Search

Exkluzívna vianočná čokoládová torta: Najlepší dezert na Vianoce!

Exkluzívna vianočná čokoládová torta
Exkluzívna vianočná čokoládová torta

Obsah receptu

Táto exkluzívna vianočná čokoládová torta je presne to, čo vaše sviatočné stolovanie potrebuje. Spojenie lahodného čokoládového cesta, krémovej plnky a polevy zaručene poteší všetkých mlsných jazýčky.

Pripravte si túto exkluzívnu vianočnú čokoládovú tortu a zažite skutočnú explóziu chutí! Vrstvy nadýchaného čokoládového cesta sa prelínajú s jemnou krémovou plnkou, ktorú dopĺňa lahodná čokoládová poleva. Táto torta je stelesnením vianočnej atmosféry a zaručene sa stane ozdobou vášho sviatočného stola. Nechajte sa zlákať neodolateľnou kombináciou chutí a vôní a pripravte si tento výnimočný dezert, ktorý si zamiluje celá rodina.

Ingrediencie:

Tortové cesto (pripraviť 2x):

  • 100 g masla
  • 80 g čokolády na pečenie
  • 4 väčšie vajcia (oddeľte žĺtky od bielkov)
  • 130 g kryštálového cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 80 g hladkej múky (typ 550)
  • 20 g kakaového prášku
  • 8 g prášku do pečiva
  • 80 g mletých vlašských orechov
  • 2 štipky soli

Krémová plnka:

  • 150 g cukru
  • 2 žĺtky
  • 50 ml mlieka
  • 60 g kukuričného škrobu
  • 450 ml mlieka
  • 80 g čokolády na pečenie
  • 200 g masla
  • 2 polievkové lyžice rumového extraktu alebo čokoládového likéru

Čokoládová poleva:

  • 120 g čokolády na pečenie
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • Strúhaná čokoláda alebo čokoládové hobliny na ozdobu

Postup prípravy:

Príprava tortového cesta (pripraviť 2x):

  1. Roztopenie masla a čokolády: V malom hrnci roztopte maslo a čokoládu na pečenie, potom nechajte vychladnúť.
  2. Šľahanie vajec a cukru: V miske vyšľahajte žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do peny (asi 2 minúty).
  3. Pridanie čokoládovej zmesi: Postupne pridávajte vychladnutú čokoládovú zmes a premiešajte.
  4. Miešanie múky: Pridajte mlieko, múku, kakaový prášok, prášok do pečiva a mleté vlašské orechy. Krátko premiešajte.
  5. Šľahanie bielkov: V inej miske vyšľahajte bielky so štipkou soli do pevného snehu a jemne ho vmiešajte do čokoládového cesta.
  6. Pečenie: Cesto vylejte do formy (priemer 26 cm) vystlanej pergamenovým papierom a pečte 30–35 minút pri teplote 170–180 °C. Po upečení nechajte vychladnúť. Postup zopakujte pre druhé cesto.

Príprava krémovej plnky:

  1. Príprava základu: V miske vyšľahajte cukor so žĺtkami, pridajte 50 ml mlieka a kukuričný škrob a miešajte do hladka.
  2. Varenie krému: Zohrejte 450 ml mlieka, a keď začne vrieť, pridajte škrobovú zmes. Za stáleho miešania varte, kým krém nezhustne.
  3. Pridanie čokolády: Do horúceho krému pridajte čokoládu a miešajte, kým sa nerozpustí. Prikryte fóliou a nechajte vychladnúť.
  4. Šľahanie masla: V inej miske vyšľahajte maslo do krémova a postupne pridávajte vychladnutý čokoládový krém a rumový extrakt. Miešajte, kým krém nebude hladký.

Zloženie torty:

  1. Rezanie tortových vrstiev: Po vychladnutí každé cesto rozrežte na polovicu, aby ste získali 4 vrstvy.
  2. Plnenie: Položte prvú vrstvu na podložku, namočte ju do čokoládového mlieka a naneste asi 6 polievkových lyžíc krému. Postup zopakujte so všetkými vrstvami.
  3. Vyhladenie: Vyhladte povrch a boky torty zvyšným krémom.

Príprava čokoládovej polevy:

  1. Roztopenie čokolády: Nad parou roztopte čokoládu s rastlinným olejom a miešajte do hladka.
  2. Ozdobenie: Polevu nalejte na tortu a rovnomerne rozotrite. Posypte strúhanou čokoládou alebo čokoládovými hoblinami.

Dokončenie:

  1. Tortu nechajte chladiť v chladničke aspoň 2 hodiny pred podávaním.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Pre intenzívnejšiu čokoládovú chuť môžete do cesta pridať lyžicu kvalitného kakaa.
  2. Ak nemáte radi rum, môžete ho v plnke nahradiť vanilkovým extraktom alebo likérom s príchuťou kávy.
  3. Pred podávaním tortu ozdobte čerstvým ovocím, šľahačkou alebo čokoládovými hoblinami.
  4. Tortu skladujte v chladničke, aby si zachovala svoju sviežosť a chuť.
  5. Ak chcete ušetriť čas, môžete použiť hotové tortové cesto.

Video recept:

Veríme, že si túto exkluzívnu vianočnú čokoládovú tortu zamilujete a stane sa neodmysliteľnou súčasťou vašich vianočných sviatkov. Prajeme vám veľa šťastia pri pečení a dobrú chuť!

Súvisiace články:

Úžasná zimná torta Snehová vločka bez múky: Veľmi jednoduchá a veľmi dobrá!

Fantastická vianočná TORTA “LENINGRAD” – Na Vianoce pečieme vždy dve naraz!

ŠVÉDSKA MANDĽOVÁ TORTA na Vianoce: Stačí 1 hodina a máte hotovo!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty