za 5 minút!
Výborná SNICKERS roláda: Rýchla, jemná a fantasticky chutná! Robím ju na každú oslavu!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Koláče a varenie Koláče a varenie