Search

Fantastické veľkonočné plnené kokosky: Tradičný dezert na Veľkú noc, sú jednoduché a neodolateľné!

Veľkonočné plnené kokosky
Veľkonočné plnené kokosky

Obsah receptu

Hľadáte recept na fantastický veľkonočný dezert, ktorý je zároveň tradičný a neodolateľný? Vyskúšajte naše veľkonočné plnené kokosky! Sú jednoduché na prípravu a zaručene očaria celú vašu rodinu.

Veľkonočné plnené kokosky sú obľúbenou klasikou, ktorá nesmie chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Kombinácia lineckého cesta, žĺtkového krému, kokosovej pusinky a jahodového džemu je jednoducho neodolateľná.

Veľkonočné plnené kokosky

Ingrediencie:

  • Linecké kolieska:
    • 375 g hladkej múky
    • 250 g masla
    • 125 g cukru
    • 2 žĺtky
    • Citrónová kôra z polovice citróna
  • Kokosové pusinky:
    • 3 vaječné bielky
    • 180 g kokosovej múčky
    • 210 g kryštálového cukru
  • Žĺtkový krém:
    • 3 vaječné žĺtky
    • 94 g cukru
    • 38 g vody
    • 180 g masla
    • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • Jahodový džem
  • Čokoládová poleva:
    • 100 g horkej čokolády
    • 25 g kokosového oleja

Postup prípravy:

  1. Linecké kolieska: V mise zmiešajte hladkú múku, cukor, stuhnuté maslo, žĺtky a citrónovú kôru. Vymiešajte husté cesto, rozdeľte ho na menšie časti a dajte chladniť. Následne cesto vyvaľkajte na hrúbku 4-5 mm a vykrojte kolieska s priemerom 6 cm. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 7-8 minút.
  2. Kokosové pusinky: V horúcom vodnom kúpeli pasterizujte bielky spolu s cukrom, zohrejte ich na 72-76 °C, a potom ich vyberte z vodného kúpela a šľahajte ich 10 minút. Pridajte kokosovú múčku a formujte pusinky a ukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Sušte ich v rúre pri 100°C približne 70-80 minút.
  3. Žĺtkový krém: Z cukru a vody uvaríte sirup, ktorý pridáte do šľahaných žĺtkov. Po vychladnutí pridajte maslo a vanilkový extrakt.
  4. Zostavte kokosky: Na linecké kolieska nanesiete jahodový džem, pridajte žĺtkový krém a prikryte kokosovou pusinkou. Nechajte stuhnúť v chladničke.
  5. Pripravte čokoládovú polevu: Roztopte čokoládu s kokosovým olejom a ponorte do nej kokosky. Nechajte stuhnúť.

Veľkonočné plnené kokoskyVideo recept

Príprava veľkonočných plnených kokosovok síce zaberie trochu času, ale výsledok určite stojí za to. Tieto dezerty sú perfektné na oslavy, posedenia s rodinou a priateľmi, ale aj ako sladká maškrta kedykoľvek počas dňa.

Súvisiace články

ŠVÉDSKA MANDĽOVÁ TORTA na Vianoce: Stačí 1 hodina a máte hotovo!

Vianočný čokoládový sen: Najobľúbenejší šťavnatý čokoládový koláč na Vianoce

Vianočné zlepované kolieska bez vajec: Na Vianoce u nás nesmú chýbať!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty