Search

Famózna torta z čierneho lesa s granátovým jablkom a čokoládovou polevou

Famózna torta z čierneho lesa s granátovým jablkom a čokoládovou polevou
Čokoládova torta z čierneho lesa

Obsah receptu

Hľadáte dokonalý dezert, ktorý ohromí vašich hostí? Táto čokoládová torta z čierneho lesa s granátovým jablkom a čokoládovou polevou je neodolateľná kombinácia chutí a textúr, ktorá zaručene uspokojí každého milovníka čokolády.

Vychutnajte si bohatú čokoládovú chuť korpusu, osviežujúcu kyslosť granátového jablka a sladkosť čučoriedok a malín, to všetko preliate zamatovou čokoládovou polevou. Táto torta je skutočným majstrovským dielom!

Čokoládova torta z čierneho lesa

Ingrediencie:

Cesto:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 200 g masla
  • 325 g hnedého cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 6 vajec
  • 100 g múky
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Štipka soli

Plnka:

  • 250 ml šťavy z granátového jablka
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 400 g malín a čučoriedok

Čokoládová poleva:

  • 150 g tmavej čokolády
  • 150 ml 33% smotany
  • 10 g kokosového oleja

Priemer formy: 26 cm

Postup prípravy:

  1. Polámanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme ju trochu vychladnúť.
  2. Maslo, hnedý cukor a vanilkový struk dáme do mixéra a začneme miešať. Postupne pridávame vajcia, jedno po druhom, a necháme každé úplne rozmiešať pred pridaním ďalšieho.
  3. Pridáme vychladnutú čokoládu.
  4. Múku, kakao, prášok do pečiva a štipku soli zmiešame a postupne pridávame do miešajúcej zmesi a necháme dobre premiešať.
  5. Cesto vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme v predhriatej teplovzdušnej rúre na 160°C 40 – 50 minút.
  6. Upečený korpus necháme dobre vychladnúť.

Príprava krému:

7. Šťavu z granátového jablka dáme variť, pridáme rozmiešaný škrob a miešame, kým zmes nezhustne.

  1. Pridáme maliny s čučoriedkami, dobre premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Korpus rozkrojíme a na spodnú časť nalejeme ovocnú zmes.
  3. Prikryjeme vrchnou časťou korpusu.

Poleva:

11. Polámanú čokoládu, kokosový olej a smotanu dáme spolu nad vodný kúpeľ a rozpustíme.

  1. Hotovou polevou potrieme celý dezert.
  2. Dezert dáme do chladničky, aby čokoláda úplne vychladla.
  3. Po vychladnutí môžeme servírovať.

Tipy:

  • Pre intenzívnejšiu čokoládovú chuť použite kvalitnú tmavú čokoládu s vysokým obsahom kakaa.
  • Experimentujte s rôznymi druhmi ovocia v plnke, napríklad malinami, jahodami alebo černicami.
  • Ak chcete tortu ešte viac ozvláštniť, pridajte do plnky trochu likéru, napríklad Kirschwasser.

Čokoládova torta z čierneho lesaVideo recept:

Táto čokoládová torta z čierneho lesa s granátovým jablkom a čokoládovou polevou je skutočným skvostom medzi dezertmi. S jej prípravou síce strávite trochu času, ale výsledok stojí za to. Nechajte sa uniesť jej lahodnou chuťou a prekvapte svojich blízkych týmto jedinečným dezertom.

Súvisiace články:

Bublinková čokoládová roláda: Nový domáci dezert, o ktorom všetci hovoria!

Legendárna čokoládová torta Praha podľa originálnej normy ČSN z roku 1978!

Fantastická čokoládová torta Milka: Veľmi jemná a lahodná. Vyskúšajte su ju pripraviť na Veľkú noc!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jednoduché recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty