Dvojvrstvový kysnutý koláč plnený marhuľovým džemom – jednoduchý jesenný koláčik

Dvojvrstvový kysnutý koláč
Dvojvrstvový kysnutý koláč

Obsah receptu

Viete, čo je lepšie ako kysnutý koláč? Predsa dvojvrstvový kysnutý koláč! Tento jednoduchý recept na voňavý koláč plnený marhuľovým džemom a posypaný kokosom vás zavedie späť do detstva, kedy ste sa nevedeli dočkať, kým babička vytiahne z rúry túto dobrotu.

S naším receptom zvládnete upiecť tento nadýchaný koláčik aj vy. Stačí sa držať jednoduchého postupu a o chvíľu sa môžete tešiť z lahodnej maškrty, ktorá poteší celú rodinu. Pripravte si ingrediencie a poďme na to!

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica suchého droždia
  • 2 lyžice cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 200 ml teplého mlieka
  • 50 ml oleja
  • 1 vaječný bielok
  • 340 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 3 lyžice marhuľového džemu
  • 2 lyžice kokosu
  • 1 žĺtok + 1 lyžička mlieka (na potretie)

Postup prípravy:

  1. Do misky dajte suché droždie, vanilkový cukor a teplé mlieko. Premiešajte a nechajte chvíľu odstáť, aby sa droždie aktivovalo.
  2. Pridajte olej a vaječný bielok, premiešajte.
  3. Postupne pridávajte hladkú múku a soľ, a vymiešajte cesto. Cesto prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste 40 minút.
  4. Cesto rozdeľte na dve rovnaké polovice. Prvú polovicu cesta rozprestrite do vymastenej a papierom vystlanej formy.
  5. Na rozprestreté cesto naneste marhuľový džem a posypte ho kokosom.
  6. Druhú polovicu cesta rozvaľkajte na veľkosť formy a položte na vrch prvej vrstvy.
  7. Potrite žĺtkom zmiešaným s mliekom a jemne narežte povrch nožom, aby cesto malo dekoratívny vzor.
  8. Nechajte ešte 10 minút odpočívať.
  9. Predhrejte rúru na 180°C a pečte cca 20 minút, kým koláč nezíska zlatistú farbu.
  10. Po upečení posypte práškovým cukrom a môžete podávať.

Dúfam, že si koláčik užijete! Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Ak nemáte radi marhule, môžete použiť iný džem, napríklad slivkový alebo ríbezľový.
  2. Kokos môžete nahradiť aj nasekanými orechami alebo mandľami.
  3. Pre ešte bohatšiu chuť môžete do cesta pridať aj trochu citrónovej kôry.
  4. Koláč môžete podávať posypaný práškovým cukrom alebo poliaty čokoládovou polevou.
  5. Ak vám zostane koláč, môžete ho skladovať v chladničke zabalený v potravinovej fólii.

Video recept:

Veríme, že vám tento recept na dvojvrstvový kysnutý koláč s marhuľami a kokosom priniesol radosť a že si na ňom pochutnáte. Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše výtvory na sociálnych sieťach! Prajeme vám príjemné pečenie a dobrú chuť!

Súvisiace články:

Lacný a jednoduchý recept na chutný ovocný koláč! Mäkký kysnutý koláč s ovocím a drobenkou

Tradičný kysnutý orechový závin od babičky: Tento recept má pravdepodobne viac ako 100 rokov

Kysnutý koláč s ovocím a posýpkou: Do cesta stačí pridať jednu sedliacku prísadu a bude nadýchané ako pierko!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ricette dolce facili

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty