Search

Jednoduchá a rýchla čokoládová roláda Andromeda: Najjemnejší dezert, ktorý sa rozplýva v ústach!

čokoládová roláda Andromeda
čokoládová roláda Andromeda

Obsah receptu

Hľadáte jednoduchý a rýchly recept na lahodnú čokoládovú roládu? Čokoládová roláda Andromeda je vyrobená z dvoch vrstiev jemného kakaového cesta a krému z mascarpone, Nutelly a šľahačky. Výsledok je nadýchaný a vláčny dezert, ktorý sa rozplýva v ústach.

Ak máte radi čokoládu, táto roláda je pre vás ako stvorená! Je plná bohatej čokoládovej chuti a s krémom z mascarpone a Nutelly je doslova neodolateľná. Pripravíte ju za pár minút a určite si ju obľúbite.

Čokoládová roláda Andromeda

Ingrediencie

  • 10 vajec (veľkosť M)
  • 1 štipka soli
  • 16 gramov vanilkového cukru alebo 1 PL vanilkového extraktu
  • 220 g cukru
  • 100 g rastlinného oleja
  • 100 ml mlieka (izbovej teploty)
  • 190 g hladkej múky
  • 5 g prášku do pečiva
  • 25 g kakaa
  • 60 ml horúcej vody

Na krém:

  • 100 ml studenej smotany na šľahanie (aspoň 30 % tuku)
  • 8 g vanilkového cukru
  • 100 g studeného mascarpone
  • 1 vrchovatá PL Nutelly
  • 8 g stužovača šľahačky

Na polevu:

  • 50 g rozpustenej čokolády
  • 2 ČL rastlinného oleja

Postup prípravy

Rozdeľte vajcia na žĺtka a bielka. Bielka vyšľahajte so štipkou soli a vanilkovým cukrom, až kým nevznikne pevná pena. Postupne pridajte polovicu pripraveného cukru a šľahajte, až kým zmes nebude biela a nadýchaná.

Žĺtka vyšľahajte s druhou polovicou cukru do peny a postupne pridávajte mlieko a olej.

Do žĺtkovej zmesi pridajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Jemne vmiešajte bielkovú penu do žĺtkovej zmesi pomocou varešky.

Polovicu cesta vylejte do formy o rozmeroch 37×25 cm, vyloženej papierom na pečenie. Do zvyšku cesta pridajte kakao zmiešané s vriacou vodou a zamiešajte. Tmavé cesto vylejte na svetlé a vytvorte vzor pomocou vidličky. (Podľa videa.)

Pečte v predhriatej rúre na 170°C približne 25 minút.

Vyšľahajte smotanu, vanilkový cukor, mascarpone a Nutellu do hladka. Následne pridajte stužovač šľahačky a premiešajte.

Nechajte upečenú roládu vychladnúť, potrite ju krémom, zrolujte a nechajte stuhnúť v chladničke. Nakoniec polejte rozpustenou čokoládou zmiešanou s olejom.

Čokoládová roláda AndromedaVideo recept

Táto roláda je ideálna na každú príležitosť. Môžete ju podávať ako dezert k káve alebo čaju, alebo ju použiť ako tortu na oslavu. Je to tiež skvelý nápad na darček pre milovníkov čokolády.

Súvisiace články

Super krémová jablková roláda za 15 minút: Viac jabĺk ako cesta!

Fantastická čokoládová roláda: Môj najobľúbenejší nepečený dezert za 5 minút!

Výborná SNICKERS roláda: Rýchla, jemná a fantasticky chutná! Robím ju na každú oslavu!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Koláče a varenie Koláče a varenie

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty