Hľadáte dokonalý dezert, ktorý ohromí vašich hostí? Táto čokoládová torta z čierneho lesa s granátovým jablkom a čokoládovou polevou je neodolateľná kombinácia chutí a textúr, ktorá zaručene uspokojí každého milovníka čokolády.
Vychutnajte si bohatú čokoládovú chuť korpusu, osviežujúcu kyslosť granátového jablka a sladkosť čučoriedok a malín, to všetko preliate zamatovou čokoládovou polevou. Táto torta je skutočným majstrovským dielom!
Čokoládova torta z čierneho lesa
Ingrediencie:
Cesto:
- 200 g tmavej čokolády
- 200 g masla
- 325 g hnedého cukru
- 1 vanilkový struk
- 6 vajec
- 100 g múky
- 1 lyžica kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Štipka soli
Plnka:
- 250 ml šťavy z granátového jablka
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 400 g malín a čučoriedok
Čokoládová poleva:
- 150 g tmavej čokolády
- 150 ml 33% smotany
- 10 g kokosového oleja
Priemer formy: 26 cm
Postup prípravy:
- Polámanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme ju trochu vychladnúť.
- Maslo, hnedý cukor a vanilkový struk dáme do mixéra a začneme miešať. Postupne pridávame vajcia, jedno po druhom, a necháme každé úplne rozmiešať pred pridaním ďalšieho.
- Pridáme vychladnutú čokoládu.
- Múku, kakao, prášok do pečiva a štipku soli zmiešame a postupne pridávame do miešajúcej zmesi a necháme dobre premiešať.
- Cesto vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme v predhriatej teplovzdušnej rúre na 160°C 40 – 50 minút.
- Upečený korpus necháme dobre vychladnúť.
Príprava krému:
7. Šťavu z granátového jablka dáme variť, pridáme rozmiešaný škrob a miešame, kým zmes nezhustne.
- Pridáme maliny s čučoriedkami, dobre premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť.
- Korpus rozkrojíme a na spodnú časť nalejeme ovocnú zmes.
- Prikryjeme vrchnou časťou korpusu.
Poleva:
11. Polámanú čokoládu, kokosový olej a smotanu dáme spolu nad vodný kúpeľ a rozpustíme.
- Hotovou polevou potrieme celý dezert.
- Dezert dáme do chladničky, aby čokoláda úplne vychladla.
- Po vychladnutí môžeme servírovať.
Tipy:
- Pre intenzívnejšiu čokoládovú chuť použite kvalitnú tmavú čokoládu s vysokým obsahom kakaa.
- Experimentujte s rôznymi druhmi ovocia v plnke, napríklad malinami, jahodami alebo černicami.
- Ak chcete tortu ešte viac ozvláštniť, pridajte do plnky trochu likéru, napríklad Kirschwasser.
Čokoládova torta z čierneho lesa – Video recept:
Táto čokoládová torta z čierneho lesa s granátovým jablkom a čokoládovou polevou je skutočným skvostom medzi dezertmi. S jej prípravou síce strávite trochu času, ale výsledok stojí za to. Nechajte sa uniesť jej lahodnou chuťou a prekvapte svojich blízkych týmto jedinečným dezertom.
Súvisiace články:
Bublinková čokoládová roláda: Nový domáci dezert, o ktorom všetci hovoria!
Legendárna čokoládová torta Praha podľa originálnej normy ČSN z roku 1978!
Fantastická čokoládová torta Milka: Veľmi jemná a lahodná. Vyskúšajte su ju pripraviť na Veľkú noc!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jednoduché recepty